Powered By Blogger

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

22 φωτογραφιες απο μια μονο πολη!ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.ΜΕΡΟΣ Α.

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.ΜΕΡΟΣ Α.

22 φωτογραφιες απο μια Αλλη Βεροια,κρυμμενη στο παρελθον ενος χρονου.Ισοπεδωμενη απο το συγχρονο μπετον,και τις Πολυκατοικιες των <<Αδειαδων>>.Αφου δεν σπουδαζουμε πλεον Αρχιτεκτονες Μηχανικους,αλλα διαπλεκομενους <<αδειαδες>>,των Διεφθαρμενων Ελληνικων Πολεοδομιων.


Που ενω, στις Δηθεν Αρχιτεκτονικες σχολες,διδασκονται ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ,ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ,μολις βγουν απο αυτες .και μπουν ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ,μετατρεπονται σε <<ΦΑΣΟΝΑΤΖΗΔΕΣ-ΑΔΕΙΑΔΕΣ>>,που σε διαπλοκη με τις Πολεοδομιες,και το ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,φτιαχνουν ΚΟΥΤΙΑ,σε ΑΠΑΙΣΙΕΣ πολεις,οπου κυριαρχει το <<ΓΙΑΠΙ>>,το <<ΜΠΕΤΟΝ>>,το Νεοελληνικο <<ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΑΡΙΟ>>,και η αναρχη δομηση.

ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;;

Μονο ενα πολυ μικρο μερος στην Βεροια,εχει μεινει ,για να θυμιζει την ιστορια και την παραδοση.Οπως και σε πολλες πολεις της Μακεδονιας.Η πολη της Βεροιας,της Ναουσας,της Εδεσσας,της Φλωρινας,εχουν ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ.Διπλα τους πανεμορφα φυσικα τοπια,και Βουνα.Μιας Ελλαδας,που καυχιεται για τα φυσικα της καλλη!!
Βρισκονται μεσα σε φυσικους παραδεισους.Ομως το ανθρωπινο Νεοελληνικο χερι,βιασε και τις πολεις και την φυση,καταστρεφοντας ουσιαστικα ενα σκηνικο που εχει δοθει σαν Θειο Δωρο.


Ο Γερασιμος Κακλαμανης,στο βιβλιο του επι της <<ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,δεν αφησε απαρατηρητο,το φαινομενο της ΑΝΑΡΧΗΣ δομησης των συγχρονων Νεοελληνικων πολεων,ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ  (Τ..Ε.Ε),Τεχνικο Επιμελητηριο Ελλαδας,το οποιο ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ,στην πλειοψηφια σχεδον του χρονου,ελεγχοταν απο τις λεγομενες <<Προοδευτικες και αριστερες δυναμεις>>!!!!!!!!!!
Και εβαλε ενα ερωτημα ,που σε αφηνει να καταληγεις μονο σου σε ενα συμπερασμα,για τον ρολο του ΤΕΕ και την διαπλοκη του με τις πολεοδομιες και το πολιτικο συστημα.........


Το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΙΔΡΥΘΗΚΕ,και ολως παραδοξως συνεπεσε σχεδον χρονικα,με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,που προσεφεραν Οι ξενοι,για τους προσφυγες,και την λεγομενη επιλυση του ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
Και αναρωτιεται:
<<Το 1836 δημοσιεύτηκε βασιλικό διάταγμα το οποίο αφορούσε την ίδρυση στην Αθήνα σχολείου τεχνιτών,το οποίο άρχισε τη λειτουργία τον επόμενο χρόνο. Είχε τον τίτλο Βασιλικό Σχολείο των Τεχνών, και ουσιαστικά ήταν μία κυριακάτικη τεχνική σχολή που κατάρτιζε τους τεχνίτες (μαστόρους, οικοδόμους, αρχιμαστόρους). Σύντομα έγινε γνωστό ως «Πολυτεχνείο».
Το 1873 μετεγκαταστάθηκε στα νεοανεργεθέντα τότε κτίρια του συγκροτήματος της οδού Πατησίων· λόγω δε των ευεργετών του οι οποίοι είχαν ως τόπο καταγωγής το χωριό Μέτσοβο της Ηπείρου (Γεώργιος Αβέρωφ, Νικόλαος Στουρνάρης, Μιχαήλ Τοσίτσας), ονομάστηκε τιμής ένεκεν Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ιδρύθηκε το 1923.Ενα χρονο μετα την Μικρασιατικη καταστροφη,και την εισοδο στην Ελλαδα,πανω απο Εναμυσι εκατομμυριου προσφυγων.Λες και δεν μπορουσε να ιδρυθει 10 χρονια πριν,η 10 χρονια μετα!!!!Ελα ντε,ενα ακριβως χρονο,μεσα στον οποιο ηρθαν οι προσφυγες ΑΣΤΕΓΟΙ στην Ελλαδα!!!



Πως ειναι δυνατον,οι ιδιοι Μηχανικοι που εβγαιναν 60 χρονια και πλεον πριν απο το εθνικο Μετσοβειο Πολυτεχνειο,να χτιζουν τοσο ωραια κτηρια,και μολις ιδρυθηκε το ΤΕΕ,ακριβως οι ιδιοι μηχανικοι,να χτιζουν τερατουργηματα,και να πρωτοστατουν στην αυθαιρεσια,την καταπατηση,με νομιμοποιητικες πραξεις,και σε ΔΙΑΠΛΟΚΗ με τις Ελληνικες Πολεοδομιες,που ΕΠΙΣΗΜΑ γεννηθηκαν,μετα την Ελευση των Προσφυγων.ΤΥΧΑΙΟ;;;ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; 
Αναρωτιεται ο Γερασιμος Κακλαμανης.Και ολα αυτα με την επισημη πλεον <<καλυψη>> του Τ.Ε.Ε,που ουδεποτε αντιταχθηκε σθεναρα,σε οποιαδηποτε καταστροφικη πολιτικη δομησης.Το αντιθετο εξελιχθηκε σε ενα οργανο συντεχνιασμου,απο τα πολλα τετοια,που υπαρχουν σημερα στο Νεοελληνικο κρατος.Και απο την ιδρυση του και μετα,το συμφερον της συντεχνιας,ηταν ανωτερο απο το συλλογικο συμφερον,που ηθελε ανθρωπινες και πολιτισμενες πολεις.


Και το γενικοτερο συμπερασμα ειναι πως καθε οικονομικη βοηθεια,που εδοθη σε τουτον εδω τον τοπο,για συλλογικα κοινωνικα οφελη,λεηλατηθηκαν παντα απο τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ!!
ENNOEITAI ΕΠΙΣΗΣ,πως η τεραστια οικονομικη βοηθεια που δοθηκε για τους προσφυγες,ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,(οχι απο τους Ξενους,ουτε τους Εβραιους,ουτε τους <<εχθρους του Εθνους>>,ουτε τους <<διεθνεις τοκογλυφους>>,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ,τους ΕΔΩ Νεοελληναραδες,που οπως και σημερα,ετσι και τοτε,φωναζαν υπερ <<της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ>>,<<κατα του ελεγχου της χρηματοροης απο τους ξενους>>,και υπερ της <<εθνικης αξιοπρεπειας>>,και κατα του <<να γινει η χωρα προτεκτορατο>>!!!!
Παντα ο κλεφτης φωναζει για να φοβηθει ο νοικοκυρης.ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ,παντα κρυβοταν πισω απο τις κραυγες για <<Εθνικη Ανεξαρτησια>>!!!
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ<<ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΟΝΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ,ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΜΕ>>



<<Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο πλαίσιο του σκοπού του είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα:>>
Αυτα γραφονται στο επισημο site του
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΕ,απο το ιδιο του το site,και πεστε μου,αν ολοι αυτοι δεν ειναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ,για την καταστροφη,την αναρχη δομηση,τα τσιμεντενια κουτια,τον συντελεστη δομησης,που εφτασε στον ουρανο και κατεστρεψε ομορφες γειτονιες,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ SITE.


Μελετά,Γνωμοδοτεί,Συλλέγει, Παρέχει,Συμβάλλει,Ενημερώνει,Μετέχει,Διενεργεί......

Kαι πεστε μου.......Αν κανουν ολα αυτα,και εχουμε τετοιες πολεις ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΠΟΛΕΩΝ και τοσα αυθαιρετα.....ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,που καποιοι μας δουλευουν.!!!!


Καθως σε αυτην την Χωρα,παντα η αυθαιρεσια στο τελος νομιμοποιοταν,μεχρι να χτιστουν νεα αυθαιρετα,να νομιμοποιηθουν και αυτα,και μετα αλλα αυθαιρετα,τα οποια θα νομιμοποιηθουν και αυτα,οποτε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΝΟΜΙΑ,περναει και μεσα απο την δομηση,οπως και σε ολες τις αλλες κοινωνικες δραστηριοτητες.
Οποτε ερχονται και οι <<Πολιτικοι μας αφενταδες>>,και μας μιλουν συνεχεια για την ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.Δηλαδη χτιστε,τσιμεντωστε,κανετε νεα αυθαιρετα,ανεβαστε και αλλο τους συντελεστες.Αλλα μια χωρα που δεν εχει παραγωγη,αλλα βασιζεται στο ΦΕΤΙΧ της <<αναπτυξης της οικοδομης>>,δειχνει οτι δεν ειναι σοβαρο κρατος αλλα κρατος μορφωμα.

Και δειχνει και κατι αλλο.Οτι ελλειψει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ σε αυτον τον τοπο,πρεπει να υποστηριχθει Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,καθως εαν δεν υπαρχει παραοικονομια,(αφου δεν υπαρχει πραγματικη οικονομια),ολα θα καταρρευσουν,οπως και γινεται.Αρα <<αναπτυξη της οικοδομης>>,καθως στην οικοδομη ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Ναι,και καθολου,μην σας φαινεται παραξενο,ουτε να ακουτε τα <<Ψευτικα τα λογια τα μεγαλα>>των πολιτικων Κοτσαμπασηδων,που κοπτονται για την αναπτυξη της οικοδομης.



Και μην ξεχναμε κατι ακομα.ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΦΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ,συνεβαλλαν και συμμετειχαν και οι λεγομενοι τοπικοι αρχοντες.ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ,που αυτοαποκαλειται Ευρωπαικο κρατος.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΜΑΣ,(μεχρι προτινος,Νομαρχες).Μεσα στο κολπο ολοι,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ <<ΕΘΝΙΚΟ>> ΚΟΛΠΟ.
Ηταν και ειναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΕΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ!!!!
Πανω απο ολα,η <<να τα οικονομησουμε χοντρα,να κανουμε τις αρπαχτες μας>>,και να δημιουργησουμε μια τεραστια καταθετικη βαση,μαυρης παραοικονομιας.


Στο δευτερο μερος με θεμα <<ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ>>,θα αναφερθουμε σε ενα τεραστιο διαχρονικο σκανδαλο,που καλυψε μεγαλη φοροδιαφυγη,και παραοικονομια,τοση,που αν ειχαμε τα μισα λεφτα,απο αυτην ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ,πολυ πιθανον,να μην ειχαμε σημερα προβλημα χρεους.
Αναφερομαι στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε.Κ.Κ.Ο.(Ελαχιστο Κοστος κατασκευης Οικοδομης).Οσοι ειναι κατασκευαστες και αρχιτεκτονες το ξερουν.Ειναι το <<εθνικο εντυπο>>,δια του οποιου το Νεοελληνικο κρατος,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ!!



Σε ολες τις Ελληνικες πολεις,εξαφανισαμε,την παραδοση,την ιστορια,την αισθητικη και το ωραιο,της αρχιτεκτονικης ΤΕΧΝΗΣ,και δομησαμε μια παραγωγη τσιμεντου,με αδειες,πολλες αδειες,που βασιζονται στην πολυνομια,την αυθαιρεσια,ΤΟ ΚΙΤΣ,και την ΠΑΡΑ-ΦΥΣΗ διαμονη σε απανθρωπες πολεις,χωρις ανοιγματα,χωρις ελευθερους χωρους,χωρις τιποτα το ανθρωπινο.


Αυτες οι 22 Φωτογραφιες απο την Βεροια,ειναι για να θυμιζουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της Νεοελληνικης δομησης,και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ,για την <<Κατασκευη πολυτελων διαμερισματων>>,τα ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΠΩΛΟΥΝΤΟ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 400%,επι του κατασκευαστικου κοστους,ενω το επισημο κοστος κατασκευης της οικοδομης ηταν 10 φορες πιο κατω(!!!!),συμφωνα με το Ελληνικο Δημοσιο,και το πραγματικο κοστος κατασκευης,5 φορες πιο κατω απο το κοστος αγορας.ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΑ,ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙ!!!


ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ τεραστια Φοροδιαφυγη και παραοικονομια με τις Ευλογιες του Επισημου Κοτσαμπασικου Νεοελληνικου κρατους.













Θα επανελθουμε συντομα,με την αναρτηση μας,επι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ,<<Ε.Κ.Κ.Ο>>,Ελαχιστο κοστος κατασκευης οικοδομης.

Εαν το <<Ε.Κ.Κ.Ο>>,δεν ειχε <<εφευρεθει>>,σημερα δεν θα ειχαμε προβλημα χρεους.Καθως με τετοια <<αναπτυξη οικοδομης>>,πουθ γνωρισαμε τα τελευταια 50 χρονια,εαν ειχαμε εισπραξει τα μισα απο την Φοροδιαφυγη,επι της Οικοδομης....ισως σημερα να δανειζαμε τους Γερμανους!!!
Εφοσον φυσικα,συνετρεχαν και οι αλλες περιπτωσεις,αναπτυξης μιας παραγωγικης βασης,που και αυτη την καταστρεψαμε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Πανω απο 200 Σπανιες φωτογραφιες απο την Ελλαδα.1910-1952.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου