Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Αυτα που ακολουθησαν την δολοφονια του Καποδιστρια δεν μας τα διδαξαν ποτε.
Και αυτα και πολλα αλλα λογοκριθηκαν απο τα σχολικα βιβλια.
Μετα το 1831.............

<<H ειδηση της δολοφονιας του Καποδιστρια προκαλει θυελλα ενθουσιασμου στην αυτονομη Υδρα,οπου οι Κουντουριωτηδες και ο Μιαουλης οργανωνουν πολυημερες γιορτες και πανυγηρια.Στο Αργος συνερχεται η εθνικη συνελευση ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ..
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΟ!!!
Τους Καποδιστριακους που υποστηριζουν τα στρατευματα της Πελοποννησου,υπο τον Θ Κολοκοτρωνη.και τους αντικαποδιστριακους που τους υποστηριζουν τα στρατευματα της Ρουμελης,υπο την στρατιωτικη ηγεσια του Θ.Γριβα,και την πολιτικη του Ι.Κωλεττη.που μολις εχει αποσχιστει απο τους Κολοκοτρωνη και Αυγουστινο Καποδιστρια,που ειχε αναλαβει την κυβερνηση μετα την δολοφονια του Κυβερνητη.

Στη περιοχη μεταξυ Αργους και Ναυπλιου,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ,διεξαγωνται ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ μεταξυ κυβερνητικων και αντικυβερνητικων.Αντικυβερνητικων που αυτοαποκαλουνται συνταγματικοι χωρις να ξερουν κατα διανοια τι σημαινει συνταγμα.

Ο Κωλεττης προ του κινδυνου να ανασκολοπιστει απο τον μαινομενο Κολοκοτρωνη,που χτυπαει ανηλεως,παιρνει τα στρατευματα των Ρουμελιωτων,οι οποιοι εχουν αυτονομηθει πλεον πληρως,και εγκαθισταται στα Μεγαρα,οπυ σε λιγο συρρεουν και οι Κουντουριωτηδες, ο Μαυροκορδατος,(οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη),ο Ζαιμης και αλλοι αντικυβερνητικοι, δηλαδη οι λωποδυτες που στο ονομα του συνταγματος επιδιδονται μετα μανιας στο ροκανισμα του δημοσιου ταμειου ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,οπως και στις μερες μας ,στις ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και τοτε συμβαινει κατι εκπληκτικο.Οι στρατιωτικες δυναμεις της Πελοποννησου των κυβερνητικων,και οι στρατιωτικες δυναμεις της Ρουμελης των αντικυβερνητικων,ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνουν τις μεταξυ τους διαφορες και ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ρημαζουν το συμπαν,λεηλατωντας ανηλεως Ελληνες.Ειναι τοτε που εμφανιζονται και οι ληστες των Ελληνικων Ορεων,που θα μεινουν εκει μεχρι το 1940.

Ο Γριβας προφανως για να αλαφρωσει την Αττικη και την Ρουμελη,απο την λεηλασια που μετα ζηλου ελληνικου ασκουν οι Ρουμελιωτες στρατιωτες του,εκστρατευει κατα της Πελοποννησου,(ΩΣ ΝΕΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗ-ΠΑΣΑΣ),Ελληνας ων, και στην πεδιαδα του Ναυπλιου συναπτονται ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ μαχες με τα στρατευματα του Κολοκοτρωνη.
Ο Καποδιστριας ειχε δικιο.Μονο με το καντονιακο συστημα διακυβερνησης,θα μπορουσε να ξεπεραστει η εχθροτητα αναμεσα σε κατοικους διαφορων περιοχων της Ελλαδας-εχθροτητα που στηριζεται στην ετεροκλητη εθνολογικη τους συγκροτηση ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.....πραγμα που συνεχιζεται στις μερες μας.

Στο ΑΡΓΟΣ,η εθνικη συνελευση συνεχιζει κανονικα τις <<εργασιες>> της,σαν να μην τρεχει τιποτα,
αλλα ο Κριεζωτης ΟΡΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΝΟΤΑΡΑ,και δεκα ακομα βουλευτες και τους απολυει λιγο αργοτερα ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΣ  ΛΥΤΡΑ !!!!!!
Οπως και σημερα κανεις δεν ξερει που σταματαει το κρατος και που αρχιζει το παρακρατος.
Στο μεταξυ ,ο Κωλεττης,ο Ζαιμης,και ο Μεταξας,σχηματιζουν <<συνταγματικη>. συνελευση στο Ναυπλιο,και αποφασιζουν να διωξουν επιτελους απο την Πελοποννησο τους Ρουμελιωτες <ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ>.Αυτοι φευγουν μεν,σχηματιζουν δε οργανωμενες πλεον ληστρικες συμμοριες και ρημαζουν σχεδον ολοκληρη την Ελλαδα.>>

ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ <<ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ-ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ>> ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ <<ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ>> η μαλλον του Νεοοθωμανισμου που μολις ξεκινουσε απο τους κατοικους αυτου του τοπου,και θα συνεχιζοταν....για παντα εως και ΤΩΡΑ!!!Αυτα δεν υπαρχουν στα σχολικα βιβλια για ευνοητους λογοκριτικους λογους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου