Powered By Blogger

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Oλοι θελουνε τις μεταρρυθμισεις,αλλα μονο για τους αλλους!!!

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ FACE-BOOK 
Ntinos Chryssikopoulos 
Ένας ολόκληρος λαός είναι υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών. Όποιον και να ρωτήσεις συμφωνεί. Αρκεί βέβαια οι αλλαγές να αφορούν όλους τους άλλους. Και άμα το εξετάσεις πιό ψύχραιμα όλοι δίκιο έχουνε.
- Οι Δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε δίκιο. Ποιοί είναι οι Γάλλοι που θα καταργήσουνε τη γραφειοκρατία? Χωρίς γραφειοκρατία πως θα κατωχυρόνουν τα μαύρα τους? Πας να κάνεις μιά έναρξη στην εφορία να θεωρήσεις βιβλία τρέχεις δεξιά αριστερά με το χέρι στη τσέπη. Πως πας κύριε να τα καταργήσεις αυτά τα πράγματα?
-Έχουνε δίκιο οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης,επίδομα πλυσίματος χεριών και δεν απολύεσαι αν δε πεθάνεις. Πως θα ξεπουλήσεις την Εθνική μας περιουσία κύριε? Τα λιμάνια μας? Τα αεροδρόμιά μας? Έχετε πάει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου να δείτε τι γίνεται?
-Έχουνε δίκιο οι φορτηγατζήδες. Πως πας να απελευθερώσεις το επάγγελμα κύριε? Είναι τυχαίο που όσο στοιχίζει το κοντέινερ νάρθει από το Χονγκ Κόνγκ μέχρι το Πειραιά κάνει και από το Πειραιά στη Κάντζα?
-Έχουνε δίκιο οι Δικηγόροι. Σούτυχε νομικό θέμα στη Χαλκίδα? Δεν αρκεί ο Αθηναίος δικηγόρος, πρέπει να πάρεις και κάποιον από εκεί που ξέρει και τη γλώσσα. Θέλει η γιαγιά σου να σου γράψει το κτηματάκι στο χωριό? Εκτός από συμβολαιογράφο θα πάρει και δικηγόρο. Και θα πρέπει να πάρεις και εσύ έναν υποχρεωτικά και να πληρώσεις και συγκεκριμένη αμοιβή.
-Έχουνε δίκιο οι Γιατροί. Πώς πας ρε Λοβέρδο να τους αφαιρέσεις το πυρηνικό τους όπλο? Το συνταγολόγιο? Τη μία το κάνεις ηλεκτρονικό την άλλη να γράφουνε μόνο τη δραστική ουσία. Λές και τη ξέρουνε. Το μόνο που ξέρουνε από το κάθε φάρμακο είναι το πόσα μαύρα θα πάρουνε από τις εταιρείες.
-Έχουνε δίκιο οι φαρμακοποιοί. Το 2009 είχαμε φαρμακευτική δαπάνη 5 δις 200 μύρια. Διαίρεσε με τα 11.000 φαρμακεία, πολλαπλασίασε με 35% περιθώριο κέρδους βγάζεις κοντά στα 160 χιλιάρικα κέρδος ο καθένας μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία. Χώρια τα υπόλοιπα που πουλάνε.(Οι υπολογισμοί είναι του Κ.Στούπα και ελπίζω να μην έχει αντίρρηση που τους χρησιμοποιώ) Γιαυτό ο Λουράντος έχει ντυθεί Τσε Γκεβάρα και τρέχει από πλατεία σε πλατεία.
- Έχουνε δίκιο οι Εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και όλοι αυτοί οι παράξενοι. Πως πάς να τους καταργήσεις. Πρόεδρος σου λέει ο Παναγόπουλος. Ποιός τον ψήφισε ρε παιδιά? Μαζευτήκανε τίποτα εργαζόμενοι και κάνανε εκλογές? Κάτι σύνεδροι πήγανε στη Χαλκιδική 500 νοματαίοι και μαζί με τα μπάνια και τα κοψίδια κάνανε και αρχεραισίες. Και όλοι αυτοί βέβαια πληρώνονται από τις εισφορές του Ο.Ε.Κ. Βέβαια αν πάει ο Παναγόπουλος να ρωτήσει τους κανονικούς εργαζομένους αν θέλουνε να τον πληρώνουνε θα τον φάει το σκοτάδι. Γιαυτό ο Παναγόπουλος θα κάνει κυβέρνηση του βουνού. Να αντισταθεί από εκεί. Από το λόφο του Αρδηττού που έχει και πολλές ταβέρνες.
- Έχουνε δίκιο οι εφημεριδάδες. Γιατί να καταργηθεί η δημοσίευση των ισολογισμών? Πώς θα συντηρηθούνε τόσες οικογένειες που αποφασίσανε να γίνουνε δημοσιογράφοι, διαφημιστές, υλατζήδες και ένα σωρό άλλες ειδικότητες, αν δε πληρώσει κάθε εταιρεία το τριχίλιαρό της για να δημοσιευτεί ο ισολογισμός? Λές και έχει υπάρξει ποτέ ισολογισμός στην Ελλάδα που να μην είναι μαγειρεμένος.
-Έχουν δίκιο οι μεσάζοντες στα λαχανικά. Κύριε παραγωγέ μου, πας να πουλήσεις μόνος σου? Και επειδή εσένα δε μπορεί να σου κάνει κανένας απεργία, ξεκίνησε σήμερα από το πρωί η επιχείρηση της απαξίωσης.
Αυτοί όλοι έχουνε δίκιο. Έχουνε το λογικό έννομο συμφέρον να αντιστέκονται. Και επειδή τέλειωσε η πλάκα με τα λεφτά των ξένων δίνουνε ακόμα την υπέρτατη μάχη να μείνουμε εκτός. Επιστρατεύοντας κάθε φωνή που θα μπορούσε νάναι χρήσιμη. Το ερώτημα όμως είναι πολύ απλό καλοί μου φίλοι: Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε να τους ακούμε χωρίς να τους δέρνουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου