Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ..ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ- ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ!!!

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Και ο πελατης ψηφοφορος του Ελληνα Βουλευτη-Βολευτη εχει παντα,μα παντα δικιο.
Ακομα και οταν δεν εχει.Ακομα και οταν το ατομικο η στενο επαγγελματικο του συμφερον,παει κοντρα στο ευρυτερο Εθνικο η κοινωνικο συμφερον.Καθως αν ο Βουλευτης-Βολευτης δεν αναγνωρισει <<το δικιο>> του πελατη του,τοτε ο πελατης του,δεν θα του αναγνωρισει το δικαιωμα να γινει Βουλευτης,δεν θα τον στειλει στην Βουλη.
Το παιγχνιδι αυτο,του Ελληνικου Κοτσαμπασικου πολιτικου συστηματος,με τους Βουλευτες και τους Πελατες,τα δοβλετια,τα ρουσφετια,και τα αρματωλικια,που υπηρχαν και επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας,παιζεται εδω και 180 χρονια περιπου,σχεδον απο τοτε που οι Κοτσαμπασηδες σκοτωσαν τον Καποδιστρια.


Κανουμε σημερα μια εμβολιμη αναρτηση,αναμεσα στις συνεχομενες αναρτησεις που εχουμε υποσχεθει,σε οτι αφορα τα κειμενα του Β.Ραφαηλιδη που δημοσιευτηκαν την δεκαετια του 1980,στην εφημεριδα το <<εθνος της Κυριακης>>,και που εχουν σαν βαση τους το καταπληκτικο βιβλιο του Επτανησιου διανοητη Γερασιμου Κακλαμανη,<<Επι της δομης του Νεοελληνικου κρατους>>,προκειμενου να μιλησουμε για αυτο το φαινομενο της Πελατειας που επικρατει στο πολιτικο συστημα απο συστασεως του Νεοελληνικου κρατους.
Και φυσικα δεν ξεφευγουμε καθολου απο ολα αυτα για τα οποια εγραψε βιβλια ο Γ.Κακλαμανης,και στα οποια αναφερθηκαν και αλλοι,απλα,η επικαιροτητα των ημερων,αλλα και των τελευταιων 22 μηνων,νομιζουμε πως το επιβαλλει.

Τι παρατηρουμε λοιπον ολους αυτους τους μηνες;;
Τις εξαγγελιες του Πολιτικου συστηματος,για την αναγκη ριζικων αλλαγων και μεταρρυθμισεων,για την παταξη της φοροδιαφυγης,για την ριζικη ανατροπη του φορολογικου και φοροεισπρακτικου μηχανισμου,για ριζικες αλλαγες στην Δημοσια Διοικηση,για ανατροπες στο Δικαστικο συστημα,που αποτελει την μια απο τις τρεις κυριαρχες συνταγματικες εξουσιες,για ριζικες αλλαγες στην Παιδεια,την υγεια,για συγχωνευσεις και καταργησεις,απιθανου και απειρου καλλους δημοσιων οργανισμων,για την απελευθερωση των επαγγελματων,για...για...για...για....για....κ.λ.π-κ.λ.π.-κ.λ.π.....

Δεν ειναι αναγκη να πουμε, γιατι ολα αυτα δεν προχωρουν.
Μα ειναι απλο.
Διοτι πισω απο καθε τετοια μεταρρυθμιση,κρυβονται παρα-πολλα,ΜΑ ΠΑΡΑ-ΠΟΛΛΑ,επι μερους πελατειακα συμφεροντα των πελατων,των Βουλευτων-Βολευτων
Συμφεροντα που ειναι εναντιον του συνολου της κοινωνιας.Ακομα και των ιδιων των πελατων,αν δει κανεις το δασος και οχι το δεντρο,δηλαδη το μελλον και οχι το παρον.
Για παραδειγμα αν η μιση Ελλαδα εξακολουθει να βγαινει σε συνταξη στα 50,επομενο ειναι η αλλη μιση να βγαινει στα 65,και ακομα πιο επομενο, σε 20 χρονια η νεα γεννια,δηλαδη ολη η Ελλαδα ,να συνταξιοδοτειται στα 70,καθως ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ.
Τωρα θα μου πειτε,<<δεν γαμιεται τι θα γινει μετα 20-30 χρονια,εδω σημερα οτι προλαβουμε να αρπαξουμε>>


Αλλα ας αναφερουμε μερικα πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα προσπαθειων για καποιες αλλαγες,στις οποιες αντεδρασαν ΠΡΩΤΟΙ οι Βουλευτες του κυβερνωντος κομματος.Και λεω του κυβερνωντος,καθως αυτοι ειναι στην κυβερνηση.
Που σημαινει,οτι και οι αλλοι,που ειναι αντιπολιτευση το ιδιο θα εκαναν,αν ηταν κυβερνηση.
Αλλα και το ιδιο κανουν και τωρα που ειναι και στην αντιπολιτευση,μηδενος εξαιρουμενου,ακομα και αυτης της δυσμοιρης παραπαιουασας αριστερας.
Ολοι στο ιδιο μοτιβο:Κυβερνηση και αντιπολιτευση.
O ΠΕΛΑΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Το εχει ψιλιαστει βεβαια αυτο ο πελατης-ψηφοφορος και γιαυτο εχει ξεσαλωσει,και εχει κανει το δικο του δικιο,λαστιχο που μπορει να βγαλει το ματι του διπλανου πελατη.
Που και ο διπλανος εχει τεντωσει το λαστιχο,για καποιον αλλον παρα-διπλανο,που και ο παρα-διπλανος  κραταει ενα τεντωμενο λαστιχο...και παει λεγοντας,οπου στο τελος,ο ενας θα βγαζει το ματι του αλλου,και ολοι μαζι τα ματια μας.

Η απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων εξαγγελθηκε τον Ιανουαριο του 2010,δηλαδη πριν 20 μηνες.Για να ειμαστε ομως ιστορικα ακριβεις,εχει εξαγγελθει απο τις αρχες της δεκαετιας του 1990!!!!!!!!
Ομως για να ειμαστε και παλι πιο σαφεις και επιεικεις ιστορικα, ας παρουμε την αφετηρια του Ιανουαριου του
2010.
Εξαγγελθηκε τοτε...αλλα επρεπε να μας βαλουν το μαχαιρι στον λαιμο οι δανειστες,για να καταθεσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΜΟ,τον Φεβρουαριο του 2011.
Και τι εγινε;;
Τιποτα,κανενα επαγγελμα δεν απελευθερωθηκε.
Ο Νομος ψηφιστηκε με τα χιλια ζορια και με αλλα δυο χιλιαδες παραθυρια,που ανοιξαν με τις πιεσεις των Βουλευτων-Βολευτων,ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟ-ΚΛΕΙΣΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ...για να ξανακλεισουν ερμητικα.
Και εμεις νομιζουμε οτι κοροιδεψαμε τους φραγκο-λεβαντινους,ως γνησιοι Νεοελληνες που μεσα μας εχουμε <<το δαιμονιο της Φυλης>>,οπερ μεθερμηνευομενο ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.

Ετσι αν καποιος τελειωσει την φαρμακευτικη,η την νομικη και θελει να γινει συμβολαιογραφος,αν δεν εχει πατερα, η μανα,που να κατεχει κληρονομικα το επαγγελμα,την εβαψε,καλυτερα να τον αποροφησει το τραγουδι.......οπως καποιους αλλους...!!!!

Τα προσφατα με τους Ταξιτζηδες τα θυμαστε.
Μια πλειαδα Βουλευτων του ΠΑΣΟΚ,ζητησε την κεφαλη του Ραγκουση επι πινακι.
Η Ν.Δ υποκρινοταν την κλαιουσα χηρα.
Ο Επαναστατης κ.Τσιπρας,εσπευσε και αυτος να υποβαλει τα σεβη του,στην <<Κιτρινη φυλη>>.
Ο κ.Καρατζαφερης,που θελει μετα μανιας να γινει Πρωθυπουργος,τους χαιδεψε <<τα ταξιμετρα>>.
Και η κ.Παπαρηγα τους ενεταξε στο διεθνες προλεταριακο κινημα.

Εχουμε τωρα την ιστορια με την κρατικη τηλεοραση των 3000 και πλεον ανθρωπων,που διοριστηκαν εκει τα τελευταια 30 χρονια.Οποτε σε ενδεχομενες προσπαθειες εξυγιανσης αυτου του κρατικου Μπαχαλου,πρωτοι και παλι οι Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,αντιδρουν,και ακολουθουν φυσικα στον χορο και οι βουλευτες-βολευτες των αλλων κομματων,ΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
Βλεπετε τον κ.Χυτηρη πως αντιδρα.
Γενικως να ξερετε,πως, οι πιο κορυφαιοι βουλευτες σε αντιδρασεις,ειναι και αυτοι που πρωτοστατουσαν στα πιο κορυφαια ρουσφετια.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ <<ΗΘΙΚΟΝ>> ΔΙΔΑΓΜΑ.

Ας παμε ομως παρα-κατω.
Οι εξαγγελιες για ριζικη ανατροπη του φοροεισπραχτικου μηχανισμου,μετατραπηκαν σε υποσχεσεις προς το Κοτσαμπασιλικι των εφοριακων και τελωνειακων,που δεν θα τους πειραξει και πολυ το ενιαιο μισθολογιο,και πως αν τους κοψουν καποια επιδοματα...θα τους δωσουν επιδομα εξισορροπησης κομενων επιδοματων!!!!!  
Ειπατε τιποτα;;;;;
Ουτε και εγω!!!!
To ενιαιο μισθολογιο θα ειναι τοσο ενιαιο,οσο ενιαιο ειναι και το νεοελληνικο κρατος,αρα θα ειναι ενιαιο μεν,αλλα με πολλες μισθολογικες ταχυτητες,και παλι δε.
Ειναι και αυτο στα πλαισια <<του δαιμονιου της Φυλης>>
Αλλα και παλι,παρ ολα ταυτα ,εκ του ενιαιου θα εξαιρουνται ειδικα μισθολογικα κλιμακια,οπως Δικαστες,Αστυνομικοι,Στρατιωτικοι,κ.λ.π,ενω τα συνταξιοδοτικα προνομια της ανωτερης και ανωτατης,ενστολης και πολιτικης νομεκλατουρας του ΒΑΘΕΩΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ουδολως θιγονται,ει μη μονον αυτα των χαμηλομισθων και χαμηλοσυνταξιουχων,και αυτο στα πλαισια του <<δαιμονιου της φυλης>>

Και ερχομαστε στο τελευταιο,που μεσα απο αυτο,προεκυψε και ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ,που περασε στα ψιλα,ενα κανονικα θα επρεπε να γινει πρωτη ειδηση ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Αναφερομαστε στον προσφατα ψηφισθεντα νομο για την τριτοβαθμια εκπαιδευση.Οπου στο τελος ψηφιστικε αφου προηγουμενως,παλι με τις πιεσεις βουλευτων,που διαπλεκονται με το καθηγητικο κατεστημενο,που και αυτο με την σειρα του διαπλεκεται με αιωνοβιους φοιτητες,και συνδικαλιστες εργαζομενους στα ΑΕΙ,ο νομος αποψιλωθηκε απο βασικες διαταξεις.Καθως τα ελληνικα ΑΕΙ δηλαδη τα Ελληνικα εκπαιδευτικα Δοβλετια,πρεπει να παραμεινουν στα χερια του Κοτσαμπασισμου,της μιζεριας και της οικογενειοκρατιας.
Ομως το πραγμα δεν σταματαει εκει.

Και ερχομαι τωρα στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.
Αφου λοιπον ψηφιστηκε ο νομος,εστω και αυτος,η υπουργος Παιδειας κ.Διαμαντοπουλου δηλωσε χθες 25 Αυγουστου 2011 (ιστορικη ημερομηνια):
Tι δηλωσε;;;;
<<ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ>>
Ναι φιλοι μου,αυτο δηλωσε ,και χωρις να το ξερει η κ.Υπουργος,ειπε σε μια δηλωση της, ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο Γ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΕ 15 ΜΕΓΑΛΑ ΒΙΒΛΙΑ.

Διοτι τελικα σε αυτην την χωρα,και εκει ηθελα να καταληξω και να σας παω με την σημερινη μου αναρτηση,το προβλημα δεν ειναι οτι ψηφιζονται νομοι.
Το προβλημα ειναι οτι,ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ,οποτε μας καλει η κ.Υπουργος να στοιχηματισουμε στο αν θα εφαρμοσθει,η δεν θα εφαρμοσθει ο νομος.
Που σημαινει οτι, ο καθενας απο εσας,μπορει να πονταρει αναλογα με την αποδοση.
Εγω προτεινω αποδοση,στην μη εφαρμογη 1,2 και στην εφαρμογη 7,6!!!
Θα προτεινα στην κ.Υπουργο να εισηγηθει, να μπει το ερωτημα της και στα γραφεια στοιχηματων της χωρας,οποτε ο καθενας απο εμας να πονταρουμε αναλογως.
Τι τα θελουμε τα δημοψηφισματα.
Πονταρισματα σε στοιχηματα χρειαζεται η χωρα,και αν μαλιστα ειναι και ΣΤΗΜΕΝΟ το στοιχημα τοσο το καλυτερο για το <<δαιμονιο της φυλης>>!!

Ε,λοιπον! 
Οταν ενα κρατος,που θελει να λεγεται ευρωπαικο,ψηφιζει νομους,και μετα στοιχηματιζει ως προς το μελλον της εφαρμογης τους...τοτε κατι υποπτο συμβαινει.

Και αυτο που συμβαινει ΕΔΩ ΚΑΙ 190 χρονια ειναι πως...
 ...Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ <<ΣΤΟΙΧΗΜΑ>> ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...για να ξαναβγει Βουλευτης.
Αυτα.

Σας παραθετω ενα αποκαλυπτικο βιντεο,στο οποιο ο παγκοσμιου φημης καθηγητης,Δημητρης Νανοπουλος,μιλαει για το καταντημα των Ελληνικων Πανεπιστημιων,και για το καθηγητικο κατεστημενο του Κοτσαμπασισμου και της οικογενειοκρατιας,που αρνειται την αξιολογηση,μαθημενο στα προνομια που χρονια απολαμβανει,απο το Κοτσαμπασικο πολιτικο συστημα.
Καλο Σαββατοκυριακο και προσοχη στην ασφαλτο...εκει υπαρχει Μπολικος <<Νεοελληνικος Πολιτισμος>>....!!
Υ.Γ
Την Δευτερα 29 Αυγουστου η τριτη αναρτηση απο τα κειμενα του Β.Ραφαηλιδη << Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ>>,βασισμενα ολα στο βιβλιο του Γερασιμου Κακλαμανη,<<επι της δομης του νεοελληνικου κρατους>>

3 σχόλια:

  1. Με το ενιαίο μισθολόγιο έχει να πέσει γέλιο και κλάμα... Ενιαίο και περικεκομμένο θα παίρνουν μόνο οι νεοδιορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι, οι άλλοι εξ άλλου κάνουν λειτούργημα!!!!
    Για το νόμο της Άννας, μου φαίνεται ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και η εφαρμογή του, πράγματι αποτελεί πολιτικό στοίχημα. Με απογοήτευσε βέβαια η ΔΗΜΑΡ, που συντάχτηκε πίσω από το ΚΚΕ-ΣΥΡιζα-Άρμα-Σπίθες και λοιπούς επαναστάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι στις βαριες κατηγοριες που απεδωσε ο καθηγητης δημητρης νανοπουλος στην λεγομενη "πνευματικη ηγεσια" της ελλαδας , δεν βγηκε ουτε ενας να απαντηση! τελικα αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν ουτε ιχνος αξιοπρεπειας?
    μονο η θεση τους ενδιαφερει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επαναλαβω το σχολιο του Φιλου μου του Γιωργου.

    -εμενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι στις βαριες κατηγοριες που απεδωσε ο καθηγητης δημητρης νανοπουλος στην λεγομενη "πνευματικη ηγεσια" της ελλαδας , δεν βγηκε ουτε ενας να απαντηση! τελικα αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν ουτε ιχνος αξιοπρεπειας?
    μονο η θεση τους ενδιαφερει?-

    Ακριβως Φιλε Γιωργο,οπως το ειπες.ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΔΑ ΙΧΝΟΣ.Και αυτοι υποτιθεται πως διδασκουν επιστημες την Ελληνικη Νεολαια.Ειναι λεει καθηγητες!!!!!!!!
    ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΥΤΟ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή