Powered By Blogger

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ποιο μαγαζι παραγει στην Ελλαδα;;Το μαγαζι που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ χρεοκοπησε!

Ποιο μαγαζι παραγει στην Ελλαδα;;
Το μαγαζι που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ χρεοκοπησε!
Παραγει τιποτα ο κ.Λαζοπουλος; 
Παραγει τιποτα το κομμωτηριο;
Παραγει τιποτα το Γυμναστηριο;
Παραγει τιποτα το κεντρο αισθητικης και αδυνατισματος;
Παραγει τιποτα η ταβερνα;
Παραγει τιποτα το περιπτερο;
Παραγουν τιποτα τα καναλια,οι ραδιοφωνικοι σταθμοι,οι εφημεριδες;Το μονο που παραγουν ειδικα αυτα, ειναι <<αερα κοπανιστος>>.
Παραγουν τα σουβλατζιδικα;
Παραγουν τιποτα οι καφετεριες;
Παραγουν τιποτα τα mini και τα super market,τα καταστηματα εμπορικων ειδων,ρουχων,παπουτσιων,ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων,ελαστικων,προφυλακτικων,μανταλακιων,
κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.π;
Παραγουν τιποτα τα τυροπιταδικα, τα everest, τα Γρηγορης Μικρογευματα,κ.λ.π ταχυφαγεια.;
Παραγουν τιποτα τα μπαρακια ;
Τα ιατρεια,τα δικηγορικα γραφεια, τα φαρμακεια,τα συμβολαιογραφεια,τα ΤΑΧΙ,τα...τα ...τα....;;
Παραγουν τιποτα τα υπουργεια και το δημοσιο;; 
Παραγει τιποτα η Εκκλησια;

Δεν λεω οτι αυτα δεν ειναι απαραιτητα σε μια οικονομια. Θα πρεπει να υπαρχουν,ασφαλως και ολα ειναι απαραιτητα,και απασχολουν και ανθρωπους σε εργασια.
Oλα τα παρα-πανω ανηκουν στους τομεις  της οικονομιας,που πρεπει να υπαρχουν και να λειτουργουν.
Kαι ο κ.Λαζοπουλος ειναι απαραιτητος ως Εθνικος Διασκεδαστης.Ως εκει,διοτι <<Αριστοφανης>> δεν προκειται να γινει.Ο Αριστοφανης ηταν ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και κατορθωσε να ζει 2500 χρονια και να ειναι γνωστος σε ολον τον πλανητη.
Ειπαμε μην την ψωνισουμε κιολας!!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ οτι, οταν ολα αυτα τα παραπανω,μαγαζια-μαγαζακια,κ.λ.π, λειτουργουν ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ,οταν η συντριπτικη πλειοψηφια ολων αυτων των μαγαζιων,εμπορευεται ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ και οχι ΕΔΩ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ,oταν ο μεγαλυτερος τομεας της οικονομιας ειναι ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και Παραοικονομια,τοτε ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ θα ηταν αναποφευκτα,οπερ και εγενετο.

Και οι μεγαλοστομες  αναλυσεις των Κοτσαμπασηδων πολιτικων,αλλα και τα δακρυα τους για τα λουκετα,και οι διακυρηξεις τους περι ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ειναι φουμαρα για μεταξωτες κορδελες,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Ολοι μιλουν για ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ του εθνικου εισοδηματος.
Ναι αλλα προυποθεση ειναι ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,επι του οποιου θα γινει η δικαιη κατανομη,και οχι κατανομη επι δανειων <<τοκογλυφων>>,Ευρωπαιων,Κινεζων,η του Πουτιν,στον οποιο θα παει ο Μικης,να τον πεισει ενδεχομενως να μας δανεισει εκεινος!
Oχι τα δανεικα <<των τοκογλυφων>>,που εδω και 190 χρονια μας δανειζουν και εμεις τα τρωμε.
Αλλα εθνικο παραγομενο εισοδημα.Αυτο χρειαζομαστε και αυτο δεν εχουμε επι 190 και πλεον χρονια!

Καθως απο οτι ολοι ξερουμε, τα λεφτα δεν πεφτουν στο ερημο δασος των παραμυθιων οπου κυκλοφορουν οι Νεραιδες της Λαικης εξουσιας,η των αγανακτισμενων, αλλα αποκτωνται με δουλεια και παραγωγη.
Οταν μια χωρα δεν παραγει εθνικο πλουτο,ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ, τοτε, η θα ζει με δανεικα και ελλειματα ,η θα χρεοκοπησει αναποφευκτα.

Εκτος αν εφαρμοσουμε την θεωρια των θιασωτων της Πλατειας Συνταγματος.
Που λενε να γινουμε αυταρκεις και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,χωρις να εξαγουμε τιποτα.
Βεβαια ακομα και αυτο το τρελλο σεναριο να δεχομασταν,(κατα την ρηση-ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ-), δηλαδη να γινουμε αυταρκεις μονο για εμας,ακομα και αυτο,ΘΕΛΕΙ παλι ενα  κλειστο μεν,αλλα παραγωγικο μοντελο δε.
Αλλα και βασικες προυποθεσεις,οπως ας πουμε να αλλαξουν επαγγελμα πανω απο 700-800.000 Ελληνες.
Δειτε εδω:περι το ενα εκατομμυριο Ελληνες πρεπει να αλλαξουν επαγγελμα .

Επειδη λοιπον τα εισαγομενα ειδη διατροφης ειναι το 70%,και βαλε,σε σχεση με τα ΕΔΩ παραγομενα, εαν ακουσουμε ολους αυτους στην περιφημη θεωρια της τρελλας τους,θα γινονται ληστειες μετα φονου,για <<μια μπουκια και ενα ποτηρι>>,που ελεγε και το παλιο τραγουδι του Μικη....αλλα χωρις δοξα τω Θεω,αυτη την φορα,αφου σημερα ακομα και η μπουκια εισαγεται.

Βασικη συνιστωσα ειναι ,ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ,πρεπει στον ισολογισμο- προυπολογισμο του να εχει ΕΣΟΔΑ μεγαλυτερα των εξοδων.
Βεβαια το πειραμα της <<αυταρκειας της κλειστης αλβανικης κοινωνιας>> παραπεμπει αλλου και οι θιασωτες αυτης της θεωριας,εν μεσω πληρους παγκοσμιοποιησης,οχι μονο των οικονομιων,αλλα και των πληροφοριων (INTERNET),πρεπει ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!!


Οι Μπολσεβικοι τα πρωτα χρονια που σταθηκαν στα ποδια τους βασιστηκαν σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.(Λενιν:Koμμουνισμος=Σοβιετ-Ηλεκτρισμος).

Οποτε θα περιμεναμε απο την κ.Παπαρηγα,η οποια μας ομιλει ασαφως και γενικως περι λαικης εξουσιας,περα απο τον αριστερο λαικισμο,να μας ανελυε με σαφηνεια,ποιο ειναι το παραγωγικο μοντελο αυτης της λαικης εξουσιας,υπο την εννοια,οτι,ειτε εχεις λαικη εξουσια,ειτε αστικη,χωρις σαφες παραγωγικο μοντελο,δεν πας πουθενα,η καλυτερα βαδιζεις στο πουθενα.
Και να μας το αναλυσει με συνθηκες 21ου αιωνα,και οχι με συνθηκες αρχων 20ου.Καθως εν τη αρχη του 21ου αιωνα,ΗΛΙΟΝ εχομεν αφθονον,αλλα και ηλεκτρικη ενεργεια ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ,αν ειναι δυνατον,και ομως ειναι!!!!

Το αυτο ισχυει βεβαια,και για να ειμαστε δικαιοι,τοσο για τον κ.Τσιπρα,οσο και για ολους τους αρχηγους ολων των ελληνικων κομματων.
Αυτο ειναι το ζητουμενο.
Ποιο επιτελους παραγωγικο μοντελο πρεπει να ακολουθησει αυτη η χωρα,η οποια Ασαφως και Αοριστως κινειται μετα την Μαχη των Δερβενακιων(1822),εως και σημερα, μεταξυ Κοτσαμπασισμου και Νεοοθωμανισμου,μεταξυ Δοβλετιων-ρουσφετιων και μπαξισιων.

Εδω υπαρχει καμμια προταση;
Ας πουμε,Ελλαδα=Ηλιος-Ανεμος-Θαλασσια ενεργεια=Ενεργεια προς εξαγωγη στην Ευρωπη.
Η ,Ελλαδα,οργανωμενη και εξαγομενη πρωτοποριακη μεσογειακη διατροφη,ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
Φρουτα,Λαδι,Οσπρια,Δημητριακα,Λαχανικα,
Γαλακτοκομικα,και Ψαρια.
Εδω η πυραμιδα της Μεσογειακης διατροφης
Ποσα απο τα ανωτερω εισαγουμε και ποσα παραγουμε;;
Ενας παππους που σημερα ειναι 90 χρονων,μου ελεγε οτι την δυσκολη και φτωχη δεκαετια του 1930,εβρισκαν στα τοτε Ελληνικα μπακαλικα,ολα τα απαραιτητα για την διατροφη τους.Ηταν ολα εδω παραγομενα,μαλιστα την εποχη που για μια ακομα φορα η Χωρα ειχε παει σε σταση πληρωμων,(1932).Σημερα αν γινει κατι τετοιο,τι θα βρουμε απο ολα τα παραπανω για να φαμε;;

Πολλοι πιστευουν οτι η Γερμανια εξαγει αυτοκινητα και αλλα βιομηχανικα ειδη,αλλα μενει απαρατηρητο το γεγονος οτι οι Γερμανοι ειναι ΠΡΩΤΟΙ στην εξαγωγη τυριων και γαλακτοκομικων!!!!
Και η ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;;;
Δειτε εδω τα πλουτη της Ελλαδας που απαξιωσαμε

Πρεπει φυσικα να αναφερουμε και τους γκλαμουρατους <<Master shef>> της τηλεορασης της μαζικης υστεριας.
Μερος της συγχρονης αντιδραστικης μεταπολιτευτικης ιδεολογιας,πατερας της οποιας ηταν ο μεγας εισαγωγευς Πετρος Κωστοπουλος δια της ιδιωτικης τηλεορασεως.

Διοτι με συγχωρειτε,αλλα οταν ερθει εδω ο Δανος,ο Σουηδος,και καθε Βορειος,ΑΝΑΖΗΤΑ την χωριατικη σαλατα ΠΝΙΓΜΕΝΗ στο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με την Φετα,τα Ελληνικα Φρουτα,το τζατζικι,το σουβλακι,τον μουσακα,την φαβα της Σαντορινης,και τον ηλιο της Ελλαδας.

Υπο την εννοια αυτη,ενας ηλιακος θερμοσιφωνας,η ενα μικρο περιβολι με ντοματες και αγγουρια,η ενα κοτετσι με 10 κοτες,η πεντε Ελαιοδεντρα ειναι πολυ πιο σημαντικα,απο ενα Μπαρ,η ενα Σκυλαδικο της Ελληνικης νυχτας και του συγχρονου <<Νεοελληνικου πολιτισμου>> των απογονων των Αρχαιων Ελληνων.
Ακομα πιο σημαντικο και απο ενα Καναλι της Ιδιωτικης τηλεορασης!!


Ακομα και ο κ.Τσιπρας με το δημοκρατικο μετωπο που φιλοδοξει να οργανωσει, και 70% να παρει στις εκλογες,(σχηματιζοντας κυβερνηση Λαικου Μετωπου με 250 Βουλευτες), με τα μυαλα και τις θεσεις που εχει, θα οδηγησει και αυτος την χωρα στην χρεοκοπια,καθως οι οπαδοι του,ακομα και οι πιο φανατικοι,δεν ξερουν οτι για να βγει ακρη σε αυτην την χωρα,πρεπει να ξεκινησουμε να φτιαχνουμε κατι,για να το πουλησουμε,εξω,και να παρουμε λεφτα,που θα τα μοιρασουμε στους ασθενεστερους και τους φτωχους,καθως λεφτα απο τον ουρανο δεν προκειται ποτε να πεσουν.

Και μαλιστα να παραγουμε προιοντα πρωτοπορικα και ανταγωνιστικα σε σχεση με αλλους.
Και πως θα γινει αυτο;;
ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ..παραγωγη...παραγωγη...και οχι οπως ο κ.Τσιπρας, η, η κ.Παπαρηγη λενε,με μαζικους διορισμους ολων των Ελληνων στο δημοσιο.Διοτι τοτε τιθεται ενα απλο ερωτημα:
OΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;;
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;;ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!

Η οικονομια ειναι απλα μαθηματικα.Πολυ απλα, της Β, το πολυ Γ Δημοτικου.

Εχουμε και λεμε:
Tο Ελληνικο κρατος καθε χρονο χρειαζεται περιπου 75 Δισ ευρω για να συντηρηθει εν ζωη,να πληρωσει μισθους συνταξεις, εισαγωγη ενεργειας και λοιπες αναγκες.
Αρα ξοδευει 75  αλλα εισπρατει  50 δισ ευρω.
Ακομα και μονομερως να κανουμε παυση ολου του χρεους,αν αφαιρεσουμε τους τοκους,παλι θα ξοδευουμε 62-63 Δισ ευρω και θα εισπρατουμε 50 δισ ευρω,ητοι ετησιο ελλειμα 12-13 δισ ευρω.
Αν ισχυσουν και οι πολιτικες θεσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για μαζικες μονιμοποιησεις και διορισμους τοτε,θα πρεπει ....να στειλουμε τον Μικη στον Πουτιν,να βρει λεφτα...!!!!


Δευτερο βασικο προβλημα.
Εχουμε εισαγωγες 45 ΔΙΣ ευρω και εξαγουμε 16 δισ Ευρω.

Ο ρολος των πολιτικων,οχι της Κοτσαμπασικης κοπης,οχι αυτων που κουβαλανε την ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΙΚΗ νοοτροπια,απο τοτε,απο την δολοφονια του Καποδιστρια,αλλα των πολιτικων με ΙΔΕΕΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ειναι πως θα αλλαξουν αυτες τις δυο <<Εξισωσεις>>
Που σημαινει να βρουν ιδεες στις οποιες να επενδυθει πολυ χρημα και να παραχθει εθνικος πλουτος.
Δηλαδη πως θα αλλαξουν την σχεση ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ,υπερ των ΕΣΟΔΩΝ,και πως θα αλλαξουν την σχεση ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ,υπερ των εξαγωγων.
Τα πραγματα ειναι απλα.Αλλα χρειαζονται ΙΔΕΕΣ με Φαντασια με οραμα και προοπτικη.

Τα υπολοιπα που ολοι διαβαζουμε και αναδημοσιευουμε απο οικονομικους αναλυτες σε ντοπιες και ξενες εφημεριδες ειναι ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ.
Η λυση βρισκεται στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ της Γ Δημοτικου επι οικονομικου επιπεδου,αλλα και στο μυαλο επι πολιτικου επιπεδου,που πρεπει να σκεφτει,να παραγει καινοτομες ιδεες και λυσεις που θα ενθουσιασουν αλλα και θα αλλαξουν το κλιμα επι της ουσιας.
Γιαυτο υπαρχουν οι πολιτικοι,αλλα και η πολιτικη.
Χρειαζεται απλα μια ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Ποιοι ομως πολιτικοι απο το σημερινο πολιτικο συστημα ειναι ικανοι να σκεφτουν με αλλη νοοτροπια...εν τω μεταξυ ο καιρος περναει σε βαρος μας.
Και σε αυτο επιμενω....σε βαρος μας.!!!

Διαβαστε τα παρακατω









1 σχόλιο:

  1. Όλα τα λεφτά είναι αυτό που είπες Φώτη μου:
    "Να μας προτείνουν ξεκάθαρα το παραγωγικό μοντέλο που πιστευουν". Οι παροχές υπηρεσιών όπως εύστοχα επισημαίνεις καλώς εντάσσονται στην οικονομική ζωή, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζεται παραγωγή χειροπιαστή. Γι αυτό είναι όσο ποτέ απαραίτητο να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα προσανατολισμένη στην παραγωγή και μια νέα πίστη στους νόμους και την εφαρμογή τους προς κάθε κατεύθυνση. Αυτά χρειάζονται όμως έμπνευση, παρακίνηση και ενργοποίηση από πολιτικούς με φαντασία , που δεν έχουμε, και διάθεση από το λαό να αλλάξει και να ζήσει σε μια υγιή κοινωνία, που ο ίδιος θα απολαμβάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή