Powered By Blogger

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ.

ΝΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ.Εκεί θέλει να μας πάει η νέα Συμμορία.Μετά ήρθε το ΓΟΥΔΗ!!!!!
ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!
Στις αρχές του 1922 οι οικονομικοί πόροι της Ελλάδας είχαν εξαντληθεί από το πόλεμο. Η χρηματοδότηση της Μικρασιατικής Εκστρατείας βρισκόταν σε κίνδυνο. Ήταν η περίοδος που οι Τούρκοι υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ άρχισαν να έχουν το πάνω χέρι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη (1867-1922) και του Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Μπαλτατζή (1868-1922) στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη σύναψη δανείου δεν καρποφόρησε. Σε μία ύστατη προσπάθεια, στις 11 Φεβρουαρίου 1922 ο Γούναρης συμφώνησε με ομάδα άγγλων κεφαλαιούχων για δάνειο ύψους 15.000.000 δραχμών, που όμως δεν εκταμιεύτηκε ποτέ.
Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου, ο Γούναρης έσπευσε να ενημερώσει τους στενούς συνεργάτες του σχετικά με την αποτυχία του ταξιδιού του στην Ευρώπη. Τους τόνισε ότι η χώρα χρειαζόταν επειγόντως πόρους, που δεν μπορούσαν να προέλθουν από τη χρονοβόρο διαδικασία της αύξησης της φορολογίας ή των δασμών.
Μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, έμεινε μόνος στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Υπουργό Οικονομικών και Επισιτισμού Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (1860-1922). Σύμφωνα με τον βιογράφο του, Αλέξανδρο Οικονόμου, ο Πρωτοπαπαδάκης σηκώθηκε από τη θέση του και απευθυνόμενος στον Γούναρη του είπε: «Δημητράκη, τα ηύρα τα λεπτά». Ο Γούναρης έμεινεν εμβρόντητος και τον εκοίταζε με ολάνοιχτα μάτια, χωρίς να αρθρώνη λέξιν. Ο Πρωτοπαπαδάκης, αντί άλλης εξηγήσεως, έβγαλε από το πορτοφόλι του εν εκατοντάδραχμον χαρτονόμισμα, το έκοψε εις δύο και επέδειξε τα τεμάχια κρατών αυτά προ των εκστατικών οφθαλμών του φίλου του. Ο Γούναρης δεν εκαταλάβαινε τι συμβαίνει. – Ενόμισα πως τρελλάθηκε, έλεγε κατόπιν. Αφού, λοιπόν, ο Πρωτοπαπαδάκης απήλαυσε το θέαμα, το οποίο παρείχε ο φίλος του, αποφάσισε να του εξηγήση το σχέδιόν του. Πλήρης θαυμασμού ο Γούναρης δια την ευφυά και απλουστάτην επινόησιν προσεπάθησεν εν τούτοις να εύρη κάθε πιθανήν αντίρρησιν διά την ορθότητα της εφαρμογής της. Και ηύρε, ως έλεγε, πολλάς, αλλ’ ουδεμία ηδύνατο να σταθή προ των επιχειρημάτων του Πρωτοπαπαδάκη. Απεδέχθη λοιπόν πλήρως το σχέδιόν του. Αμφότεροι ετήρησαν απόλυτον εχεμύθεια…». Επρόκειτο για ένα είδος εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού, με το πρωτότυπο μέτρο της διχοτόμησης του νομίσματος, της δραχμής εν προκειμένω.

Ένα μήνα αργότερα, στις 21 Μαρτίου 1922, ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 1921-1922, αποκάλυψε το σχέδιό του για τη σύναψη αναγκαστικού εσωτερικού δανείου, επαναλαμβάνοντας την παράσταση που είχε δώσει ένα μήνα νωρίτερα ενώπιον του πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη. Έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα και το επέδειξε στη Βουλή λέγοντας: «Ιδού κύριοι, έν εκατοντάδραχμον. Προς τα δεξιά είναι η εικών του Γεωργίου Σταύρου, προς τα αριστερά το Βασιλικόν Στέμμα. Ευθύς ως το νομοσχέδιον ψηφισθή θα διχοτομήσω το εκατοντάδραχμον (ο κύριος υπουργός βγάζει από το χαρτοφυλάκιόν του μίαν ψαλλίδα γραφείου και προ της εκθάμβου Βουλής κόπτει εις δύο το εις χείρας του χαρτονόμισμα). Και το τεμάχιον το φέρον την εικόνα του Γ. Σταύρου θα εξακολουθήση κυκλοφορούν ως νόμισμα 50 δραχμών, το δε έτερο ήμισυ-αφού το στέμμα-θα αποτελή ομολογίαν 50 δραχμών». Η έκπληκτη Βουλή δέχθηκε την αγόρευση Πρωτοπαπαδάκη με «διαμαρτυρίας, γέλωτας και ραγδαία χειροκροτήματα», όπως αναφέρονται στα Πρακτικά της σώματος.

Το μέτρο της διχοτόμησης του χαρτονομίσματος προκάλεσε ζωηρή συζήτηση, τόσο εντός, όσο και εκτός του κοινοβουλίου. Υποστηρίχθηκε ότι εκλόνιζε την εμπιστοσύνη στο νόμισμα, ενώ σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη έπληττε τα λαϊκά στρώματα του πληθυσμού. Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης παραδέχθηκε ότι το μέτρο παρουσίαζε πολλές αδυναμίες, αλλά ήταν το πιο ενδεδειγμένο για τις κρίσιμες στιγμές που περνούσε η χώρα, αφού εξωτερικό δάνειο δεν είχε εξασφαλισθεί και εσωτερικό δάνειο δεν μπορούσε να επιδιωχθεί με κλονισμένη την αξία του νομίσματος. Η φιλελεύθερη αντιπολίτευση ετάχθη κατά του νομοσχεδίου.
ΥΓ
ΕΛΕΟΣ Κ ΓΛΕΖΟ!!
Εντάξει κ.Γλέζο.Σου αναγνωρίζουμε ότι κατέβασες την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη.Οχι όμως να μας πηδήξεις κιόλας,με αυτές τις ανόητες θεωρίες περί εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού.Ο Κολοκοτρώνης που εσύ είσαι μπροστά του Λυκαβηττός,και αυτός Ιμαλαια,δεν πήγαινε στον Καποδίστρια να του εισηγείται ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ,παρόλο που τον στήριζε.
Κ Γλέζο,εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ παρέα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,έχετε σκοπό την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ,και ψάχνετε για εσωτερικά αναγκαστικά δάνεια,γιατί ξέρετε καλά,ότι δεν θα υπάρξει κανένας ΜΑΛΑΚΑΣ να σας δανείσει σε όλον τον πλανήτη.
Μόνο που αυτό δεν το εχει καταλάβει το ΑΘΛΙΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,που άφησε τα δύο κόμματα που το έφτιαξαν και αγκάλιασαν εσάς.
ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ!!!!

ΟΤΑΝ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
Aθήνα 1922.Οκτώβριος.Τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης Γούναρη και ο ίδιος ο Γούναρης συνελήφθησαν και συγκεντρώθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών. Η διαδικασία «απονομής δικαιοσύνης» δεν είχε καθοριστεί αφού υπήρχαν διαφορετικές απόψεις ως προς τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν. Η μετριοπαθής μερίδα ζητούσε προσαγωγή σε δίκη των υπευθύνων ενώ η σκληροπυρηνική (Παπαναστασίου, Πάγκαλος, Οθωναίος) την άμεση εκτέλεσή τους. Επιπλέον υπήρχε η πίεση των ξένων δυνάμεων που ζητούσαν δίκη χωρίς συνοπτικές διαδικασίες. Στις 9 Οκτωβρίου ογκώδης διαδήλωση 100.000 πολιτών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα απαίτησε την άμεση εκτέλεση των υπευθύνων. Η λογική που είχε περάσει η επαναστατική επιτροπή στον λαό ήταν οτι η Ελλάδα δεν ηττήθηκε αλλά προδόθηκε.Ηταν ο ίδος ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΑΟΣ,που τούς ψηφισε το 1920,και έριχνε το ΑΝΑΘΕΜΑ στον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Συμπέρασμα:Ποτέ μην φωνάζεις ΥΣΤΕΡΙΚΑ για ΠΡΟΔΟΤΕΣ,γιατί τελικά δεν ξέρεις ποιός θα <<πάει στο Γουδή>>.Συνήθως <<πάει>> αυτός που είναι στην εξουσία ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.Και ο νοών νοήτω,ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ!!
Στην παρακάτω φωτογραφία απο το ψηφιακό αρχείο της ΝΕΤ.
ΑΘΗΝΑ. Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ. ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ: ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΟΥΔΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου