Powered By Blogger

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΟΙ (ΑΛΗΘΙΝΟΙ)ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...!!!!

ΟΙ <<ΑΛΗΘΙΝΟΙ>> ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...
(Το φιλανδικο γαλα να μην ταισει τον Νοτο>> 
Ο Ευρωσκεπτικισμος τελικα ως πολιτικη φιλοσοφια απο οτι φαινεται ειναι κοινος τοπος σε ενα κομματι της Ευρωπαικης αριστερας και στην Ευρωπαικη ακροδεξια.
Στις χθεσινες εκλογες στην Φιλανδια το ακροδεξιο κομμα για πρωτη φορα καταλαμβανει την τριτη και σημαινουσα θεση στο κοινοβουλιο εχοντας πλεον βαρυτατο πολιτικο λογο.Στην Φιλανδια που ειρησθω εν παροδω ειναι μια απο τις σημαντικες χωρες στην δανειοδοτηση του Νοτου μετα την Γερμανια.
Απο οτι φαινεται η εννοια του λεγομενου <<Ευρωμονοδρομου>> δεν ειναι μονο προιον πολιτικης ορολογιας και πρακτικης του ευρωσκεπτικιστικου και μαλλον αντιευρωπαικου ΚΚΕ.
Σε καθε περιπτωση αυτο που γινεται κατανοητο στην ΔΙΕΘΝΗ και κυριως την Ευρωπαικη σκηνη ειναι το γεγονος οτι σε χωρες της Ευρωπης που ειτε πληττονται ,ειτε εχουν εμμεση σχεση με την κριση (υπο τυπου κυριαρχων χωρων στην δανειοδοτηση των ανισχυρων λεγομενων),σε καθε ενδεχομενη εκλογικη αναμετρηση εχουμε σημαντικη ανοδο της Ευρωπαικης ακροδεξιας,και φυσικα καμμια σημαντικη παρουσια της Ευρωπαικης Αριστερας.
Στην Γαλλια προσφατα στις τοπικες εκλογες η θυγατερα του Ακροδεξιου Λεπεν ειχε τρομακτικη ανοδο,με ενδεχομενο να διεμβολισει στις μελλουσες προεδρικες εκλογες,τα αλλα παραδοσιακα δυο κομματα.
Στην Πορτογαλια προηγειται ο συνασπισμος των κομματων της Κεντροδεξιας στις δημοσκοπησεις,το ιδιο και στην Ισπανια σε ενδεχομενες εκλογες.
Στην Γερμανια στις προσφατες εκλογες οι πρασινοι κατηγαγαν μια τοπικη νικη με την επικαιροτητα στο πυρηνικο ατυχημα της Ιαπωνιας,παρολα αυτα η λαικιζουσα και δεξια αποψη της εφημεριδας bilt κυριαρχει σε μεγαλη μεριδα της Γερμανικης Κοινωνιας,(Για να ειμαστε ειλικρινεις το ιδιο θα ισχυε και εδω εαν η Χωρα μας υπο αλλες προυποθεσεις,και με οικονομικη ευρωστια,θα καλειτο να βοηθησει οικονομικα μια υποτιθεμενη Αλβανια που θα ηταν σε χρεοκοπια,οποτε πολλοι σημερα που φωναζουν κατα των Γερμανων η της Τροικας θα φωναζαν λογου χαρη:<<Γιατι να βοηθησουμε τους Αλβανους τεμπεληδες>>)
Και νασται σιγουροι οτι αυτοι που θα το ελεγαν αυτο στην Ελλαδα σε μια τετοια ενδεχομενη περιπτωση ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 70-80%>
Σε καθε ομως περιπτωση και για να επανελθω στο θεμα,σε ολη την Ευρωπαικη Επικρατεια,απο οτι φαινεται και παρα τις προσφατες προσδοκιες για Νεο Γαλλικο Μαη κ.λ.π-κ.λ.π,η ευρωπαικη αριστερα στο συνολο της περναει μια βαθυτατη κριση,ανημπορη να δωσει μια προοπτικη διαφορετικης πορειας για την Ευρωπη και τους πολιτες της.
Εαν δε κοιταξουμε στον κοσμο ολοκληρο,δεν βλεπει κανεις κανενα <,φως στο τουνελ>>,ειτε στην Ασια,ειτε στην Αφρικη, ειτε στην Αμερικη.Το αντιθετο υπαρχει μια γενικη εξαρση του εθνικισμου απεναντι στο φαινομενο της λεγομενης παγκοσμιοποιησης,διοτι η αριστερα σε διεθνες επιπεδο,κατακερματισμενη σε τασεις, αιρεσεις και πολυδιασπασεις, δεν εδωσε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ απαντηση στην παγκοσμιοποιηση των αγορων.
Τουναντιον σε πολλες περιπτωσεις ταυτιστηκε,(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ) σε φρασεολογια με εθνικιστες αλλα και ακραιους Ναζι δημιουργωντας συγχυση.
Δεν ειναι τυχαιο οτι εννοιες οπως <<ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ>>,<<Καπιταλιστες>> αναμεμειγμενα με μπολικο αντισημιτισμο,ανηκουν και στην φρασεολογια της Χρυσης Αυγης,εδω στην Ελλαδα.
Οπως ειναι επισης καθε μερα αντιληπτο η διαδικτυακη αντιμνημονιακη υστερια απο blogs που εχουν υμνησει ως εθναρχη τον συγχωρεμενο Χριστοδουλο,(ηταν εκεινος που οταν ηταν Χουντα ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ),απο αλλα blog που ενω νομιζεις οτι ανηκουν στον χωρο της Λενινιστικης αριστερας,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΤΩΝ για να αντιληφθεις οτι προκειται για εθνικιστικα παραληρηματα και μαλιστα εμετικου επιπεδου,(υδροχοοι-ΕΑΜ Β κ.λ.π,κ.λ.π).


Ειμαστε σε μια φαση πολυ κρισιμη οσο αφορα ,οχι κυριως την οικονομικη κριση,αλλα την κριση αξιων και το μπερδεμα εννοιων,και προφανως επειδη παντα η ιστορια πρεπει να διδασκει,ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
Αν ανατρεξουμε στην εποχη της Βαιμαρης,πολλοι που δεν ηταν ποτε τους προσκειμενα συμπαθεις στον φανερο φασισμο,και μαλιστα βρισκονταν σε αντιπαλα στρατοπεδα,ξυπνησαν ενα πρωι και χωρις <<να καταλαβουν τι τους ειχε συμβει>> ηταν σε σταση με υψωμενη την παλαμη του δεξιου χεριου φωναζοντας ΧΑΙΛ!
Δεν ηταν ποτε φανατικοι Ναζι,ηταν εκατομμυρια,και ηταν αυτοι που μετα μετανοιωμενοι απο μια καταστροφη,ανελαβαν να αναδιοργανωσουν ενα ερειπωμενο κρατος.Το ιδιο και στην Ιαπωνια,και στην Ιταλια,και στην Ισπανια.Το ιδιο συνεβαινε σε πολλες ευρωπαικες χωρες,στις οποιες αυτη η ταση ΗΤΑΝ ΜΟΔΑ,και επαψε να ειναι μονο οταν το ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..


Θελω να πω καταληγοντας οτι ο Λαικισμος που διαπερνα σαν ρευμα την Ελληνικη κοινωνια,και με ευθυνη ολων των πολιτικων δυναμεων,χωρις σαφης πολιτικες θεσεις και με γενικες και ανευθυνες αρλουμπολογιες ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ, εντεινει την συγχυση την ανασφαλεια,και με δεδομενο την ενταση της οικονομικης κρισης,δημιουργει ενα επικινδυνο εκρηκτικο μειγμα,μεσα απο το οποιο μπορει να δημιουργηθει ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ,ΑΛΛΑ.....
<<ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΧΑΙΛ>>


Αυτο ομως που δεν θα εχουν καταλαβει ειναι ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ,(το αυγο) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΘΥΤΑΤΗ  ΣΧΕΣΗ και δοθεισης της ευκαιριας τους βγηκε στην επιφανεια
Τοτε ομως θα ειναι πολυ αργα....Μετα αντε να μαζεψεις τα ερειπια.

1 σχόλιο:

  1. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και αδυναμίας του πολιτικού συστήματος πάντα οι ακραίοι σχηματισμοί εμφανίζουν εκλογικά κέρδη. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει και μόνο δημοκρατικές,στιβαρές πολιτικές φυσιογνωμίες με στόχους και σχέδιο για περισσότερη Ευρώπη και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και με αποτελεσματικές πρακτικές κοινωνικής δικαιοσύνης,μπορούν να εξισορροπήσουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή