Powered By Blogger

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
http://filikietaireia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_05.html



<<Αφού,όπως τόσο ωραία δείξατε,γνωρίζετε τί γίνεται στο μυαλό ενός γουρουνιού,πιστεύω ότι και με τούς ανθρώπους θα μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα.>>
http://filikietaireia.blogspot.gr/2012/03/blog-post_30.html




''Επαναστάτες" σύντροφοί μου όλοι εσείς στά social-net γιά νά αλλάξετε τόν κόσμο πρέπει πρώτα από όλα νά αλλάξετε εσείς.Οι αλλαγές πού βασίστηκαν στήν βία ήταν μία επανάληψη ενός κακού έργου.Γιά νά αλλάξετε τόν κόσμο πρέπει νά πάψετε νά πλακωνόσαστε μέ τήν πρώην Γυναίκα σας γιά τήν διατροφή και τόν αδερφό σας γιά τά κληρονομικά τού πατέρα σας στά Δικαστήρια.




"Θρησκευτικός μισογυνισμός"
''Η δέ Γυνή νά φοβήται τόν Ανδρα"
Δηλαδή ο μισός πλανήτης νά φοβάται τόν άλλο μισό
Μέ συγχωρείτε αλλά αυτό ποτέ και πουθενά δέν τό είπε ο Χριστός.
Ο Παύλος τό είπε.Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ Χριστού και Παύλου,όσο καί άν η Ρωμαική αυτοκρατορία πού μεταλλάχτηκε σέ Χριστιανική,προσπάθησε νά ταυτίσει τά δύο αυτά πρόσωπα.
Εγώ άν καί ανεξίθρησκος,(όχι Αθεός τό τονίζω) δέν τά πάω καλά γενικά μέ τίς Θρησκείες και τίς διάφορες αιρέσεις τους.Μου θυμίζουν τήν παγκόσμια Αριστερά.




Συνέχεια μιλάς για την ταξική πάλη . Πού τήν είδες σύντροφε , την ταξική πάλη; Πάλη επιθυμιών υπάρχει , πάλη αισθημάτων υπάρχει, πάλη γιά νά πιάσει ο καθάνας την ''καλη'' και την ''αρπαχτά'' υπάρχει.
Πάλη ανάμεσα στην απληστία και τον πανικό υπάρχει. Και αυτή η πάλη δεν γίνεται ανάμεσα στις τάξεις αλλά μέσα στον ψυχικό κόσμο του κάθε ανθρώπου. Ακόμα και στην δική σου την ψυχή σύντροφε,και στην δική μου.
Ολοι θέλουν να πιάσουν το όνειρο να γίνουν πλουτοκράτες,πολιτικοί Βουλευτές.
Ποιός σου είπε οτι θέλουν να μείνουν φτωχοί. Ολοι τρέχουν στα πρακτορεία στοιχημάτων. Ολη η "εργατικη τάξη" καί οί μή προνομιούχοι μπήκαν το 1999 στο χρηματιστήριο. Και εσύ είχες μπεί σύντροφε. Στο λεγόμενο ''πορνείο'' του καπιταλισμού. Οχι φυσικά για να τό αλώσεις και να το κάνεις λαικό χρηματιστήριο, αλλά για να τα ''αρπάξεις''. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου σύντροφε. Ενας ανθρώπινος ψυχικός κόσμος γεμάτος από συγκρούσεις και αντιφάσεις.
Σύντροφε πάρτο χαμπάρι.Η θεωρία σου δέν επαληθεύτηκε γιατί δέν βασίστηκε στό πείραμα.Η μάλλον τό πείραμα απέτυχε.Αρα καθε τί τό αντιεπιστημονικό πού δέν επαληθεύεται από τό πείραμα είναι απλά μία ουτοπία.Ο κόσμος όμως δέν προχωρά μέ ουτοπιές αλλά μέ τήν επιστήμη.
Γαιυτό σέ λέω συνέχεια ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ.
Καί γιά να΄συνεχίσω Συντροφε.
 

Δεν ασχοληθηκες ποτε σοβαρα με την ουσια του ανθρωπινου πολιτισμου και την ουσια της πολιτισμικης εξελιξης ανα τους αιωνες.
Εισαι ενας πολυ βαθεια νυχτωμενος <<επαναστατικος αντιεπαναστατης>>, που ψαχνεις να βρεις παρηγορια στην δημιουργια ενος επιγειουπαραδεισου που ποτε δεν θα ερθει, γιατι εχεις πιασει την κλωστη απο την αναποδη.Πασχεις απο την λεγομενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΥΡΩΣΗ

Αρεσκεσαι και την βρισκεις με τα συνεδρια σου , τις συνδιασκεψεις σου , τις ατελειωτες συναντησεις και συζητησεις σου , τις πολυδιασπασεις σου, τις φραξιες σου τις ανευ ουσιας και λογου διαφωνιες σου.
Ονομασες τον Σοσιαλισμο σου επιστημονικο , αλλα αφου ασχοληθηκες μονο με το αντικειμενο <<του ποθου>>, και οχι με το υποκειμενο που παραγει τον ποθο,ο Σοσιαλισμος σου ειναι κατα το ημισυ επιστημονικος , αρα ουσιαστικα αντιεπιστημονικος.Και επειδη η επιστημη δεν ειναι αυταπατη, ο δικος σου αντιεπιστημονικος σοσιαλισμος ειναι τελικα μια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ! !
Και αυτο το απεδειξε η ιστορια , συντροφε μου, οτι εμεις να λεμε , η ιστορια ειναι αμειλικτη ! ! !
 
 ΥΓ
Καί νά θυμάσαι πάντα τούτο Σύντροφε.Οταν έπεσε τό τείχος τού Βερολίνου,τό ποτάμι κύλησε από τά ανατολικά πρός τά δυτικά καί όχι από τά δυτικά πρός τά ανατολικά.
Αυτό ποτέ δέν μάς τό εξήγησες.Αλλά τί νά πείς καί τί νά εξηγήσεις.



3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί δημιουργήθηκε πρίν από όλα; Η επιθετικότητα τού ανθρώπου,η η ιδιοκτησία;Η αλλοιώς ποίο γέννησε ποιό; Η ιδιοκτησία τήν επιθετικότητα,η η επιθετικότητα τήν ιδιοκτησία;Αρχέγονες έννοιες καί οί δύο.

    [[Το κομματι της πραγματικοτητας που κρυβεται πισω απο ολα αυτα και το αρνουμαστε ευχαριστως ,ειναι οτι ο ανθρωπος δεν ειναι ενα πραο αξιαγαπητο πλασμα, που το πολυ-πολυ θα αμυνθει οταν του επιτεθουν ,αλλα οτι στον ορμικο του εφοδιασμο μπορει να συμπεριλαμβανει και μια σημαντικη ποσοτητα επιθετικης τασης Για αυτο ο πλησιον του δεν του ειναι μονο πιθανος βοηθος και σεξουαλικο αντικειμενο ,αλλα και πειρασμος για να ικανοποιησει πανω του την επιθετικοτητα του ,να εκμεταλευθει την εργασια του χωρις αμοιβη ,να τον μεταχειρισθει σεξουαλικα χωρις την συγκαταθεση του ,να σφετερισθει την περιουσια του ,να τον βασανισει ,να τον ταπεινωσει ,να του προξενησει πονους και να τον σκοτωσει. Homo hominis lupus .[ο ανθρωπος για τον ανθρωπο λυκος] Ποιος εχει το θαρρος μετα απο ολες αυτες τις εμπειριες της ζωης και της ιστοριας να αμφισβητησει αυτη την φραση;……Ας αναλογισθουμε τις φρικαλεοτητες της μεταναστευσης των λαων ,των εισβολων των Ουννων των Μογγολων του Τζενγκις Χαν και του Ταμερλανου ,της καταληψης της Ιερουσαλημ απο τους [ ευσεβεις] σταυροφορους ,και ακομη τις ωμοτητες του τελευταιου παγκοσμιου πολεμου ,θα αναγκασθουμε να υποκλιθουμε ταπεινα στην ορθοτητα αυτης της αποψης.]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εδώ άλλο ένα
    Οi κομμουνιστές πιστευουν πως εχουν βρει τον δρομο της λυτρωσης απο το κακο. Ο ανθρωπος ειναι οπωσδηποτε καλος , οι προθεσεις απεναντι στον πλησιον του αγαθες, αλλα ο θεσμος της ατομικης ιδιοκτησιας διεφθειρε την φυση του .Η κατοχη ατομικων αγαθων δινει στο ατομο την δυναμη και ετσι τον πειρασμο να κακομεταχειρισθει τον πλησιον του .Ο αποκλεισμος απο κατοχη αγαθων θα εξεγερθει αναγκαστικα με εχθροτητα εναντια στον καταπιεστη .Αν καταργησουμε την ατομικη ιδιοκτησια, κανουμε ολα τα αγαθα κοινα και αφησουμε ολους τους ανθρωπους να συμμετεχουν στην απολαυση τους ,θα εξαφανισθουν η κακοβουλια και η εχθροτητα αναμεσα στους ανθρωπους .Αφου ολες οι αναγκες θα ειναι ικανοποιημενες ,δεν θα εχει κανενας λογο να βλεπει τον αλλον σαν εχθρο του .Στην αναγκαια εργασια θα υποβληθουν ολοι με προθυμια
    Δεν αποβλεπω σε οικονομικη κριτικη του κομμουνιστικου συστηματος ,δεν μπορω να ερευνησω αν η καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας ειναι σκοπιμη και ωφελιμη. Αλλα την ψυχολογικη προυποθεση μπορω να την αναγνωρισω ως αβασιμη αυταπατη. Με την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας αφαιρουμε απο την ανθρωπινη ταση για επιθετικοτητα ενα απο τα οργανα της ,σιγουρα ενα ισχυρο και σιγουρα οχι το ισχυροτερο. Στις ανισοτητες σε δυναμη και επιρροη ,που η επιθετικοτητα καταχραται για τους σκοπους της ,δεν εχουμε αλλαξει τιποτα ,ουτε και στην ουσια της .Δεν δημιουργηθηκε απο την ιδιοκτησια η επιθετικοτητα, επικρατει σχεδον απεριοριστα σε παναρχαιους χρονους ,οταν η ιδιοκτησια ηταν ακομα πενιχρη ,εμφανιζεται ηδη στο παιδικο δωματιο ,πριν ακομα η ιδιοκτησια εγκαταλειψει την πρωκτικη της μορφη ,σχηματιζει ολο το κατακαθι των τρυφερων και ερωτικων σχεσεων αναμεσα στους ανθρωπους ,ισως με εξαιρεση την σχεση της μητερας προς το αρσενικο της παιδι.

    Αν παραμερισουμε το προσωπικο δικαιωμα για υλικα αγαθα ,μενει ακομα το προνομιο των σεξουαλικων σχεσεων που μπορει να γινει πηγη ισχυροτερου φθονου και οξυτερης εχθροτητας αναμεσα στους κατα τα αλλα ισοτιμους ανθρωπους………Δεν ειναι προφανως ευκολο στον ανθρωπο να παραιτηθει απο την ικανοποιηση αυτης της επιθετικης τασης του………..Ειναι παντα δυνατον να συνδεσουμε εναν μεγαλυτερο αριθμο ανθρωπων μεταξυ τους με αγαπη ,αν περισσευουν αλλοι για να απευθυνθει εναντιον τους η επιθετικοτητα .Ασχοληθηκα καποτε με το φαινομενο ότι γειτονικες και σε πολλα πραγματα συγγενικες κοινοτητες αντιμαχονται και λοιδορουνται αμοιβαια, οπως οι Ισπανοι και οι Πορτογαλοι,οι Βορειοι και οι Νοτιοι Γερμανοι ,οι Αγγλοι και οι Σκωτοι κ.λ.π. Του εδωσα τον χαρακτηρισμο- [ναρκισισμος των μικρων διαφορων]-που δεν συμβαλλει πολυ στη εξηγηση. Εδω αναγνωριζουμε μια ανετη και σχετικα ακινδυνη ικανοποιηση της επιθετικης τασης …………….Απο τοτε που ο Αποστολος Παυλος εκανε την γενικη ανθρωπινη αγαπη θεμελιο της χριστιανικης του κοινοτητας η ακραια μισαλλοδοξια του χριστιανισμου για τους απεξω ηταν αναποφευκτη συνεπεια.

    Στους Ρωμαιους που δεν ειχαν στηριξει το κρατος τους στην αγαπη ,η θρησκευτικη μισαλλοδοξια ηταν αγνωστη ,αν και η θρησκεια ηταν υποθεση του κρατους και το κρατος ηταν εμποτισμενο απο την θρησκεια.

    Δεν ηταν επισης ακατανοητη συμπτωση οτι το ονειρο για μια Γερμανικη παγκοσμια κυριαρχια χρησιμοποιησε ως συμπληρωμα του τον αντισημιτισμο, και αναγνωριζουμε ως ευνοητο οτι η δοκιμη για την ιδρυση ενος νεου κομμουνιστικου πολιτισμου στην Ρωσια βρισκει ψυχολογικη υποστηριξη στην καταδιωξη της μπουρζουαζιας .Αναρωτιομαστε ομως με ανησυχια τι θα κανουν οι κομμουνιστες ,αφου πρωτα εξολοθρευσουν την μπουρζουαζια τους"
    Η ιστορία μέ τήν κατάρρευση τής πρώην ΕΣΣΔ είναι η αφήγηση τής ίδιας τής Ιστορίας 60 χρόνια μετά τήν καταγραφή τών παραπάνω κειμένων.Και η Ιστορία είναι αμείλικτη.Ολα κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος.Εκτός άν νομίζει πώς εγώ είμαι κάποιος πλουτοκράτης η μπουρζουάς πού καταφέρομαι κατά τών φτωχών.Καί τελικά ποιοί είναι οί φτωχοί; Καί τελικά τί θέλουν οι φτωχοί;Tην ισότητα,η νά πιάσουν τήν καλή.Δέν μιλάω μόνο γιά την Χώρα μου μήν τό λές αυτό.Τά μηνύματα αυτά είναι διαχρονικά και πανανθρώπινα,παγκόσμια.Δέν αφορούν μόνο μία κουτσουλιά στόν πλανήτη Γη,πού είναι η Ελλάδα,αλλά όλον τόν πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή