Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ.

ΕΤΟΣ 1863!!
Μετα την εκπτωση του Οθωνα αρχιζει η εποχη <<ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΩΝ>>,στην παντα <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ>>!!

Ελλειψει Βασιλεως τα καθηκοντα του ασκει μια τριανδρια,υπο τους Δημητριο Βουλγαρη,Κωνσταντινο Καναρη και Μπενιζελο Ρουφο,υπο την προεδρια του Βουλγαρη,ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που ανεδειξε ποτε ετουτος ο <<καθαροαιμος-φυλετικος>> τοπος!!! 

Η τριανδρια προκηρυσσει εκλογες για συντακτικη εθνοσυνελευση,στην οποια μαλιστα στελνουν αντιπροσωπους και οι Ελληνικες κοινοτητες του εξωτερικου!!
Θαυμα!!Δημοκρατικο θαυμα!!

Αμ δε!!Το θαυμα κραταει οσο και οι εκλογες!

Γιατι μετα γινεται το ελα να δεις...ως συνηθως!!!

Κατ αρχην ο παντα εντιμος Καναρης αποχωρει απο την τριανδρια,γιατι δεν ανεχεται τον Βουλγαρη,και προσχωρει στην κατα του Βουλγαρη αντιπολιτευση υπο τον Δημητριο Γριβα.

Στην συνεχεια συνερχεται η νεα Βουλη,και αμεσως χωριζεται στα δυο.Στους <<ΠΕΔΙΝΟΥΣ>>υπο τον Βουλγαρη,και στους <<ΟΡΕΙΝΟΥΣ>>,οπου μαζωνονται ολοι οι αντιπαλοι του Βουλγαρη.

Οι Ελληνες το παιζουν <<Γαλλοι επαναστατες>> με <<ορεινους>> και <<πεδινους>>,

Μεσα σε τρεις μηνες σχηματιζονται τρεις κυβερνησεις,ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ(!!!),υπο τους Ζ.Βαλβη,Δ Κυριακου,και Μπενιζελο Ρουφο,διαδοχικα.

Ομως η κομματικη διαπαλη διεξαγεται ενοπλως.Εθνικη κοινωνικη συνειδηση ΜΗΔΕΝ...οπως και σημερα,ει μη μονο κραυγες και αστεια ιδεολογηματα!!

Το καθε κομμα εχει το 1863 τους ενοπλους στρατιωτες του,οπως και σημερα το καθε κομμα εχει τον κομματικο του στρατο και τους <<ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ ΤΟΥ>>.

Και επικρατει παντα εκεινο το κομμα που εχει την υπεροπλια <<στο πεδιο της μαχης>>.
Μαλιστα ο Βουλγαρης προκειμενου να ενισχυσει τον ενοπλο κομματικο του στρατο,(αυτος που πρωτοστατησε κατα του κακου Οθωνα),στρατολογει πασης φυσεως λουμπεν,και κουβαλαει απο την επαρχια και τους λησταρχους των ορεων,που αρχιζουν να σουλατσαρουν με τα φυσεκλικια τους,στους δρομους της Αθηνας!!

Φυσικα οι ληστες των ορεων,τωρα ληστευουν και τα βορεια πλουσια προαστεια,που αρχιζουν να εμφανιζονται στον αθηναικο βορρα,και περνουν ζωη και κοτα στην Πρωτευουσα,που εχασε μεν ενα Βασιλια,κερδισε δε,εναν Βουλγαρη περιτριγυρισμενο απο ορδες Βαρβαρων.

Οι <<ορεινοι>>,δηλαδη οι αντιβουλγαρικοι,εχουν τωρα ηγετη τον Μπενιζελο Ρουφο,που καταφερνει να παρει μαζι του,ολη την φρουρα της Αθηνας.
Και ετσι αναμεσα στα ατακτα στρατευματα του Βουλγαρη,και την Εθνοφυλακη του Ρουφου,διεξαγονται στην Αθηνα το τριημερο απο 19 εως 22 Ιουνιου,ΦΟΝΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΔΗΝ.

Σε αυτες τις μαχες κατα των ληστοσυμμοριων του Βουλγαρη,επεσε ηρωικα μαχομενος και ο γιος του Κωνσταντινου Καναρη,υπολοχαγος στον βαθμο,που με την μοναδα του,φυλαγε τα μεχρι πριν λιγο καιρο ανακτορα,οπου η σημερινη Βουλη.

Οι οδομαχιες,που δεν ηταν ακριβως οδομαχιες,αλλα ενας κανονικος πολεμος,διακοπτονται μονο,οταν και οι τρεις πρεσβευτες των τριων προστατιδων δυναμεων,(Αγγλια,Γαλλια,Ρωσια),απειλουν πως θα τα μαζεψουν και θα φυγουν απο την τοτε μικρη Ελλαδα.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!!!

KAI ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ;;;

Και που θα βρεις να πληρωσεις,αφ ενος τους στρατιωτες,και αφετερου τους ληστες των ορεων,που εισεβαλλαν στις πολεις,χωρις να εχεις ΔΑΝΕΙΑ;;;

Μπροστα σε τουτο το αδιεξοδο,η μαχη των Αθηνων διακοπτεται,προς μεγαλη λυπη των ληστων των ορεων,που επιστρεφουν στα λημερια τους.

Και αμεσως μετα ερχεται ο Βασιλιας Γεωργιος ο Α,την ιδια χρονια,και η δυναστεια των Γλυξμπουργκ,το 1863...για να κρατησει εως το 1974...δηλαδη 111 χρονια..και να αρχισει μετα <<η ομορφη>> μεταπολιτευση,σε ενα Νεοελληνικο κρατος,οπου παντα ο τσαμπουκας <<ληστων>> και <<στρατιωτων>>,σταματαει οποτε ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΞΩΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!

ΥΓ
Ποσο επικαιρο ειναι σημερα αυτο το ιστορικο αποσπασμα!!!!!!!!Από το Βιβλίο Κωμικοτραγική Ιστορία τού Νεοελληνικού κράτους,Β Ραφαηλίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου