Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Tί είναι Εθνική συνείδηση.

Η Χώρα θέλει σαφέστατα ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο,(μάλλον ένα παραγωγικό μοντέλο-μιάς και μοντέλο δεν υπάρχει.Χρειάζεται ένα άλλο σύγχρονο κράτος με νέες δομές.Ομως το πρωταρχικό είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται να συγκροτήσει μία Εθνική κοινωνική-συλλογική συνείδηση,έννοια που είναι σε έλλειψη από συστάσεως του Νεοελληνικού κράτους.Χρειάζεται ένα διαφωτισμό,από το στάδιο του οποίου δέν πέρασε ποτέ.Χρειάζεται μία εκπαιδευτική-μορφωτική επανάσταση.
Εθνική συνείδηση δέν είναι οι φυλετικές θεωρίες.Δέν είναι το ανέμισμα τής σημαίας,πάνω στην διεκδίκηση συντεχνιακών αιτημάτων,ούτε το στήσιμό της έξω από ένα αυθαίρετο.
Εθνική συνείδηση,είναι ο τρόπος που λές καλημέρα,ο τρόπος που οδηγάς στην άσφαλτο,είναι η απαιτησή σου να αξιολογήσεις αντικειμενικά αλλά καί να αξιολογηθείς.Είναι η συμπεριφορά σου στόν διπλανό σου,είναι η θέση πώς η δική σου διεκδίκηση,δέν μπορεί να στερεί το δικαίωμα τού άλλου στην μετακίνηση,στήν εκπαίδευση,στήν δική του ελευθερία.
Είναι ο τρόπος που εκλέγεις τούς πολιτικούς,ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα σκουπίδια,ο τρόπος με τον οποίο σέβεσαι καί εφαρμόζεις έναν απλό καί ΑΝΕΞΟΔΟ,αντικαπνιστικό νόμο.
Είναι ο τρόπος που χτίζεις το σπίτι σου,είναι η θέση πώς η κοινωνία και το συλλογικό συμφέρον,είναι πάνω από το δικό μου,το δικό σου,το δικό του.
Δέν είναι Εθνική συνείδηση να δηλώνεις <τυφλός> καί ανάπηρος γιά να πάρεις σύνταξη.
Δέν είναι Εθνική συνείδηση να εξαπατάς το κράτος,γιατί το κράτος είσαι εσύ.
Δέν είναι Εθνική συνείδηση να αποδέχεσαι ειδική μεταχείριση και ειδικά προνόμια σε σχέση με τούς άλλους.
Δέν είναι Εθνική συνείδησηνα απαιτείς να βγείς σε σύνταξη στα 45,η στα 50,γιατί έτσι φορτώνεις τα μελλοντικά βάρη στα παιδιά σου πού λές πώς τα αγαπάς.
Το ασφαλιστικό είναι σαν την ζωή.Φεύγουν οι παλιοί καί έρχονται οι καινούργιοι.
Και Εθνική συνείδηση.είναι πάνω από όλα η αλληλεγγύη των γενεών.
Αυτό πρέπει να δείξουμε στα παιδιά μας,για να μάς το δέιξουν καί αυτά αύριο.
Αλλοιώς τι να την κάνεις την σημαία.Είναι ένα απλό πανί.Αυτό που συμβολίζει έχει νόημα.Και αυτό είναι η Εθνική συγκρότηση,η κοινωνική συλλογική συνείδηση.Η ουσιαστική συνεκτική ύλη.
Τι νόημα έχει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα,εάν εμείς δεν αλλάξουμε;
ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,είμαστε το πολιτικό σύστημα.Εμείς αποτελούμε το κράτος και την κοινωνία.Οι πολιτικοί μας είναι μέρος του προβλήματος,που είμαστε ΟΛΟΙ!
Αλλοιώς το μαγαζί θα καταρρεύσει Πατριώτη...Οσες σημαίες και να ανεμίζουμε.
Οσα ζήτω η κάτω,φωνάζουμε.
Το <<Εθνικό>> μαγαζί στήνεται με δουλεία και Εθνική-συλλογική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου