Powered By Blogger

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Eπιλογή ανάρτησης από το face-book

Απο Ntinos Chryssikopoulos
Mού άρεσε,συμφωνώ,το προσυπογράφω και φυσικά το αναδημοσιεύω αυτούσιο στον τοίχο μου.
<<Υπάρχει μία πραγματικότητα.... Το 70 % της Ελληνικής Οικονομίας κινούταν από το Κράτος. Δε μιλάω μόνο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και τις ΔΕΚΟ αλλά σαυτά αν προσθέσεις και τις δουλειές του ιδιωτικού τόμέα και αυτές κρατικοδίαιτες ήταν. Όλοι οι μεγάλοι πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας στηριζότουσαν από το Δημίσιο στο μεγαλύτερό τους ποσοστό. Ο τουρισμός? Από τα κουπόνια της Εργατικής Εστίας. Οι κατασκευές? Από τα Δημόσια έργα μικρά και μεγάλα και από τα επιδοτούμενα επιτόκια του ΟΕΚ. Η υγεία? Ο Αθλητισμός? Ο Τύπος?Η τέχνη? Οι διαφημιστικές εταιρείες?Όλα από το Δημόσιο.
Αυτά μέχρι το 2010. Από τότε σταμάτησε το χρήμα να κυλάει. Το Κράτος όχι μόνο δεν έχει να δώσει αλλά δε πληρώνει και αυτά που χρωστάει.
Η ύφεση λοιπόν είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Μέχρι να γίνει αναδιάρθρωση της Οικονομίας και να ξαναπάρει μπροστά το σύστημα η κατηφόρα θα συνεχίζεται.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αντιστάσεις στην αναδιάρθρωση αυτή. Από που ξεκινάνε? Από που κατευθύνονται? Από το τύπο. Έντυπο και ηλεκτρονικό. Από που ζούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια? Από τις κρατικές διαφημίσεις. Χωρίς τις κρατικές διαφημίσεις θα είχαν κλείσει όλες οι εφημερίδες και όλα τα κανάλια αφού είναι ζημιογόνα. Χωρίς τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των ισολογισμών θα είχαν κλείσει όλες οι οικονομικές εφημερίδες.
Με αυτό λοιπόν το δεδομένο βγαίνουν οι επαίοντες διαμορφωτές της κοινής γνώμης και κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις. Και βρίζουν βέβαια το μνημόνιο από το πρωί μέχρι το βράδι. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αν έκλεινε το ΜΕΓΚΑ τι δουλειά θα έβρισκε να κάνει ο Πρετεντέρης? Αν είχες σουβλατζίδικο το Λυριτζή τον έπαιρνες να κόβει το γύρο? Με τίποτα! Και που να δείτε σε κάτι περιφεριακά κανάλια τι γίνεται? Εκεί έχουν γίνει επίσημοι εκπρόσωποι τύπου του Τσίπρα από το πρωί μέχρι το βράδι.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει γιατριά... Γίνεται πραγματική μάχη χαρακωμάτων. Σταγόνα σταγόνα ποτίζουνε το κόσμο με "αντιμνημονιακό δηλητήριο" με αποτέλεσμα κάποιοι που μιλάνε τη φωνή της λογικής να κινδυνεύουνε. Δυστυχώς έχουμε να δούμε πολλά ακόμα!>>
Προσυπογράφω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου