Powered By Blogger

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Επενδυσεις;;Μα τι λετε,απο το 1823 τις καλουμε αλλα δεν ερχονται!!

                      Τρομος και μεγας πανικος.......

Τρομος και μεγας πανικος κυριαρχει στις παγκοσμιες αγορες,στους διεθνεις και εγχωριους επενδυτες.

Απο την Ν.Υορκη,το Λονδινο ,την Φρανκφουρτη,την Μοσχα,το Νεο Δελχι και το Πεκινο,ολο το οικονομικο συστημα του πλανητη,επαθε black-out.
Στην Ευρωπαικη Ενωση συζητειται εκτακτη συγκλιση των ηγετων για τον Δεκαπεντaυγουστο,(ανημερα της Παναγιας-βοηθεια μας!!).
Στις ΗΠΑ ο προεδρος Ομπαμα θα συγκαλεσει Εθνικο συμβουλιο Ρεπουμπλικανων και Δημοκρατικων για να δουν απο κοινου πως θα αντιμετωπισουν την νεα κριση που προηλθε απο αυτην την απειλη.
Τα χρηματιστηρια ανα τον κοσμο καταρρεουν κυριολεκτικα,τα spread ακομα και αυτο της Γερμανιας,εκτοξευονται στα υψη.
Ενας οικονομικος αρμαγεδωνας ειναι σε εξελιξη.

ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ;;
H προσφατη δηλωση του Προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ,κ.Αλεξη Τσιπρα,(3-8-2011),που δηλωσε:
<<Προειδοποιουμε τους ξενους και ντοπιους επενδυτες να μην τολμησουν να βαλουν χερι στην Δημοσια περιουσια>>
Δεν θελω να αναφερθω πιο λεπτομερειακα στο ΣΟΚ που προκαλεσε στον Πλανητη αυτη η βαρυσημαντη δηλωση,του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ,ουτε να αναρωτηθω,ποια ειναι τελος παντων αυτη η δημοσια περιουσια,που τοσα χρονια αξιοποιουσε η Ελλαδα απο μονη της.....ετσι ωστε εξ αυτης της αξιοποιησης να φτασει στην πτωχευση.

Αλλα θα πω οτι,οι ξενοι επενδυτες,δεν ερχονται στην Ελλαδα,οχι επειδη φοβουνται τον κ.Τσιπρα,αλλα επειδη δεν εχουν τι να κανουν, εδω περα.
Απο το 1823 και μετα το πρωτο συνταγμα της Επιδαυρου, τους καλουμε,τους φωναζουμε,αλλα αυτοι ουτε που θελουν να μας δουν.
Οι επενδυσεις ,ειναι πρωτα απο ολα επενδυσεις σε ΙΔΕΕΣ.

Μια ιδεα ηταν και το ελαστικο του αυτοκινητου,που σημερα το φουσκωνουμε στα βενζιναδικα,χωρις να ξερουμε οτι καποτε, καποιος με ΜΙΑ ΙΔΕΑ,ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ,προς αντικατασταση του συμπαγους ελαστικου ,που με αυτο το συμπαγες, το αυτοκινητο πηγαινε σαν καρο.
Και τοτε τον κοροιδευαν,ενω σημερα δισεκατομμυρια αυτοκινητα <<τρεχουν πανω σε αερα>>.
Μια ιδεα ηταν στην αρχη και το αεροπλανο,και εγινε αυτο που εγινε.Μια ιδεα στην φαντασια καποιων, ηταν και το κινητο τηλεφωνο,και σημερα ειναι κατι το πολυ συνηθες.
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ.
Και η ιδεα προηγειται της επενδυσης.
Με τις ιδεες προχωρησε η εξελιξη στην ανθρωποτητα,και τα λεφτα ηταν το αποτελεσμα.
Η Ιδεα γεννα την επενδυση,και τις επενδυσεις.Αρα και την οικονομια και τις δουλειες,και την πολυποθητη αναπτυξη,περι της οποιας ομιλουν απαντες.

Οπως μια ιδεα ηταν το GOOGLE,TO FACE BOOK,TO TWITTER,και σημερα αποτελουν χρυσορυχεια στην WALL-STREET, και οι επενδυτες εχουν πονταρει πολλα σε αυτα με αγορες μετοχων,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,που εμεις μεσα απο αυτα ,προετοιμεζουμε την <<Ελληνικη Λαικη Δημοκρατια της Ελλαδας>>.

Μας εδωσαν παιγχνιδακια να παιζουμε,οι διεθνεις επενδυτες.
Συμμετεχουμε στο ιδιο το σκηνικο,ειμαστε ολοι στο ιδιο συστημα. Στο κερδοφορο αυτο συστημα ,που πριν ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ! 
Μονη διαφορα,καποιοι κερδιζουν αμυθητα πλουτη,και καποιοι στα ονειρα τους επαναστασεις ονειρευονται.

Το μονο που παρεμεινε ΙΔΕΑ και δεν εγινε κοινωνικη -Οικονομικη επενδυση ειναι η Αριστερα.
Και φυσικα και η ΕΛΛΑΔΑ.
Οπου η, εδω και 190 χρονια, φτωχεια Ιδεων,φερνει παντα και την οικονομικη φτωχεια και τις απανωτες οικονομικες πτωχευσεις.
Ενδοια ΙΔΕΩΝ.
Τα μονα ως <<ιδεες>> ειναι: Πολιτικαντισμος-λαικισμος-δημαγωγια-κοτσαμπασιλικι-ΔΟΒΛΕΤΙΑ-ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.
Ουτε ειναι ΙΔΕΑ προς παραγωγη εθνικου πλουτου,το να επικαλουμαστε συνεχεια οτι ειμαστε απογονοι ενος σημαντικου αρχαιου πολιτισμου,ετσι ωστε το αριστερο χερι να υψωνεται στο σχημα της γροθιας και το δεξι να απλωνεται για επετεια δανειων προς εσωτερικη επιδοτηση. 
Αυτες ειναι οι <<ιδεες>> του Νεοελληνικου κρατους απο τοτε.Απο το 1823.
Αληθεια ποιος θα επενδυσει σε τετοιες ιδεες;;

Οταν την δεκετια του 1980 ο Αντρεας Παπανδρεου,εκανε εκεινη την περιβοητη αναπτυξη που βασιστηκε σε Δανεικα,οι ιδεες στην Ελλαδα ηταν ο Σταθης Ψαλτης και κατι ελληνικα εργα ο Θεος να τα κανει εργα.
Απο τοτε η πνευματικη μας και επιστημονικη κατρακυλα ηταν ανεξελεγκτη,ακομα χειροτερη απο προηγουμενες δεκαετιες.
Οι μοναδικες <<παραγωγικες>> επενδυσεις απο τοτε ηταν τα Μ.Μ Ε.Ιδιωτικη τηλεοραση!!!!!!!!
Πανελληνια,Τοπικα,εφημεριδες,καναλια,ραδιοφωνικοι σταθμοι,δεκαδες-δεκαδων εντυπα,και δεκαδες χιλιαδες δημοσιογραφοι.

Ενω η υπολοιπη χωρα,επιδοτειται απο τα ευρωπαικα δανεια,η τραγουδαει, η μαγειρευει στα τηλεοπτικα καναλια,σε κατι απιθανου <<επιπεδου>> εκπομπες που παραγουν ως εθνικο πλουτο ,ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ,που ουτε καν μπορει να καταναλωθει εγχωριως.
Ακομα και καποιες πρωτοποριακες ιδεες καποιων ερευνητικων προσπαθειων απο λιγα ΑΕΙ,χαθηκαν στην μαυρη τρυπα της υπερκαταναλωσης ειδησεων και της κρατικης γραφειοκρατιας.
Οι υπολοιποι,ειμαστε στο Δημοσιουπαλληλικο τομεα,το μεταπρατικο τομεα και την παροχη υπηρεσιων.
Αυτα ομως δεν παραγουν ,εθνικο εισοδημα,εθνικο πλουτο που λεμε.
Ιδεες δεν υπαρχουν,εθνικο εισοδημα δεν υπαρχει,η ανεργια παλι με επιδοτουμενα προγραμματα προσπαθει να καταπολεμηθει...αστα -βραστα το πραγμα...

Να λοιπον η ελλειψη ιδεων σε αυτο το Κοτσαμπασικο κρατος,οποτε:

Τι να ερθουν να κανουν εδω οι επενδυτες,και που να ακουμπησουν τα λεφτα τους;;
Δεν εχουν κανενα λογο να ερθουν.Πολυ απλα!

Διαβαστε εδω ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Πως φτασαμε στα προθυρα μιας νεας πτωχευσης.

4 σχόλια:

  1. Φώτη μου εξαιρετικό κείμενο. Όπως σε όλα σου τα κείμενα, το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο. Και μην ξεχνάς: Να κρατήσουμε και μια στολή του Μ.Ναπολέοντα διαθέσιμη για τον Αλέξη Τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..περασε στο Πανεπιστιμιο , αλλα ευτυχως τον κερδισε το τραγουδι" !!!! Αυτα ηταν τα λογια του Σπυρου παπαδοπουλου στην παρουσιαση ενος τραγουδιστη στην εκπομπη "στην υγεια μας" . Αραγε δεν ξερει ο παπαδοπουλος οτι οι σωστες κοινωνιες θεμελιωνονται ,οχι πανω στην τεχνη αλλα πανω στην επιστημη ? δεν μπορει να μην το ξερει !, εδω το ηξεραν οι αγραμματοι γοννεις μας που καταλαβαιναν την σημασια της γνωσης και προσπαθουσαν με στερησεις να σπουδασουν και να μορφωσουν τα παιδια τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Η διαφορα σημερα των λαων δεν κρινεται απο την τεχνη τους ουτε απο ο,τιδηποτε αλλο, παρα μονο απο την συμμετοχη τους στην επιστημη . Γιατι η επιστημη ειναι μια ειδικη λογικη κατακτηση που επιφερει ειδικους καθορισμους στο εν γενει ειδος του πολιτισμου μιας κοινωνιας . Αν αναφερθουμε σε ηγετες συγχρονων λαων , που ευρεθηκαν σε καμπες νεων ιστορικων περιοδων ,(εννοουμε τον Λενιν " κομμουνισμος = σοβιετ+ηλεκτρισμος " ) θα καταλαβουμε ευκολα γιατι ελαχιστα ενδιαφερθηκαν για τα ζητηματα της τεχνης και θελησαν να θεμελιωσουν τις κοινωνιες τους πανω στην επιστημονικη παραγωγη . Αντιθετα οτι λειπει η οπου υστερουν οι συγχρονοι υπαναπτυκτοι λαοι , ειναι αποκλειστικα στην επιστημη. Απο την μοιρα ετουτη δεν εξαιρουμαστε κι' εμεις"
    αυτο ηταν ενα μικρο αποσπασμα απο το βιβλιο του Γ.Κ "αναλυση της νεοελληνικης αστικης ιδεολογιας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @giorgos.O Λενιν ειχε πει εκεινο το περιφημο:ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή