Powered By Blogger

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

H EΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΗΔΗ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

Η Ελλαδα χρεοκοπησε.Το θεμα ειναι πλεον εαν θα  αποφυγει την πληρη ανεξελεγκτη καταρρευση.

Χθες 30 Αυγουστου του 2011,το σωματειο καταστηματων ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ανακοινωσε οτι ο κλαδος του αποφασισε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,σε φορους και Φ.Π.Α.
Βεβαια η αληθεια ειναι οτι εδω και 15 χρονια,και ιδιαιτερα την εποχη των παχιων αγελαδων,οπου το Δανεικο Ευρωπαικο χρημα ετρεχε αφθονο,ο κλαδος των εστιατορων,ΟΥΔΕΝ συνεβαλλε στα δημοσια ταμεια,αφου το 80% φοροδιευφευγε συστηματικα,και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.

Πολλοι θα θυμουνται οτι μετα απο ενα γευμα σε ενα εστιατοριο η μια ταβερνα,ερχοταν στο τραπεζι ο λογαριασμος για πληρωμη,ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ,οπου ακομα και σε αυτο,αν δεν το προσεχες,βαρεμενος απο το πιοτο,ολο και κατι θα σου ειχαν προσθεσει,που ουτε καν το ειχες παραγγειλει.

Δεν ειναι βεβαια,οι εστιατορες ο μονος κλαδος που εκανε συστηματικη φοροδιαφυγη,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ <<ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ>> ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ.
Ολη σχεδον η μεσαια ταξη... εκανε τις ελληνικοτατες <<πουστιες της>>,με την φοροδιαφυγη,την κλοπη του Φ.Π.Α,την ληστεια στα ιδια τα ασφαλιστικα ταμεια,με δεκαδες χιλιαδες ανασφαλιστους εργαζομενους.

Που οταν εκανε το ΔΗΘΕΝ ΝΤΟΥ,ΤΟ ΙΚΑ,τους εκρυβαν σε ειδικο υπογειο,προκειμενου να γλυτωσουν το γραψιμο,το οποιο ουτως η αλλως γλυτωναν,με το ΜΠΑΞΙΣΙ που εδιναν,στους διεφθαρμενους υπαλληλους του Ι.Κ.Α.


Ετσι παιζοταν το παιγχνιδι, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ,και ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΓΕΙ,να μου πει,πως εχω αδικο,καθως ολοι σε αυτο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ζουμε,και τα ξερουμε ολα,απο τους ακραιους δεξιους,εως τους ακραιους αριστερους.
Ασχετα αν για πολιτικο-συναισθηματικους λογους,ο καθενας απο ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,λεμε την πολιτικη μαλακια του,προκειμενου να περναει η ωρα...!!!!!!!


Ο Φ.Π.Α ειναι ενας φορος που κατοχυρωθηκε στην Αγγλια προκειμενου να αναγκαζεται ο καπιταλιστης να αποδιδει φορο προστιθεμενης αξιας στο κρατος,και ετσι μεσα απο αυτο να τσεκαρεται και το γενικο εισοδημα του.
Επειδη λοιπον στον καπιταλισμο,ο καθενας ειναι ελευθερος να πουλαει οσο θελει,και ο καθε εστιατορας στην προκειμενη περιπτωση,εχει το δικαιωμα να πουλαει την χωριατικη σαλατα ειτε 3 ευρω,ειτε και 303 ευρω(!!!),χωρις να μπορει το κρατος να παρεμβει.


Ομως ο ανασταλτικος παραγοντας στην υπερβολικη ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ,ειναι ο Φ.Π.Α,καθοσον αλλο ΦΠΑ θα χρεωθει μια σαλατα των 3 ευρω,και αλλο μια σαλατα των 7 ευρω.Νομιζω οτι γινομαι κατανοητος,αλλωστε οπως λεει και ο Γ.Κακλαμανης η οικονομια ειναι μαθημα της Γ.Δημοτικου.
Και αφηστε τους οικονομολογους να λενε τις καθημερινες τους,αρλουμπες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΔΕΩΝ
Του Γερασιμου Κακλαμανη


Αλλα ας συνεχισω.
Θα με ρωτησει καποιος.
-Ναι αλλα ενας ΦΠΑ 23%,θα πληξει τον πελατη,καθως ο εστιατορας,θα την φορτωσει στην τιμη.
Θα πω δυο απαντησεις.
Πρωτη απαντηση.
Διαφωνω και εγω με την φορομπηχτικη πολιτικη ενος κρατους,που ειναι ανικανο να χτυπησει την φοροδιαφυγη,και την ανικανοτητα ενος κοτσαμπασικου πολιτικου συστηματος,που ειναι επισης ανικανο,να σαρωσει και να αλλαξει πληρως τους διεφθαρμενους φορολογικους μηχανισμους,αντι να ερωτοτροπει με αυτους,οπως και τωρα, και παντα εκανε.Οποτε οντας ανικανο, προσπαθει με αυξηση των εμμεσων φορων να κλεισει τις τρυπες.
Δευτερη απαντηση.
Ναι σιγουρα,ο εστιατορας θα φορτωσει στον καταναλωτη τον ΦΠΑ,αλλα εδω ειναι και ο ενδομυχος φοβος του.Τι θελω να πω με αυτο.


Ο καθε επαγγελματιας,σκεφτεται την τσεπη του,πρωτα απο ολα και φυσικα οχι τον καταναλωτη,που υποκριτικα διατεινεται.
Ξερει οτι ο καταναλωτης δεν θα παει στο εστιατοριο του,ξερει οτι θα πεσει ο τζιρος του,και εκβιαζει με σταση πληρωμων.
Σε ποιον;;
Στο ιδιο το κρατος,στον ιδιο του τον εαυτο,στα παιδια του,στην παιδεια,στην υγεια,στα ασφαλιστικα ταμεια.Εκβιαζει οπως τοτε που οι Μανιατες του Μαυρομιχαλη ηθελαν δικο τους τελωνειο,και ο Πετρομπεης,ηθελε την μιση Ευβοια <<για να βγαλει περα την φτωχεια του>>.


Ο καθε προεδρος επαγγελματικου σωματειου,ΚΑΙ ΕΓΩ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ,ζουμε σε μια χωρα που ολοι εχουμε μια χαλαρη εθνικη  συνειδηση,δεν αισθανομαστε αυτο το κρατος δικο μας,το βλεπουμε εχθρικα,και να η αποδειξη της θεωριας αυτης.Η ΘΕΣΗ αυτη για σταση πληρωμων,και η σταση  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.Και ολης της κοινωνιας.


Να γιατι αυτες τις μερες δημοσιευω συνεχεια,και θα συνεχισω να δημοσιευω τα ιστορικα κειμενα του Γ.Κακλαμανη,διοτι,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.


Τι θα μπορουσε να κανει ο καθε επαγγελματιας:
Αντι να πουλαει την χωριατικη 7 ευρω και τις τηγανιτες πατατες 5 ευρω,ας πουμε,στατιστικα το λεω,θα μπορουσε να πουλαει την σαλατα στα 3 ευρω και την πατατα στα 2 ευρω(και παλι 150% κερδος θα ειχε).
Οποτε και με τον νεο αυξημενο ΦΠΑ δεν θα υπηρχε προβλημα,μιας και η χαμηλοτερη τιμη,θα αφομοιωνε πληρως την αυξηση.
Ειδικα εκεινοι που  εχουν και περιφημα εστιατορια με ψαρια ,θα μπορουσαν να δινουν την τσιπουρα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη.
Ολοι τους, το ψαρι στην Ελλαδα,το ακριβοπουλανε στον Ελληνα καταναλωτη.
Ποιο; Tο ψαρι.
Που;Στην Ελλαδα!!!
Διοτι το κοτσαμπασικο πολιτικο συστημα εχει φροντισει να κανει ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ μερος της μεσογειακης διατροφης πανακριβο,με τις πολιτικες του.Και με την πληρη ασυδοσια που υπαρχει στην αλιεια,χωρις εφαρμογη κανενος νομου.

Και εχουμε και ΤΕΙ ιχθυοκαλλιεργειων,μονο που αυτα δεν εγιναν για να αναπτυχθει,(ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ο Αμβρακικος κολπος-και οχι μονο-που εχει καταστραφει),αλλα γιατι καποιοι Κολο-Δημαρχοι,πεισανε τους Βουλευτες,να στησουν,εδω και εκει ΤΕΙ,για να τα τσεπωσουν,οι καφετεριες,και οι κατοικοι που θα νοικιαζουν σε φοιτητες τα σπιτια τους.
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ <<ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ>> ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ομως ο Νεολληνας επαγγελματιας,δεν θελει 150% κερδος.
Θελει 300% κερδος,και φυσικα επειδη θελει να διατηρησει την φοβερη κερδοσκοπια,γνωριζει οτι μια αυξηση του ΦΠΑ θα του δημιουργησει προβλημα.


Οποτε ο Νεολληνας προτιμαει να μην θυσιασει κατι απο το υπεκερδος του,αλλα επιλεγει να μην πληρωσει το κρατος,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.


Να η χαλαρη εθνικη συνειδηση των Νεοελληνων,για την οποια μιλανε τα βιβλια του Γ.Κακλαμανη,που ειναι και η αιτια της εδω και 190 χρονια ελληνικης κακοδαιμονιας.


Οταν ομως ενα πολιτικο συστημα ΚΟΡΔΩΝΕΤΑΙ,πως ψηφισε με 250 Βουλευτες τον νομο για τα Πανεπιστημια,και την επομενη μερα,ο κ.Πελεγκρινης και ο καθε κ.Πελεγκρινης,με την συμμετοχη ενος <<στρατου>> μειοψηφιας,ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ κλεινοντας τα Πανεπιστημια,τοτε,ΤΙ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,για αυτο το ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ,που αυτοαποκαλειται Ευρωπαικο κρατος!!!

Γεμισαμε Προεδρους,εστιατορων,Ταξιτζηδων,Φαρμακοποιων,
φορτηγατζηδων,Πρυτανεων,Δημοσιων υπαλληλων,Γιατρων,Προεδρους συλλογων παντος ειδους και πασης συντεχνιας.
Που θεωρουν πως για τα στενα επαγγελματικα τους συμφεροντα,πρεπει να στρεφονται κατα του συνολου της κοινωνιας και των δημοσιων ταμειων.
Γεμισαμε απο προεδρους, κτηματομεσητων,κατασκευαστων,
καφετεριων,μπουζουκαδηκων,νυκτερινων κεντρων,εφοριακων,τελωνειακων,πολεοδομων,
αυθαιρετουντων.
Γεμισαμε,απο κομματα που ψυχανεμιζονται και κονταροχτυπιουνται,ενω η Ελλαδα ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ,αλλα...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ...μην σας διαφευγει αυτο καθολου. Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΡΜΑΤΑ,ΣΠΙΘΕΣ,
Παρασπιθες,Βουλευτες-Βολευτες,συνδικαλιστες,ΔΕΚΟ-ΜΕΚΟ-ΣΕΚΟ.....Γεμισαμε υποκρισια,κλαμα,(σαν το κλαμα της Παναγιας στις ψευτικες εικονες των παπαδων).

Γεμισαμε ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΕΣ,<<που κλαινε και οδυρονται>> για τα φορομπηχτικα μετρα,που Ναι,ειναι φορομπηχτικα....αλλα...

Αλλα,και τοτε που δεν υπηρχαν φορομπηχτικα μετρα,ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ εδω ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ-ΚΛΕΒΟΥΝ-ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ-ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ,κοβουν αποδειξεις σε <<λαδοχαρτα>> παραγγελιων,εχουν ανασφαλιστους εργαζομενους,που τους κρυβουν στο κελλαρι,οταν μπαινει το ΙΚΑ,που και αυτο,(ΤΟ ΙΚΑ),το ξερει το κελλαρι,αλλα παιρνει ΤΟ ΜΠΑΞΙΣΙ απο τον απατεωνα-ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗ ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ....που τωρα γεμιζει το μαντηλι με κορκοδειλια δακρυα απατεωνιας και λαμογιας.

Γιατι να ασχοληθουμε με αυτους
Γιατι να ξαναπουμε τα ιδια και τα ιδια.
Εμεις εδω πιστοι θα συνεχισουμε τις αναρτησεις ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ τα οποια ομως ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.Ακουμπανε την πληγη που τσουζει.
Καταδειχνουν με σαφηνεια και αληθεια ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το πραγματικο αιτιο,για ολο αυτο το χαλι και καταντημα της Ελληνικης κοινωνιας,και το κρατικο ελληνικο ΜΠΑΧΑΛΟ.
Απο που ξεκινανε ολα αυτα.
Γιατι αν δεν παμε στην ριζα του προβληματος που δημιουργησε αυτο το Νεοελληνικο μπαχαλο,εδω και 180 χρονια....δεν προκειται να βρουμε καμμια ακρη,θα πελαγοδρομουμε οπως κανουμε δεκαετιες-δεκαετιων,θα γυριζουμε γυρω-γυρω απο ενα φαυλο κυκλο,και στο τελος ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΑ,ΑΦΟΥ ΤΕΝΤΗΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑ.

Αν δεν δουμε την αληθεια ΚΑΤΑΜΑΤΑ,και παραμεινουμε στους μυθους και την <<αστικη ιδεολογια>> που κατοχυρωσαν οι αλλοι για εμας,και υιοθετησαν οι πολιτικοι,τοτε το μελλον θα ειναι δυσοιωνο και μαλιστα ΑΜΕΣΑ.Η Ελλαδα ετσι οπως παει,συντομα θα οδηγηθει σε ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...εκτος εαν καποιος ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ,αλλαξει την ροη.
Αλλα ο πανισχυρος αυτος καταλυτης δεν προκειται να προελθει ουτε απο το υπαρχον πολιτικο-συνδικαλιστικο συστημα και τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ,ουτε και ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ που ειναι εικονα και ομοιωση του ιδιου του πολιτικου αυτου συστηματος...και ας μην το καταλαβαινουν...και ας νομιζουν οτι διαφερουν.
Νομιζουν....

2 σχόλια:

  1. Το δίλημμα-λύση πάντως για τον άνεργο σήμερα είναι Γερμανία ή Αυστραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την επικράτηση της νεοελληνικής απληστίας Φώτη μου, χρησιμοποιείται το φτηνότερο θέατρο ως εργαλείο των συντεχνιών. Και μεις ενώ ζητάμε πίσω τα λεφτά μας για το θέατρο που δεν βλέπεται, μας ζητάνε κι άλλα επί πλέον για...το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή