Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΟΥ 1897...

Μαυρες σελιδες της Νεοελληνικης Ιστοριας.Διαβαστε παρακατω τις τεσσερεις αναρτησεις που αναφερονται σε ιστορικα γεγονοτα που απεκρυψαν τα σχολικα βιβλια για ευνοητους λογοκριτικους λογους.
1897-1878-1863-1831,με την σειρα που αναγραφονται σε κυληση προς τα κατω.

1897 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ..
 

To 1897 λοιπον και καθως η Κρητη εβραζε,καποια <<Εθνικη Εταιρεια>> στην Ελλαδα,που εγινε κρατος εν κρατει,ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, εβαλε το ζητημα της Ενωσης της Κρητης με την Ελλαδα,κατι που ακομα δεν ειχαν βαλει οι Κρητικοι.Παρασυροντας και τον Αρχιλαικιστη και αρχιδημαγωγο Πρωθυπουργο Δεληγιαννη

Αυτο που μεχρι τοτε ειχε κατορθωσει η Κρητη ηταν η Αυτονομια της απο την Οθωμανικη Αυτοκρατορια.

Η εθνικη ομως αυτη εταιρεια στην Ελλαδα που πισω της κρυβονταν ολοι οι <<Ιεραποστολοι>> της Μεγαλης Ιδεας,των Δεληγιανναιων και των λοιπων ανιστορητων Λαικιστων που φωναζουν με <<υστερικο-πατριωτισμο>>..καλη ωρα,εβαλαν και το ζητημα καταληψης της Κωνσταντινουπολης-Αγιας Σοφιας-Μαρμαρωμενου Βασιλια,κ.λ.π-κ.λ.π,οπως και πριν το 1878,οπως και μετα το 1922,οπως και μετεπειτα το 1974,οπως και τωρα καποιοι γραφικοι και επικυνδυνοι,που στον δρομο τους ακολουθουν χιλιαδες ανιστορητοι Νεοελληνες,που εχουν σχεση με την αναγνωση της Ιστοριας,οσο ο πελεκανος με την χελωνα.
 
 Εκεινη την περιοδο η Τουρκια ηταν σε ενταση και με την Βουλγαρια και την Σερβια σχετικα με το αιτημα τους για αυτονομια.
Οι <<υπερπατριωτες>> της Εθνικης εταιρειας,πιστευουν πως ειναι η ευκαιρια για τις <<Μεγαλες ιδεες τους>>,καταστροφικες θα ελεγα εγω.

<<Αντι να ηρεμησουν που Κυβερνητης της Κρητης θα ειναι ο γιος του Βασιλια Γεωργιου του Α,πριγκηψ Γεωργιος,εμπραχτη δηλωση απο την μερια των Μεγαλων δυναμεων πως υπαρχει σαφης σχεση αναμεσα στην Ελλαδα και την Κρητη,προκαλουν τετοια αναταραχη,που υποχρεωνουν την κυβερνηση παρα την θεληση της,να ερθει σε μια κατασταση ακηρυχτου πολεμου με την Τουρκια.

Προς το παρον ομως πολεμος δεν γινεται.Ομως ολοι καταλαβαινουν πως θα γινει.Τα γνωστα Ελληνικα Νταηλικια δεν μπορει παρα να οδηγησουν προς τα εκει.

Και οδηγουν πραγματι οταν η Τουρκια συμβιβαζεται με τους Βουλγαρους και με τους Σερβους,που και αυτοι ζητουν αυτονομια αυτην την εποχη,οπως οι Κρητικοι.

Τωρα η Πυλη ειναι ελευθερη να στραφει κατα των Ελληνων που πηραν φορα.Ο παντα καταστροφικος Δεληγιαννης,που ειναι πρωθυπουργος,συγκεντρωνει στα συνορα,που τοτε ηταν ο Θεσσαλοκος Βορρας,45.000 στρατο,1000 ιππεις,και 70 πυροβολα και ειναι ετοιμος να εισβαλει στην τοτε Τουρκια ,δηλαδη στην Νοτια Μακεδονια.Η αρχηγια προσφερεται στον διαδοχο Κωνσταντινο.Αυτος πιστος στους Εγγλεζους την αρνειται.Αλλα ο Δεληγιαννης,που εχει προσχωρησει αναφανδον πια στους Σωβινιστες της <<εθνικης εταιρειας>>,λεει στον Βασιλια πως δεν μπορει να εγγυηθει για την τυχη του θρονου,αν ο Κωνσταντινος δεν γινει αρχιστρατηγος.

Ο Βασιλικωτερος του Βασιλεως Δεληγιαννης,ΠΑΝΤΑ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ,ειναι αιχμαλωτος της εξαλλης μαζας,που ζηταει την συντριβη των Τουρκων.Και ετσι ο διαδοχος,παει με την στρατια του στην Θεσσαλια,αλλα δεν κηρυσσει τον πολεμο.

Τον πολεμο τον κηρυσσει Η Τουρκια,υστερα απο χιλιες-δυο διπλωματικες προσπαθειες να τον αποφυγει. 

Την 5η Απριλιου του 1897.

Την μερα αυτη ο Τουρκικος στρατος εξορμα απο τα στενα της Μελουνας και γινεται χαμος.Χαμος και χαλασμος.Που η Ελλαδα ειχε να δει απο την εποχη του Ιμπραημ....

Οι Ελληνες ανθιστανται ηρωικα για τις δυο πρωτες μερες.Την τριτη αρχιζει μια ατακτη φυγη προς ολα τα σημεια του οριζοντα....Η Λαρισα εκκενωνεται και οσοι στρατιωτες ειναι εκει υποχωρουν προς τα Φαρσαλα.Στην Αθηνα επικρατει πληρης συγχυση και πανικος.

Ο Καταστροφικος Δεληγιαννης που προκαλεσε αυτην την συμφορα παραιτειται,για να τον διαδεχτει την 18 Απριλιου ο Δημητριος Ραλλης.Φανατικος υπερμαχος και αυτος του πολεμου κατα των Τουρκων.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ,και αρχιζει μια παλαβη τρεχαλα απο Πρεσβεια σε πρεσβεια,εκλιπαρωντας τους ισχυρους να μεσολαβησουν για να αποφευχθουν τα χειροτερα.ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,αν και οι Τουρκοι δεν δειχνουν τετοια διαθεση επι του παροντος.
Και κανουν Βολτες μεταξυ της περιοχης του Βολου,κανοντας δηθεν πως θελουν να κατεβουν Αθηνα,δηλαδη κανοντας και πλακα απο πανω!!!

Ομως στο τελος,Οι τουρκοι δεχονται την προταση των μεγαλων δυναμεων να φανουν επιεικεις(!!!!),και φαινονται οντως!!!.

Μεγαλυτερο ρεζιλικι δεν θα μπορουσε να υπαρξει....

Πανω εκει την 30η Απριλιου,η Ελληνικη κυβερνηση δεχεται ανευ ορων το σχεδιο των Μεγαλων δυναμεων για την διευθετηση του προβληματος της Κρητης,που εκκρεμουσε οταν αρχισε πριν 25 μερες ο πολεμος.

Δεχεται ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ <<ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ>> ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ <<ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ>> Αλλα οι Τουρκοι θελουν να διαπραγματευθουν απ ευθειας με τους Ελληνες!!!

Και συνεχιζουν ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥΣ,ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ.

Ο Καιζερ,του οποιου η αδερφη ειναι συζυγος του διαδοχου Κων/νου λεει στους Τουρκους:-ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΞΑΤΕ,ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

Και ο Τσαρος Νικολαος,του οποιου θεια ειναι η Βασιλισσα Ολγα,λεει στον Αβδουλ Χαμιτ:-ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!!

Ομως οι Τουρκοι ζητουν ολοκληρη την Θεσσαλια,προκειμενου να συναψουν ειρηνη.Και τοτε νασου οι Αγγλοι,τους λεν:EINAI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!!!!!!.

Μα τον Θεο,ετσι ακριβως ειπαν!!Και οι Τουρκοι ειπαν:Ε,αφου ετσι ειναι εθιμο,τι να κανουμε!Ολοι σπαν πλακα και κυριως Οι Τουρκοι με τους <<Δεληγιαννηδες>>!!!

Στην Κωνσταντινουπολη που εγιναν οι διαπραγματευσεις για την ειρηνη,ερημην των Ελληνων,που δεν τολμησαν να πανε και εμπιστευτηκαν τις Μεγαλες προστατιδες δυναμεις,οι Τουρκοι εδειξαν μεγαλο ενδιαφερον για την Λαρισα,οχι ομως για ολοκληρη την Θεσσαλια.Και επειδη δεν μπορουσαν να εχουν την Λαρισα χωρις να εχουν την Θεσσαλια,τελικα περιοριστηκαν στην συμβολικη παραχωρηση απο μερους της Ελλαδας,μιας εντελως αγονης και ακατοικητης λωριδας,αναμεσα στον Ολυμπο και τα Καμβουνια.

ΟΜΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ.ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΑ,ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ:NAI ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ-ως εντιμοι παιχτες που επαιξαν και εχασαν.

Ναι αλλα που θα τα εβρισκαν;;Mα απο Δανεια οπως παντα,οπως και τον καιρο της ειρηνης.

Ναι αλλα ποιος τρελλαθηκε να δανεισει στην Ελλαδα ενα τετοιο ποσον,για να το τζιραρει η Ελλαδα ενδεχομενως,και παλι σε εναν επομενο πολεμο με τους Τουρκους,η καποιους αλλους προαιωνιους η περιστασιακους εχθρους της Πατριδας;;

Με τα πολλα οι Ξενοι δεχονται,να μας δανεισουν για να πληρωσουμε τους Τουρκους.ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ.ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΠΩΣ,ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.(ΔΟΕ).Που εισεπραττε τα εσοδα απο το χαρτοσημο,τα Τελωνεια Αθηνων,Πατρων,και Συρου,και εν μερει απο τα προιοντα του Ελληνικου μονοπωλιου,οπως ηταν τοτε το αλατι και τα σπιρτα.

Οι παλιοτεροι θα θυμουνται μια κορδελα που υπηρχε πανω στο κουτι με τα σπιρτα που εγραφε,ΔΟΕ.

Αυτη η τρομερη κορδελα-σημα κατατεθεν της ελληνικης σοβινιστικης μωριας,υπηρχε και μεχρι την δεκαετια του 1950 .ΑΠΟ ΤΟ 1897,ΓΙΑ 60 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.Παλι καλα!!!!

<<O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ>>

Απο το βιβλιο <<Κωμικοτραγικη Ιστορια του Νεοελληνικου κρατους>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου