Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 1984.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι ανθρωποι έχουν συνηθίσει να έλκονται από το super,το ενυπωσιακό,το δυνατό,το λαμπερό,τό χρυσό,την ταχύτητα,τήν πρωτιά.τον ανταγωνισμό,τα αστέρια του αθλητισμού,τα αστέρια γενικά.Ξεχνούν όμως πώς το πιό μεγαλειώδες,το πιό ανθρώπινο,είναι η ίδια η υπέρβαση τής ανθρώπινης φύσης μέ έναν άλλο συγκλονιστικό τρόπο.Τί άραγε εννοούμε όταν λέμε κάποιον ήρωα η ηρωίδα;Να λοιπόν μία Γυναίκα αθλήτρια ηρωίδα.Πραγματικά ΠΡΩΤΗ.Τερματίζει τον Μαραθώνιο σε 2 ώρες καί 48 λεπτά,με υπογλυκαιμία,αφυδατωμένη καί εξαντλημένη στην τελευταία θέση.Ομως μετά 28 χρόνια έχουμε ξεχάσει την πρώτη. Η Ιστορία εχει καταγράψει ως κορυφαία προσπάθεια την δική της.
1984.Λός Ατζελες.Μαραθώνιος Γυναικών.Η Gabrielle Andersen,τερματίζει τελευταία στον Μαραθώνιο,εξαντλημένη και αφυδατωμένη,αλλά τερματίζει,καταχειροκροτούμενη από όλο το σταδιο,πιό πολύ και από την πρώτη.Γιά μενα στα 54 χρόνια μου είναι ότι πιό όμορφο και συγκλονιστικό έχω δεί.Ούτε αστέρες,ούτε Ντόπες ούτε επώνυμα χρυσά μετάλλια και super Αθλητές.Αυτό σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Ο άνθρωπος ξεπερνά την φύση του.Η πραγματική ΝΙΚΗΤΡΙΑ.
Οσοι θέλετε κοινοποιήστε το.Είναι το top της Ιστορίας των Ο.Α.
Η Gabriela Andersen-Schiess ήταν 39 χρόνων και δασκάλα του Σκί στη Αμερική, άλλα στους αγώνες έτρεξε με τα χρώματα της χώρας καταγωγής της, της Ελβετίας. Στο αγώνισμα τερμάτισε τελευταία... Μπήκε στο στάδιο τρικλίζοντας και εμφανώς αφυδατωμένη. Εκάνε σε 6 λέπτα το τελευταίο 400αρι ( το γύρο του σταδίου ) διώχνοντας το ιατρικό προσωπικό που τη ακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή, και τερμάτισε τελικά σε χρόνο 2 ώρες, και 48 λεπτά. Η προσπάθεια της θεωρείται απο τις ποίο σπουδαίες στιγμές στους Ολυμπιακούς αγώνες, όλων των εποχών. Εδω το βίντεο από την περιγραφή της ΕΡΤ μετά το 2,25 λεπτό.Στο στάδιο γίνεται ένας γενικός χαμός!!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου