Powered By Blogger

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974.37 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..ΨΩΜΙ;;ΠΑΙΔΕΙΑ;; EΛΕΥΘΕΡΙΑ..

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974.37 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..ΨΩΜΙ;;ΠΑΙΔΕΙΑ;; EΛΕΥΘΕΡΙΑ.. 
                                   Προλογος
Στο πρωτο συνταγμα του Οθωνα προκειμενου να τονωθει η ανυπαρκτη Εθνικη συνειδηση τεθηκε ενα θεμελιωδες αρθρο.
Το αρθρο αυτο περασε σε ολα τα μετεπειτα συνταγματα ακομα και στο σημερινο,και υπαρχει ακομα,καταδειχνοντας,οτι ο λογος για τον οποιο μπηκε δεν εχει εκλειψει,και πρεπει συνεχεια οι Βουλευτες να το θυμουνται!!!!
Το αρθρο αυτο υπενθυμιζει στους Βουλευτες,οτι δεν ειναι τοπαρχες,η υπερασπιστες επαγγελματικων δοβλετιων της πελατειας,αλλα εθνικοι αντιπροσωποι.Ματαια ομως.

Αρθρο 60 του πρωτου ελληνικου συνταγματος του 1843.
<<Οι βουλευται αντιπροσωπευουσι το Εθνος και ουχι μονον την επαρχια υπο της οποιας εκλεγονται>>.
Και επρεπε τοτε να μπει αυτο το αρθρο,καθως εθνικη συνειδηση δεν υπηρχε.Υπηρχαν κλεφταρματωλοι που μετονομασθηκαν σε Βουλευτες,οι Βουλευτες ονομασαν τα πρωτοπαλληκαρα σε κομματαρχες(ωσονουπω προεκυψε και ο Γκρουεζας στην ταινια του Μαυρογιαλουρου),και φυσικα οι κομματαρχες ονομασαν τοτε τον φτωχοκοσμο,<<Λαο>>.
Σημερα ομως γιατι υπαρχει ακομα αυτο το αρθρο ;;;


Αναλογιζομαι τα χρονια που περασαν απο τοτε,και σκεφτομαι και αυτο το συνθημα που αυτες τις μερες ακουγεται στις πλατειες:
<<ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>>,οπως και το αλλο:
<<Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73....>>
Ας τα παρουμε ενα-ενα λοιπον.
Τι ειχαμε λοιπον το 1973;
Σιγουρα ελευθερια δεν ειχαμε,ουτε παιδεια δεν ειχαμε,ουδεποτε ειχαμε,αν και ο Καποδιστριας αυτο επιδιωξε,ματαια ομως.Πτυχια βγαζαμε,και μαλιστα μεταπολιτευτικως πληθωρα,ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ.
Σε οτι αφορα το αλλο ΜΕΓΕΘΟΣ <<ΤΟ ΨΩΜΙ>>,ας το δουμε ιστορικα,τι ειχαμε και τι εχουμε.

Ειχαμε καπου 200.000 δημοσιους υπαλληλους και γυρω στους 80.000 στις ΔΕΚΟ.Σημερα εχουμε γυρω στους 780.000 δημοσιους υπαλληλους και καμμια 300.000 χιλιαδες σε ΔΕΚΟ-ΜΕΚΟ κ.λ.π
Ειχαμε γυρω στα 320.000 Ι.Χ αυτοκινητα απο τα οποια καμμια 300αρια Τζιπ,ενω σημερα εχουμε πανω απο 2.500.000 εκατομμυρια Ι.Χ απο τα οποια το 30% ειναι τζιπ.Ο Μπαμπας,η μαμα,τα παιδια.
Τοτε δεν ειχαμε επιδοματα επι μισθων,σημερα εχουμε εκατονταδες τετοια.
Ειχαμε καπου 10.000 αυθαιρετα χτισμενα,δεν μιλαω για τις παραγκες στυλ Περαματος,σημερα εχουμε αν δεν κανω λαθος πανω απο 500.000 χιλιαδες και λιγα λεω,ενω επισης,ΤΟΤΕ, ειχαμε πολλα περισσοτερα δαση,τα οποια αργοτερα,επι εποχης ελευθεριας,δηλαδη ασυδοσιας,διοτι την δημοκρατια ασυδοσια την εννουμε στην Ελλαδα,αρχισαν ολως περιεργως να καιγονται,ειτε απο κουκουναρια,που εκαναν αδεσποτα βολτες στα δαση,ειτε απο τον Στρατηγο ανεμο,που δεν ελεγε να κοπασει,οποτε πρεκυπταν ξαφνικα οικισμοι απο το πουθενα,κατα παραβαση της μονιμης επωδου του επισημου Μεταπολιτευτικου κρατους,που ελεγε,
<<οτι καηκε και ηταν δασος,θα παραμεινει δασος>>...
οσο το ειδατε εσεις,το ειδα και εγω!!!
Ειχαμε μερικες δεκαδες εκατονταδων εξοχικων,σημερα εχουμε δεκαδες χιλιαδες τετοιων,πολλα απο τα οποια εχουν κυριολεκτικα εμβολισει τον γιαλο,και εχουν διεισδυσει στην θαλασσα,και αντε εσυ να πας να κολυμπησεις.
Σημερα εχουμε περισσοτερες πολεοδομιες,περισσοτερα γραφεια και ιατρεια ΙΚΑ,περισσοτερα Νοσοκομεια,περισσοτερους πυροσβεστες,περισσοτερους γιατρους,περισσοτερους αστυνομους,περισσοτερους εφοριακους και ΔΟΥ(καθηκον καθε υπουργου οικονομικων ηταν,οχι η παταξη της φοροδιαφυγης,αλλα η ιδρυση και μιας ΔΟΥ στην πολη που τον ψηφιζαν),περισσοτερους καθηγητες,περισσοτερους Δικαστες,περισσοτερα πανεπιστημια,περισσοτερα σχολεια,ενας πληθωρισμος που υπερεβει το 200-300%,ωσαν ο πληθυσμος απο 8-9.000.000 που ηταν τοτε ξαφνικα να εγινε 90.000.000!!!

Δεν εχουμε ομως ουτε παιδεια, ουτε υγεια,ουτε Δικαιοσυνη,τα δαση καιγονται,τα αυθαιρετα νομιμοποιουνται καθως πια ειναι περισσοτερα απο τα μη αυθαιρετα,και φυσικα παρα την πληθωρα των ΔΟΥ,η δοροδιαφυγη ακολουθησε και αυτοι τους ρυθμους <<αναπτυξης>> των υπολοιπων,μιας και ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ,απο μερικες χιλιαδες που ηταν τοτε,εγιναν εκατονταδες χιλιαδες.
Εχουμε δεκαδες χιλιαδες αναπηρικες συνταξεις,ενω τοτε,που ειμασταν χρονικα πιο κοντα στα γεγονοτα του Β.Παγκοσμιου πολεμου,(τοτε ειμασταν 26 χρονια,σημερα ειμαστε 65 χρονια),ειχαμε πολυ λιγοτερους.Προφανως καποιος πολεμος <<εγινε>>,τα χρονια της Μεταπολιτευσης και δεν τον πηραμε χαμπαρι.

Εκεινη την εποχη επισης,ειχαμε ενα τηλεφωνο του ΟΤΕ ανα 15-20 σπιτια,σημερα απο 3 κινητα εκαστος.
Ειχαμε μια ΜΑΥΡΟΑΣΠΡΗ τηλεοραση ανα 10 σπιτια,ενω σημερα μια ανα δωματιο,συμπεριλαμβανομενου και του W.C.Για ιnternet κ.λ.π.-κ.λ.π τεχνολογιες αφηστε το!!

Θυμαμαι εκεινο τον αξεχαστο αγωνα τις 22 Ιουνιου του 1970,Βραζιλια-Ιταλια 4-1 τελικος Μουντιαλ,τον εβλεπα στο σπιτι της νοικαρας μας,η οποια αν και δεν ειχε σπιτι,ειχε εγχρωμη τηλεοραση,μιας και ο αντρας της ηταν Ναυτικος,και ειχε το παραθυρο του ισογειου ανοικτο,προκειμενου οι γειτονες πανω απο 30 ατομα,να βλεπουν απο τον δρομο,αφου ειχαν κατασκηνωσει εκει,φερνοντας ο καθενας,μια πολυθρονα απο το σπιτι του.

Εκεινη την εποχη,θυμαμαι,ειμασταν αυταρκεις,σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,φακες,ντοματες,πατατες,κρεμμυδια,φρουτα,
λαδι,ελιες,και οτι παραγεται απο την Μανα Γη,της Ελλαδας,που σημαινει οτι με την γενικη εννοια ΨΩΜΙ ειχαμε και δεν ηταν εισαγομενο.
Σαφως και το επαναλαμβανω ελευθερια δεν ειχαμε,ψωμι ομως για να φαμε ειχαμε.
Εν αντιθεσει με σημερα,που ελευθερια εχουμε μπολικη,για να λεμε και να γραφουμε,οτι του κατεβει του καθενος απο την<<γκλαβα του>>,συμπεριλαμβανομενου και εμου του γραφοντος ,στο ελευθερο διαδυκτιο του καπιταλιστικου GOOGLE.
ΨΩΜΙ...ομως εχουμε αλλα ειναι με δανεικα,που σημαινει οτι αν βαρεσουμε κανονι,τοτε για μια κονσερβα θα γινεται ληστεια μετα φονου!!
Ειχαμε δυο σχολες αρχιτεκτονων,δυο πολιτικων μηχανικων,δυο Ιατρικες σχολες και τα ΚΑΤΕΕ για οσους τα θυμουνται,που ηταν μετρημενα στα δαχτυλα το πολυ των δυο χεριων.
Σημερα εχουμε επτα πολυτεχνικες,εξι ιατρικες,μπολικα ΑΕΙ,μπολικους πρυτανεις και πρυτανικα συμβουλια,και πολλα πτυχια <<που μπαινουν απο πισω>>,διοτι οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και οι Υπουργοι,ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΙΚΩΣ σκεπτομενοι,θελουν ο καθεις στην πολη του και ενα ΑΕΙ,και στο χωριο του και ενα ΤΕΙ,ετσι ωστε να ικανοποιησουν την τοπικη επαγγελματικη πελατεια...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!!!!!
Και ευτυχως που ηρθε και η Τροικα,(συγνωμη συντροφοι,μην βαλετε τους Φονταμενταλιστες του Αλεξη να με προπηλακισουν) και ετσι ο κ.Πετσαλνικος εμποδιστηκε απο το να ιδρυσει αλλη μια σχολη αρχιτεκτονων-μηχανικων στην Καστορια...και ποιος ξερει ποσοι αλλοι,που...και ευτυχως ,διοτι με το <<Λεφτα υπαρχουν>>,του κ.Γ.Παπανδρεου το βαθυ ΠΑΣΟΚ της κ,Τονιας Αντωνιου και των λοιπων Βουλευτων,που σημερα λενε <<τους καημενους τους ταξιτζηδες>>,θα εβαζαν με την μια καμμια 300.000 ακομα στο Δημοσιο,για να πληρωνονται και αυτοι απο τους Ευρωπαιους <<τοκογλυφους>>...στυγνους δανειστες....

Θα μπορουσα να γραψω πολλα σε σχεση με το ΤΟΤΕ,και το ΤΩΡΑ,αλλα σας αφηνω να χαρειτε και εσεις την σημερινη μερα της αποκαταστασης της Δημοκρατιας.Και της αποβιομηχανοποιησης της χωρας,της εξαφανισης της αγροτικης παραγωγης και καθε παραγωγης,και της διογκωσης του χρεους με τα γνωστα συνεπακολουθα.
Παντως στο <<Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73....>>,διαφωνω οριζοντιως και καθετως.
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1974,Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ.
Αλλα ο φακελλος της Κυπρου ποτε δεν ανοιξε!! 
Γιατι;;;;
Και επειδη Η ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΤΗΤΑ,σε αυτον τον τοπο περισσευει,θα ηθελα να πω σε αυτους τους ευφανταστους τυπους που εφκιαξαν αυτο το πανο τα εξης.
Ποια χουντα ηταν ετοιμος να κανει ο τ.Βασιλιας Κοκος,και ποια χουντα τελικα προεκυψε;;
Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ,δημιουργοι αυτου του συνθηματος,Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,που προλαβε την χουντα των στρατηγων,εγινε αποκλειστικα και μονο για εναν λογο.ΓΙΑ ΕΝΑΝ.
Για να κανει <<ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ>> στην Κυπρο.
To σχεδιο ΑΤΣΕΝΣΟΝ,που δεν εγινε το 1964,θα γινοταν με χουντα και με αλλον τροπο.
Διαβαστε που να παρει ο διαβολος λιγο Ιστορια.
Το 1973,η Χουντα του Παπαδοπουλου που εκανε εκεινη την ψευτοφιλελευθεροποιηση,επεσε,και την αντικατεστησε ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Αυτη αφου <<ολοκληρωσε>> το εργο που της ειχαν αναθεσει,την κοπανησε...και μετα παρα το γεγονος της επιβολης θανατικης καταδικης....<<ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ>>...(Γιαννης Κατρης,η Γεννηση του Νεοφασισμου στην Ελλαδα και πολλα αλλα βιβλια).

Καταληγω λοιπον λεγωντας.
Η Ελλαδα σημερα εχει σοβαρο προβλημα επιβιωσης,καθως το υπαρχον οικονομικο μοντελο ,(ο Θεος να το κανει μοντελο),δεν παει πουθενα....
Χρειαζομαστε σοβαρες προτασεις,θεσεις και οχι συνθηματα του στυλ <<ΨΩΜΙ Κ.Λ.Π>>
Ακομα και τον κ.Τσιπρα να ακολουθησουμε στον φιλοδοξο δρομο του,ομου μετα της Ανταρσιας-Αρματος Δημαρα-Μπεν Χουρ κ.λ.π,ακομα και αν ιππευσουμε με τα αλογα της κ.Παπαρηγα για την λαικη εξουσια,εαν σε αυτην την χωρα,δεν αποφασισουμε οτι πρεπει κατι να παραγουμε,για να το εξαγουμε,και να δημιουργησουμε Εθνικο πλουτο,δεν προκειται να γινει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Εκτος αν νομιζουμε οτι θα ζουμε αυταρκεις,με τα πετρελαια ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ,και τα φασολακια Τουρκιας,εκτος αν νομιζουμε οτι σε αυτον τον πλανητη,ειμαστε μονο εμεις,και ολα τα αλλα γυρω μας ειναι ΑΠΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ!
Διοτι αν ειναι να παιζουμε ωραια παιγχνιδακια στην πλατεια συνταγματος,μπορουμε να παιξουμε,<<Απο εδω ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ και απο εκει ΟΙ ΑΠΑΤΣΙ>>,<<ΤΑ ΜΕΝΤΑ ΜΕΝΤΑ>>,<<ΜΑΚΡΥΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ>>,<<ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ>>,<<ΛΙΡΕΤΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ>>,<<ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ>>,<<πουντο-πουντο το δακτυλιδι>>,κ.λ.π.

Και μαλιστα αντι για το <<ψωμι-παιδεια-ελευθερια>>
εγω θα προτεινα ενα αλλο <<ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ>>,και ακομα πιο παλιο συνθημα.

<<ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ>>

ΥΓ
Σε αντιθεση με ολα αυτα, τα μονα που δεν αυξηθηκαν απο τοτε ηταν τα κλειστα επαγγελματα,που εμειναν ,Ω, του θαυματος περιπου στους ιδιους αριθμους.
Αν δειτε εσεις απελευθερωση του επαγγελματος του ΤΑΧΙ,αλλα και οποιαδηποτε απελευθερωση κλειστων επαγγελματων,απο το υπαρχον πολιτικο συστημα,<<να μου γραψετε>>. 

Δειτε εδω.
Το Ελληνικο χρεος απο το 1981-2009.


Αrahova-Kaimaktsalan-Perouli-Vassilitsa

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1821

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα ανωτέρω. Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Επιθυμώ όμως ν' αναφέρεται ΠΑΝΤΑ σε όλα αυτά και η περίοδος τουλάχιστον από το 1965-1981. Γιατί και τότε σίγουρα γίνανε οικονομικά εγκλήματα. Όπως εκείνου του περιβόητου σχεδίου "Marchal" (και άλλα βέββαια)! Του αναφερόμενου δήθεν ως "αναπτυξιακού", που στην ουσία ανέπτυξε μερικές "χοντρές" τσέπες ορισμένων και σε αντάλλαγμα, έστειλε δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων μεταναστώ στην Γερμανία!....Όσον αφορά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αυτή θα γίνει όχι επειδή το δικό μας πολιτικό σύστημα θα το κάνει από μόνο του. Αλλά με την Ευρώπη τώρα.....θα γίνει όπωσδήποτε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Τσίπρας δεν πήγε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
    Ο συμβολισμός σαφής.Δεν είμαστε σαν κι εσάς...
    Σεβαστή η επιλογή του ,αλλά δεν πείθει.Αυτός δεν έλεγε ότι θα φέρει τσάμπα πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα;Αυτός δεν ζητούσε για να καταπολεμηθεί η ανεργία να γίνουν 100.000 προσλήψεις και μονιμοποίηση άλλων τόσων σταζιέρων της ΝΔ;Αυτός δεν ζήτησε προχτές σύγκλιση με το ΚΚΕ (που τον φτύνει συνεχώς),την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και το Άρμα; Αυτός δεν ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές με απλή αναλογική;Ξεχνά ότι η απλή αναλογική προϋποθέτει κοινό πρόγραμμα και συμμαχική κυβέρνηση;
    "τέκνον ἐμόν, ποῖόν σε ἔπος φύγεν ἕρκος ὀδόντων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή