Powered By Blogger

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΕΠΑΝΟΔΟΣ

Γειά σας,μόλις γύρισα από Μυτιλήνη.Την περασμένη Κυριακή,είχα μία συζήτηση μέ έναν συνταξιούχο απόστρατο,ετών 60.Βγήκε σε σύνταξη από τα 48 του χρόνια όταν ήταν συνταγματάρχης.Υπηρετούσε μάλιστα στήν Λέσβο στήν 98 ΑΔΤΕ,όπου έκανε και τα πιό πολλά χρόνια,αφού παντρεύτηκε Μυτιληνιά.
Ο τύπος λοιπόν το τί πατριωτισμό πουλούσε δέν λέγεται.Τι γιά τα ΙΜΙΑ,τι για το μνημόνιο,τί και τί δέν έλεγε...
<<Σιχάθ
ηκα την κατάσταση και έφυγα>> έλεγε και ξανάλεγε.
Ξέρετε αυτό είναι το μόνιμο μοτίβο των στρατιωτικών με τίς πατριωτικές <<πυτζάμες>>!!
Οπου κάποια στιγμή άρχισε να λέει:<<O Aνδρέας Παπανδρέου ήταν ένας προδότης και πράκτορας των Αμερικάνων>>,κ.λ.π,κ.λ.π,κ.λ.π
γνωστά.
Την γνώμη μου γιά τον μακαρίτη Ανδρέα την έχω εκφράσει πολλές φορές.Ενας παθιασμένος γιά εξουσία άνθρωπος,δημιούργησε την γνωστή μεταπολιτευτική σχολή τής λεγόμενης συνδικαλιστικής και πολιτικής παρασιτοκρατίας,και πολλά άλλα.
Αλλά,άλλο αυτά καί άλλο η συνομωσιολογίες της μαλακίας.
Οπότε εκεί δέν άντεξα άλλο και τού χώθηκα.
<<Ναί ο προδότης και πράκτορας πού σου έδωσε το δικαίωμα να βγείς σε σύνταξη από τα 48,σάν συνταγματάρχης καί με μία απλή προσφυγή να πάρεις την σύνταξη Υποστρατήγου χωρίς να έχεις γίνει ούτε μία μέρα υποστράτηγος,(νόμος Αντρέα).Να διατηρήσει τόν νόμο τής Χούντας γιά την άγαμη θυγατέρα σου,(παρεπιπτόντως έχει δύο),να σού δίνει το δικαίωμα να αποστρατεύεσαι από Μυτιλήνη και να δηλώνεις ότι θα πάς να μείνεις Χανιά γιά να πάρεις το εφ άπαξ οδοιπορικά των 3000 ευρώ.Οπως κάνουν πολλοί ένστολοι από Ενοπλές δυνάμεις καί σώματα ασφαλείας,ακόμα καί σήμερα που οι άλλοι <ψάχνουν> τα 11,5 Δίσ!!!.Και τούς κάνουν πλασματικές θεωρήσεις τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα,μόνο πού δέν πάνε ποτέ να μείνουν εκεί ούτε μία μέρα.Που θέσπισε τα ειδικά μισθολόγια καί τα ειδικά προνόμια γιά όλην την Νομενκλατούρα.Αυτός είναι ο <προδότης Αντρέας>>.
Αυτό είναι μία ιστορία που την ανέφερα γιατί ο συγκεκριμένος απόστρατος ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Κατά τά άλλα τα περί λεπτομερειών διακοπών,ουδεμία σημασία έχουν γιά δημοσίευση.
Στατιστικά,αρκετοί Γερμανοί,λιγότεροι Βέλγοι,Δανοί,Ιταλοί,Γάλλοι,κάπ
οιοι Σκανδιναυοί,καί πολλοί Τούρκοι.Καί ένα βράδυ που έψαχνα γιά τσιγάρα σταματώ σε ένα mini-market στόν Μόλυβο και ζητώ να αγοράσω τσιγάρα.
<<Πούλαγα και τσιγάρα αλλά με κάρφωσαν επειδή η άδεια μου δεν αναφέρει τσιγάρα.Πουράκια πουλάω,θέλεις;>>μού είπε ο ιδιοκτήτης.
-Καλά πουλάς πουράκια και απαγορεύεται να πουλάς τσιγάρα,τόν ρωτησα.
-Ετσι λέει η συγκεκριμένη υγειονομική διάταξη,αλλά τώρα έχω κανονίσει με τήν αρμόδια υπηρεσία στήν
Μυτιλήνη,θα τούς δώσω ένα μπαξίσι 1000 ευρώ και θα μού κάνουν μία τροποποίηση στήν άδεια,μού ξανααπάντησε.
Καί τότε θυμήθηκα πώς έχουμε κάπου 2.600 υγειονομικές διατάξεις από εποχής Κολοκοτρώνη.
Σάν και αυτήν που κάποιος επειδή είχε μπακάλικο τόν έγραψαν γιατί πούλαγε ντομάτες,ενώ του επιτρεπόταν να πουλάει ΠΑΤΑΤΕΣ.
Θα το ξαναπώ:Ατιμο Πελατειακό,διεφθαρμένο κράτος!!!!Με την απείρου κάλλους ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΣΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου