Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,Β.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ-ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ



Β.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ.<<Κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου κρατους>>,αποσπασματα απο τα χρονια του Χαριλαου Τρικουπη.Ιστορικες ομοιοτητες με το ΣΗΜΕΡΑ.
Η ιστορια υπαρχει για να μας διδασκει για το μελλον.
Ξερουμε οτι εαν η ιστορια επαναληφθει εξελισσεται σε φαρσα..τουτο νοουμενο και πολλες φορες σε τραγωδια.
Παραθετουμε ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ αποσπασματα απο το βιβλιο του Β.Ραφαηλιδη,<<Κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου κρατους>>,που αναφερεται στην Εποχη του Μεγαλου Χαριλου Τρικουπη,και μενει στον καθε αναγνωστη,το συμπερασμα,κατα ποσο μοιαζουν πολλα χαρακτηριστικα εκεινης της εποχης,με την σημερινη.

Στο τελος του κεφαλαιου του για τα γεγονοτα που οδηγησαν στον Διεθνη οικονομικο ελεγχο του 1897, ο συγγραφεας του βιβλιου που γραφτηκε στα τελη της δεκαετιας του 1980 γραφει καταληγωντας:

<<O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ>>

 Απο το πισω μερος του εξωφυλλου του βιβλιου:

<<Oι λαοι δεν εχουν μονο ηρωες.Εχουν και καθαρματα.Στην ιστορια ενος τοπου δεν ανηκουν μονο οι ηρωες ανηκουν και τα καθαρματα,που και αυτα γραφουν ιστορια.Εν παση περιπτωσει,η ιστορια ενος τοπου δεν ειναι μονο μια σειρα απο θετικα γεγονοτα.
Τουτη η συνοπτικη ιστορια της Ελλαδας,απο το 1830 εως το 1974,που γραφτηκε για να ειναι κατ αρχην ενα ευχαριστο αναγνωσμα,επιμενει περισσοτερο στα θετικα παρα στα αρνητικα σημεια της ιστοριας μας.Δινει μεγαλυτερη σημασια στους προδοτες,τους δοσιλογους,ολων των περιοδων,τους πατριδοκαπηλους που δεν ελειψαν ποτε,παρα σε αυτους που νοιαστηκαν ειλικρινα για τουτον τον δυσμοιρο τοπο,που συνεχιζει να υποφερει απο ελλειψη ιστορικης ειλικρινειας.

Οι ρητορες των δυο εθνικων επετειων μας,που ειναι δυο,διοτι μια ισως δεν φτανει για να καταλαβουμε πως ειμαστε Ελληνες,δεν θα βρουν τιποτα χρησιμο για αυτους σε τουτο το βιβλιο.Οι δασκαλοι ομως θα μπορουσαν να το χρησιμοποιησουν,σαν βοηθημα αλλα και σαν συμπληρωμα,στις επισημες λογοκριμενες σχολικες ιστοριες,που στοχευουν μαλλον στην αποβλακωση,παρα στην εγρηγορση των Ελληνοπαιδων,που οντας βουτηγμενα απο τρυφερας ηλικιας στο θεσμοθετημενο ιστορικο ψεμμα,θα ηταν παραλογο να περιμενει κανεις,να γινουν καποτε υπευθυνοι και εντιμοι πολιτες,ενος κρατους γεματου απατεωνες!
Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι' αυτό δεν την κολακεύει. Λέει τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Αρνητική Ιστορία της Νέας Ελλάδας», αν η άρνηση δεν ήταν αναγκαία για την κατάφαση. Συνεπώς, αυτό το βιβλίο στοχεύει την κατάφαση μέσα από την άρνηση, κατά την προτροπή του Τέοντορ Αντόρνο.>>

Γραφει ο  Βασιλης Ραφαηλιδης:

<<Στον ανδριαντα του Χαριλαου Τρικουπη εξω απο την παλια Βουλη ειναι γραμμενη η περιφημη ρηση του: 
[Η Ελλας θελει να ζησει και θα ζησει].Γιατι το λεει λοιπον αυτο ο Τρικουπης,αφου απο το 1830 που υπαρχει Ελληνικο κρατος και μεχρι τον θανατο του τουλαχιστον,κανεις δεν επιβουλευεται την εθνικη ανεξαρτησια και την ακεραιοτητα της χωρας;Κανεις;Και οι Ελληνες οι υπ αριθμο ενα εχθροι της Ελλαδας; 
Που υπερασπιζονται μετα μανιας την Πατριδα απο εχθρους που περιφερονται απο το ενα σημειο του οριζοντα στο αλλο,ισα-ισα για να μπορουν να την ρημαζουν οι ιδιοι;Η σωστη λοιπον ερμηνεια της ρησης του Τρικουπη ειναι:[H Ελλαδα θελει να ζησει και θα ζησει παρα την θεληση των Ελληνων,που θελουν να πεθανει.] 
Και συνεχιζει:

<<Ο Χαριλαος Τρικουπης,μυαλο φωτεινο και καθαρο,γεννηθηκε στο Ναυπλιο απο Γονεις Μεσσολογιτες το 1832 και πεθανε το 1896 σε ηλικια 64 ετων στις Κανες της Νοτιας Γαλλιας,σε μια εποχη που δεν υπηρχε ακομα το Φεστιβαλ,υπηρχε ομως η Ελληνικη κακοηθεια που τον απομακρυνε απο την εξουσια στις Βουλευτικες εκλογες του 1895,οταν δεν εκλεχτηκε ουτε Βουλευτης.Τον εκδικηθηκαν γιατι κυνηγησε αγρια τους κλεφτες και τους καταχραστες του Δημοσιου χρηματος που οργιαζαν τοτε,και ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. 
Σημειωστε πως και ο Ελευθεριος Βενιζελος πεθανε κι αυτος στην Γαλλια,στο Παρισι,συγκεκριμενα το 1936,κι αυτος απο μαραζι,γιατι αποπεμφηκε.
...Δυο πραγματα επρεπε να παταξει ο Τρικουπης,προκειμενου να προκυψει κρατος.ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ.ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...>>

Σας θυμιζει αυτο τιποτα;;; Απο τοτε!!!

<<Ακομα δημιουργησε την Αγροφυλακη που ειχε στοχο να παταξει την ΖΩΟΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.>>

Αλλα εκει που τα βρηκε σκουρα ο Τρικουπης ηταν με τους καταχραστες του Δημοσιου χρηματος,που εκαναν κανονικους συνεταιρισμους με τους κομματαρχες(παλιους Κοτσαμπασηδες) ειτε με τους ληστες των ορεων.Η κατασταση δεν νομιζω να αλλαξε και πολυ απο τοτε.Αλλωστε ολοι οι κοποι του Τρικουπη πηγαν χαμενοι...... 
Η Ελλαδα συνεχιζει να ζει στην Προ-Τρικουπικη περιοδο. 
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟΥΣ,ΚΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 Η Ιστορια με τον σημερινο ΦΠΑ,που δεν αποδιδεται υπηρχε απο τοτε αλλα με μια μορφη πιο χαριτωμενη.Οι φοροεισπρακτορες οταν καταφερναν να εισπραξουν φορους,δεν τους κατεθεταν στο δημοσιο ταμειο αλλα στην τσεπη τους.Ο Τρικουπης βρηκε τροπο να τους καταθετουν οι περισσοτεροι στο δημοσιο ταμειο,ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ,ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

Ακομα ο Τρικουπης ψηφισε νομο για την ισοβιοτητα και το αμεταθετο των Δικαστων,ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ.ΕΚΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΙ>>- 

Συνεχιζει ο Ραφαηλιδης:

<<O Kαημενος ο Τρικουπης καθορισε αυστηρα προσοντα προκειμενου να γινει καποιος δημοσιος υπαλληλος,και απομακρυνε οσους μεχρι τοτε ειχαν διοριστει με κομματικο ρουσφετι>> 

<<Αλλα μετα την απομακρυνση του Τρικουπη απο την πολιτικη ολα επανηλθαν στην προτερα αθλια κατασταση.Και αναμενουν απο τοτε τον νεο Τρικουπη....

 <<Ακομα εφκιαξε τους Ελληνικους σιδηροδρομους που λειτουργουν ακομα και σημερα ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ>>

<<Για πρωτη φορα,ο Τρικουπης,γινεται πρωθυπουργος το 1881....>>
<<Και τις εκλογες που κανει το 1885 ειναι τοσο αψογες που οι πολιτικοι του αντιπαλοι τον θεωρουν περιπου...ηλιθιο που της εχασε!Κυριως ο Δεληγιαννης που δεν περιμενε να της κερδισει διοτι κατα τα ειωθοτα ανεμενε βια και νοθεια εκ μερους του Τρικουπη.Ο Τρικουπης ειναι ο πρωτος Ελληνας πολιτικος που αποκηρυσσει δημοσιως την βια και την νοθεια,που ηταν εθιμα μεχρι τοτε.Και οχι μονο αυτο,αλλα λεει απο πανω πως οι Ελληνες πρεπει να παψουν να ψηφιζουν τους κουμπαρους και τους τοπαρχες,και να αρχισουν να ενδιαφερονται για τις πολιτικες ιδεες των προσωπων και των κομματων.ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ,ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ.

Λοιπον αυτο που κανει ο Δεληγιαννης οταν το 1885 γινεται για πρωτη φορα πρωθυπουργος,ειναι να χαλασει οτι ειχε φκιαξει ο Πολιτικος του αντιπαλος.Πρωτα απο ολα ειπε πως δεν χρειαζονταν προσοντα για να γινει καποιος Δημοσιος Υπαλληλος.Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....

Στην συνεχεια αποφανθηκε πως οι πολλοι φοροι κανουν κακο στους Ελληνες.ΖΗΤΩ οι Ελληνες κατω απο τα μπαλκονια.ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!Υστερα ειπε πως οι Ελληνες πρεπει να εισβαλουν στην Τουρκια.
 
Και η ευκαιρια δινεται οταν οι Βουλγαροι ξεσηκωνονται κατα των Τουρκων στην Ανατολικη Ρωμυλια.

Γνωριζοντας τα χουγια του Δεληγιαννη και των παντα πεινασμενων Ελληνων που συνδυαζουν τα μεγαλα ιδανικα με την μεγαλη ΜΑΣΑ,ολοι οι ξενοι Πρεσβευτες του λενε να κατσει φρονιμα γιατι δεν ειναι σωστο να βαραν τους Τουρκους απο την μια πλευρα οι Βουλγαροι και απο την αλλη οι Ελληνες.Ενας ενας με την σειρα του,και οχι Δρυος πεσουσης,πας ανηρ ξυλευεται.Μπα,τιποτα ο Δεληγιαννης που υποσχεται στους Ελληνες νεα εδαφη και συνεπως νεα μασα σε βαρος των νεων Ιθαγενων.

Τοτε,ολοι οι πρεσβευτες εγκταταλειπουν την Αθηνα,και ολες οι προστατιδες δυναμεις κηρυσσουν τον ναυτικο αποκλεισμο της Ελλαδας.Και ο κοκκορομυαλος Δεληγιαννης πεφτει επιτελους.Και αναλαμβανει ξανα ο Τρικουπης.Που σπευδει αμεσως να αποκαταστησει τις Ειρηνικες σχεσεις με την Τουρκια,ωστε οι πρεσβευτες να επιστεψουν και ο αποκλεισμος να αρθει.


..Ομως,το 1890,τις εκλογες τις κερδιζει και παλι ο Δεληγιαννης,που σχηματιζει κυβερνηση.
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Μεχρι και ο τοτε Βασιλιας αγανακτει.

Και ετσι το 1892 ο Τρικουπης ξαναρχεται στα πραγματα,παραλαμβανοντας απο τον Δεληγιαννη το πληρες χαος.
Η Κυβερνηση αδυνατει να πληρωσει τα χρεη που συσσωρευσε ο Δεληγιαννης,και ο Τρικουπης,την 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,του 1893,λεει στην ΒΟΥΛΗ,το ιστορικο,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ.
 

Και στις εκλογες του 1895 Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.Το Τρικουπικο κομμα καταποντιζεται και ο Τρικουπης δεν εκλεγεται ουτε Βουλευτης.(<Ανθ'ημων,ο Γουλημής>-στο Μεσολογγι)
Την επομενη χρονια πεθαινει στις Καννες.Αιωνια του η μνημη>>

1897 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ KAI O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

<<Αντι να ηρεμησουν που Κυβερνητης της Κρητης θα ειναι ο γιος του Βασιλια Γεωργιου του Α,πριγκηψ Γεωργιος,εμπραχτη δηλωση απο την μερια των Μεγαλων δυναμεων πως υπαρχει σαφης σχεση αναμεσα στην Ελλαδα και την Κρητη,η Εθνικη εταιρεια,και διαφοροι παραγοντες που παρασυρουν τον λαο,προκαλουν τετοια αναταραχη,που υποχρεωνουν την κυβερνηση παρα την θεληση της,να ερθει σε μια κατασταση ακηρυχτου πολεμου με την Τουρκια.

Προς το παρον ομως πολεμος δεν γινεται.Ομως ολοι καταλαβαινουν πως θα γινει.Τα γνωστα Ελληνικα Νταηλικια δεν μπορει παρα να οδηγησουν προς τα εκει.Και οδηγουν πραγματι οταν η Τουρκια συμβιβαζεται με τους Βουλγαρους και με τους Σερβους,που και αυτοι ζητουν αυτονομια αυτην την εποχη,οπως οι Κρητικοι.

Τωρα η Πυλη ειναι ελευθερη να στραφει κατα των Ελληνων που πηραν φορα.
Ο παντα καταστροφικος Δεληγιαννης,που ειναι πρωθυπουργος,συγκεντρωνει στα συνορα,που τοτε ηταν ο Θεσσαλοκος Βορρας,45.000 στρατο,1000 ιππεις,και 70 πυροβολα και ειναι ετοιμος να εισβαλει στην τοτε Τουρκια ,δηλαδη στην Νοτια Μακεδονια.
 

Η αρχηγια προσφερεται στον διαδοχο Κωνσταντινο.Αυτος πιστος στους Εγγλεζους την αρνειται.Αλλα ο Δεληγιαννης,που εχει προσχωρησει αναφανδον πια στους Σωβινιστες,λεει στον Βασιλια πως δεν μπορει να εγγυηθει για την τυχη του θρονου,αν ο Κωνσταντινος δεν γινει αρχιστρατηγος.
 

Ο Βασιλικωτερος του Βασιλεως Δεληγιαννης,ΠΑΝΤΑ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ,ειναι αιχμαλωτος της εξαλλης μαζας,που ζηταει την συντριβη των Τουρκων.Και ετσι ο διαδοχος,παει με την στρατια του στην Θεσσαλια,αλλα δεν κηρυσσει τον πολεμο.

Τον πολεμο τον κηρυσσει Η τουρκια,υστερα απο χιλιες-δυο διπλωματικες προσπαθειες να τον αποφυγει.
Την 5η Απριλιου του 1897.

Την μερα αυτη ο Τουρκικος στρατος εξορμα απο τα στενα της Μελουνας και γινεται χαμος.Χαμος και χαλασμος.Που η Ελλαδα ειχε να δει απο την εποχη του Ιμπραημ....Οι ελληνες ανθιστανται ηρωικα για τις δυο πρωτες μερες.Την τριτη αρχιζει μια ατακτη φυγη προς ολα τα σημεια του οριζοντα....Η Λαρισα εκκενωνεται και οσοι στρατιωτες ειναι εκει υποχωρουν προς τα Φαρσαλα.Στην Αθηνα επικρατει πληρης συγχυση και πανικος>>

<<Ο Καταστροφικος Δεληγιαννης που προκαλεσε αυτην την συμφορα παραιτειται,για να τον διαδεχτει την 18 Απριλιου ο Δημητριος Ραλλης.Φανατικος υπερμαχος και αυτος του πολεμου κατα των Τουρκων,ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ,και αρχιζει μια παλαβη τρεχαλα απο Πρεσβεια σε πρεσβεια,εκλιπαρωντας τους ισχυρους να μεσολαβησουν για να αποφευχθουν τα χειροτερα.ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,αν και οι Τουρκοι δεν δειχνουν τετοια διαθεση επι του παροντος.>>

<<..Δεχονται ομως την προταση των μεγαλων δυναμεων να φανουν επιεικεις,και φαινονται οντως.Μεγαλυτερο ρεζιλικι δεν θα μπορουσε να υπαρξει....Πανω εκει την 30η Απριλιου,η Ελληνικη κυβερνηση δεχεται ανευ ορων το σχεδιο των Μεγαλων δυναμεων για την διευθετηση του προβληματος της Κρητης,που εκκρεμουσε οταν αρχισε πριν 25 μερες ο πολεμος.Δεχεται ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ <<ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ>>
 
Αλλα οι Τουρκοι θελουν να διαπραγματευθουν απ ευθειας με τους Ελληνες.Και συνεχιζουν ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥΣ,ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ.Ο Καιζερ,του οποιου η αδερφη ειναι συζυγος του διαδοχου Κων/νου λεει στους Τουρκους:
-ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΞΑΤΕ,ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
Και ο Τσαρος Νικολαος,του οποιου θεια ειναι η Βασιλισσα Ολγα,λεει στον Αβδουλ Χαμιτ:
-ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!!

Ομως οι Τουρκοι ζητουν ολοκληρη την Θεσσαλια,προκειμενου να συναψουν ειρηνη.Και τοτε νασου οι Αγγλοι,τους λεν:
EINAI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!!.

Μα τον Θεο,ετσι ακριβως ειπαν!!
Και οι Τουρκοι ειπαν:Ε,αφου ετσι ειναι εθιμο,τι να κανουμε!Ολοι σπαν πλακα και κυριως Οι Τουρκοι!>>

<<Στην Κωνσταντινουπολη που εγιναν οι διαπραγματευσεις για την ειρηνη,ερημην των ελληνων,που δεν τολμησαν να πανε και εμπιστευτηκαν τις Μεγαλες προστατιδες δυναμεις,οι Τουρκοι εδειξαν μεγαλο ενδιαφερον για την Λαρισα,οχι ομως για ολοκληρη την Θεσσαλια.Και επειδη δεν μπορουσαν να εχουν την Λαρισα χωρις να εχουν την Θεσσαλια,τελικα περιοριστηκαν στην συμβολικη παραχωρηση απο μερους της Ελλαδας,μιας εντελως αγονης και ακατοικητης λωριδας,αναμεσα στον Ολυμπο και τα Καμβουνια.

ΟΜΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ.
ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΑ,ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ:NAI ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ-ως εντιμοι παιχτες που επαιξαν και εχασαν.

Ναι αλλα που θα τα εβρισκαν;;Mα απο Δανεια!!

Ναι αλλα ποιος τρελλαθηκε να δανεισει στην Ελλαδα ενα τετοιο ποσον,για να το τζιραρει η Ελλαδα ενδεχομενως,και παλι σε εναν επομενο πολεμο με τους Τουρκους,η καποιους αλλους προαιωνιους η περιστασιακους εχθρους της Πατριδας 

Με τα πολλα οι Ξενοι δεχονται,να μας δανεισουν για να πληρωσουμε τους Τουρκους.ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ.ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΠΩΣ,ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.(ΔΟΕ).Που εισεπραττε τα εσοδα απο το χαρτοσημο,τα Τελωνεια Αθηνων,Πατρων,και Συρου,και εν μερει απο τα προιοντα του Ελληνικου μονοπωλιου,οπως ηταν τοτε το αλατι και τα σπιρτα.

Οι παλιοτεροι θα θυμουνται μια κορδελα που υπηρχε πανω στο κουτι με τα σπιρτα που εγραφε,που εγραφε ΔΟΕ.Αυτη η τρομερη κορδελα-σημα κατατεθεν της ελληνικης σοβινιστικης μωριας,υπηρχε και μετα την ληξη του Β Παγκοσμιου Πολεμου.ΑΠΟ ΤΟ 1897,ΓΙΑ 50 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.Παλι καλα.

Και το κεφαλαιο του βιβλιου που αναφερεται στην εποχη εκεινη καταληγει:


<<O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ>>

Απο το βιβλιο του Βασιλη Ραφαηλιδη,<<κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου Εθνους>
>

Τα συμπερασματα της για τις ομοιοτητες της ΤΟΤΕ εποχης,με το σημερα,δικα σας.

2 σχόλια:

  1. αν ειχαμε διαβασει και ειχαμε ερμηνευσει σωστα την ιστορια ,ουτε οικονομικο ελεγχο θα ειχαμε αλλα και η ελλαδα θα συνεχιζε να υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναλαμβανω το σχολιο του Γιωργου απο Λευκαδα ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ:
    -αν ειχαμε διαβασει και ειχαμε ερμηνευσει σωστα την ιστορια ,ουτε οικονομικο ελεγχο θα ειχαμε αλλα και η ελλαδα θα συνεχιζε να υπαρχει.-

    Προσυπογραφω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή