Powered By Blogger

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΖΑΣ ΓΚΙΤΕ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΖΑΣ ΓΚΙΤΕ

Η Γκιτε ειναι μια Δανεζα Δασκαλα 52 ετων,με 3 παιδια.Δουλευει σε ενα σχολειο ατομων με ειδικες αναγκες,και παιρνει 2500 ευρω μικτα(σε δανεζικες κορωνες)

18.300 Δανεζικες κορωνες.Απο αυτα τα καθαρα ειναι 1300 ευρω,ενω τα υπολοιπα 1200 τα παρακρατει το κρατος σαν φορολογια.

Δουλευει 25 ωρες την εβδομαδα,στο σχολειο της κοινοτητας της,σαν να λεμε εδω στο σχολειο του Δημου.

Η Γκιτε μας λεει οτι αυτοι που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα εχουν πιο αυξημενες αμοιβες,αλλα κλιμακωτα και αναλογα με την στελεχιακη τους θεση.

Η Γκιτε παιρνει απο το κρατος 830 ευρω για τα 3 παιδια της,ενω εχει την δυνατοτητα να στελνει το ενα της παιδι σε ιδιωτικο σχολειο πληρωνοντας μονο 110 ευρω,ενω το αλλο το πληρωνει το κρατος απο την δικη της φορολογια.

Εχει το πλεονεκτημα πανεπιστημιων που δεν εχουν καμμια σχεση με τα δικα μας,με καθηγητες συνειδητους,με υψηλων προδιαγραφων τμηματων ερευνας και διδασκαλιας.

Δεν εχει ποτε πληρωσει ιδιαιτερα και φροντιστηρια για τα παιδια της.

Επισης με μια μικρη ιδιωτικη ασφαλεια αλλα και την συνδρομη του κρατους η Γκιτε μπορει να καταφυγει σε οποιοδηποτε ιδιωτικο νοσοκομειο,πληρωνοντας ενα μικρο ποσον για την ενδεχομενη νοσηλεια της.

Εχει δικο της σπιτι ενα απλο αυτοκινητο,(ενω οι 2 γιοι της ειναι πανω απο 18,δεν εχουν δευτερο αυτοκινητο),και νοικιαζει αλλο ενα τμημα του σπιτιου της του πανω οροφου αντι 3500 κορωνων,δηλαδη 500 ευρω.

Το σπιτι της βρισκεται σε προαστειο της Κοπεγχαγης,ειναι μεγαλο,λιτο και ομορφα διακοσμημενο χωρις ιδιαιτερες γκλαμουριες και ακριβα πραγματα.

Οι γονεις της πριν 30 χρονια ειχαν αγορασει ενα σπιτι 180 τ.μ σε τουριστικη περιοχη της Ελλαδας.

Η Γκιτε επισκεπτεται την Ελλαδα καθε Αυγουστο.

Καποιες φορες που για καποιους λογους κατα την εδω παραμονη της επισκεφτηκε το κεντρο υγειας,απορησε γιατι δεν της πηρανε χρηματα.

<<Μα ειστε χαζοι εσεις οι Ελληνες.Και 100 ευρω και 200 και 500 να μου επαιρνε το κεντρο υγειας η ενα δημοσιο νοσοκομειο,εγω παιρνωντας την αποδειξη θα επαιρνα πισω τα χρηματα μου απο το δημοσιο της Δανιας.>>!!!!

Στην Γκιτε δεν της αρεσουν οι ασκοπες πολυτελειες δεν της αρεσει να αγοραζει πραγματα με δανεικα,αν δεν εχει λεφτα νατα παρει μονη της.

<<Δεν θα επαιρνα ποτε τζιπ με δανειο,αν δεν ειχα εγω η ιδια λεφτα να παρω>>.Αυτη ειναι η σταση ζωης της.

Μας φιλοξενησε ενα βραδυ σε μια ζεστη Δανεζικη φιλοξενια,με ενα λιτο αλλα αξιοπρεπεστατο δειπνο.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ,δεν ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Η ΓΚΙΤΕ εχει ενα σκυλι και δυο γατια.Το σκυλι της δεν ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΡΑΤΣΑΣ,(οπως των Ελληνων τα λυκοσκυλα,που αν δεν ειναι ρατσες τα λενε κοπρους).

Η Γκιτε δεν θα πηγαινε ποτε να πουλησει μουρη στην Αραχωβα με δανεικα,αλλα και να ειχε πολλα λεφτα ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ...διοτι μας ειπε οτι θεωρει υπερβολικο και κοροιδια,να δινει 300 ευρω στην Αραχωβα!!!

Η ΓΚΙΤΕ Ανηκει στους μεσους ΔΑΝΟΥΣ...και φοβαται οτι μια ενδεχομενη εισβολη της κρισης στην Δανια θα της κοψει ολα ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ που της προσθετουν ΜΙΣΘΟ στον μισθο της απο το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...που αγνωστο ακομα ...ποσο θα κρατησει.

Υ.Γ
Απο το περυσινο ταξιδι μου στην Δανια.Θα ξαναπαω φετος,αφου εγκατασταθηκε εκει η κορη μου
Δειτε περυσινες φωτογραφιες απο ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου