Powered By Blogger

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

EKΛΟΓΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΕΔΩ ΚΑΙ 180 ΧΡΟΝΙΑ....!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.Τι σημαίνει <<να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα>>
Οι περισσότεροι σε αυτήν την Χώρα,πιστεύουν ότι όταν μιλάμε για πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα,εννοούμε ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.Εννοούμε μόνο τα πολιτικά κόμματα,και κυρίως τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Χώρα τα τελευταία 38 χρόνια.Γιά μένα προσωπικά και πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη,η όποια εμπεριέχει μεγάλες πιθανότητες λάθους,το πολιτικό σύστημα,είναι ένα πλέγμα θεσμών,εξουσιών,αξιών και νοοτροπίας.
Είναι τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους.Ετσι όπως διαμόρφωσαν και διαμορφώθηκαν στο πελατειακό πλέγμα από την σύσταση αυτού του Νεοελληνικού Κράτους,εδώ και 180 περίπου χρόνια.Είναι η Βουλή,αλλά όχι μόνο.Είναι οι θεσμοί της Δικαιοσύνης,Είναι τα υπουργεία,όλος ο κρατικός μηχανισμός,η Δημόσια διοίκηση και η ανώτερη και ανώτατη ΜΟΝΙΜΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ,των Δημοσίων υπαλλήλων,πού είναι αυτή ουσιαστικά που κατευθύνει και καθοδηγεί τους ΜΟΝΙΜΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.Και τους παρατρεχάμενους συμβούλους τους.
Μία νομεκλατούρα που έχει την εκπληκτική δυνατότητα να μεταλάσσεται και να αλλάζει χρώματα,ανάλογα με τό κόμμα που κυβερνά.Στήν ουσία πάντα την ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,από συστάσεως του Νεοελληνικού Κράτους κυβερνούσαν ο κομματισμός και η Νομεκλατούρα.Θανατηφόρος συνδυασμός που δημιούργησε το πελατειακό κράτος.
Στο πολιτικό σύστημα ανήκουν τα σύγχρονα Δοβλέτια και οι σύγχρονοι Μπέηδες του Νεοελληνικού κράτους.Οι Δήμοι και πρόσφατα οι περιφέρειες.Αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής διοίκησης,εστία διαφθοράς,διαπλοκής και σπατάλης.Στο πολιτικό σύστημα ανήκουν και οι Διεφθαρμένες και αμαρτωλές ΔΕΚΟ,που λεηλατούν κατ΄ουσίαν χρόνια τώρα τα δημόσια ταμεία εμμέσως.Στο πολιτικό σύστημα ανήκουν και οι Κοτζαμπάσηδες των Πανεπιστημίων αλλά και η κομματική φοιτητική ΜΑΦΙΑ,πάσης απόχρωσης.Ανήκουν τα Λύκεια που τα βαριούνται οι Νέοι.Τα Δημοτικά σχολεία.Ανήκουν οι εστίες διαφθοράς που λέγονται Δημόσια Νοσοκομεία και γενικότερα δημόσια υγεία.Ανήκουν τα κλειστά επαγγέλματα.Ανήκουν οι σχέσεις διαπλοκής της κρατικοδίαιτης άρρωστης και παρασιτικής επιχειρηματικότητας,που δεν παράγει τίποτα,και που από τις δουλειές της με το κράτος,φουσκώνει τους ελβετικούς λογαριασμούς.Σε μία διαπλοκή με όλες τις συνταγματικές εξουσίες.
Ανήκει η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΑΡΧΙΣΥΜΜΟΡΙΑ και οι δικές της σχέσεις διαπλοκής.
Ανήκουν τα επαγγέλματα εκείνα που απο την σχέση τους στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης ασκούν τεράστια επιρροή στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
Ανήκει μία 180χρονη πελατειακή νοοτροπία μίας κοινωνίας,που έχει μάθει έτσι να ζεί και να προσδοκά οφέλη από το πελατειακό κράτος και τους Βουλευτές-Βολευτές.
Ανήκουν τα πάσης φύσεως κοτζαμπασιλίκια,δοβλέτια,οι τοπικισμοί,ο κατακερματισμός,η ουσιαστική έλλειψη Εθνικής-κοινωνικής-συλλογικής συνείδησης.
Ανήκει ο σφιχτός εναγκαλισμός σε μία θεοκρατική σχέση Κράτους και Εκκλησίας.
Πάμε γιά μία ακόμα φορά σε μία εκλογική αναμέτρηση,και ισχυριζόμαστε,ότι είναι η πιό σημαντική από την Μεταπολίτευση.Μία αναμέτρηση,με εντάσεις,πολώσεις και διχασμό,(έννοια γνωστή και συνταγή εύκολη στο μαγείρεμα),στην σύγχρονη Νεοελληνική Ιστορία.Αλλά ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
Με τό ίδιο πολιτικό σύστημα όπως παραπάνω περιέγραψα.Με το ίδιο εκλογικό σύστημα και την κατανομή των εκλογικών περιφερειών,που γεννούν την διαπλοκή και την επικράτηση όχι των άξιων,αλλά αυτών πού εχουν εξαργυρώσει την παρουσία τους στα παράθυρα της Διακαναλικής Συμμορίας,που εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί χωρίς καμμία άδεια,(ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα για τα οποία κανείς δεν μιλάει).
Πάμε με ένα κοτζάμπασικο σύνταγμα,που οι θεμελιώδεις διατάξεις του δεν διαφέρουν και πολύ από το πρώτο εκείνο κοτζαμπάσικο σύνταγμα του Ψευτοδημοκράτη και αρχιτοκογλύφου-άρχαιοκάπηλου Μακρυγιάννη,το οποίο ο Οθωνας παραχώρησε με μία απλή κουβέντα,παρά τις ιστορικές πλαστογραφίες περί δήθεν εξέγερσης.
<<Ε, αφού θέλετε σύνταγμα τόχετε>> 
Κανείς δεν θίγει τον πυρήνα του προβλήματος.Κανείς δεν θίγει την ουσία,της σύστασης,και της ιδιοσυστασίας του Νεοελληνικού Κράτους-μορφώματος και τού κατεστημένου πολιτικού συστήματος.Τα ιδεολογήματα πάνε και έρχονται:<<To ταλέντο του Ελληνα>>,<<Το πείσμα του Ελληνα>>,<<Η δημιουργικότητα του Ελληνα>>,<<το Δαιμόνιο της Φυλής>>,<<Είμαστε Ολοι Ελληνες>>,και πάει λέγοντας.Ωσαν κάποιοι <<νταντάδες>> να θέλουν να μάς αφυπνίσουν με παραμύθια.Αλλά με παραμύθια και ιδεολογήματα,με ομφαλοσκοπήσεις και ωραιοποιήσεις περί της <<ικανότητας Της Φυλής>>,ακόμα και ακραίες θεωρίες περι <<καθαρότητας της φυλής>>,δουλειά ουσιαστική δεν γίνεται.Το αντίθετο,η κακοδαιμονία και η καχεξία θα συνεχίζεται.
Μιλάμε για επί μέρους προβλήματα ενός συνολικού καρκίνου,αλλά περί του ίδιου του καρκίνου ουδείς λόγος.
Ακόμα και κάποιες θετικές πολιτικές κινήσεις και κόμματα,περιγράφουν τα επί μέρους προβλήματα ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ,που λαμβάνει χώρα από του Α συντάγματος της Επιδαύρου το 1822,και του πρώτου εκτελεστικού.Λείπει εκείνος ο Αναγγενητικός φορέας, και η ηγεσία που θα πεί αλήθειες,πολιτικές,ιστορικές διαχρονικές.Που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν,οχι με πλαστογραφημένα ψεύδη,αλλά με όρους σύγχρονου κράτους και συλλογικής εθνικής συνείδησης.
Να βάλει το χέρι επί των τύπων των ήλων.Να πιάσει την κλωστή από την αρχή.
Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη οι εκλογές αυτές δεν θα λύσουν το πρόβλημα της Χώρας.
Ούτε και όσες άλλες έρθουν.Αν δεν μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος.Ναι,υπάρχει μία διεθνής κρίση.Εμείς όμως εδώ έχουμε μία δική μας μόνιμη,διαρκή και διαχρονική κρίση υπόστασης,
μία εγγενή αστάθεια στον βηματισμό,παρά την απατηλή εικόνα που προσέφεραν τα 38 χρόνια μεταπολιτευτικής φούσκας δανεικών,μίας πλαστής ευημερίας.
Χρειαζόμαστε μία νέα πεφωτισμένη,αποφασισμένη ηγεσία,που να έχει την θέληση να γκρεμίσει το παλιό,και να χτίσει το καινούργιο.ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.Και το παλιό δεν είναι τα τελευταία 38 χρόνια.Είναι τα τελευταία 190 χρόνια.Οι προσπάθειες των Καποδίστρια,Τρικούπη,Βενιζέλου,μείνανε κάπου στην μέση.Πάντα υπήρχε η παλινόρθωση στο πελατειακό κράτος και την Οθωμανική νοοτροπία.Πέραν των τριών παραπάνω οι μετριότητες.
Και αμφιβάλλω εάν για τα επόμενα 30-40 χρόνια βρεθεί εκείνος ο καταλύτης που να αλλάξει τη ροή της Ιστορίας για αυτόν τον τόπο.
Αλλωστε πέρα από τα παχιά λόγια η καθημερινότητα δείχνει την νοοτροπία.Ο τρόπος που στο έτος 2012,μία Ευρωπαική λεγόμενη χώρα δεν μπορεί να λύσει το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδίων,που δεν μπορεί να στήσει ένα ηλεκτρονικό κράτος,απεικονίζει την πραγματικότητα.
Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία μαθημένη 180 χρόνια σε αυτήν την καχεξία και τον πελατειακό σύστημα,ευνουχισμένη απο το πολιτικό σύστημα,σε κάθε εκλογές γεννά τους ομοίους της,μέσα σε έναν ιστορικό φαύλο κύκλο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου