Powered By Blogger

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;;

ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;;
Aφιερωμένο σε εκατοντάδες χιλιάδες ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ,πού υμνούν ακόμα και σήμερα έναν ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ.Ακόμα και άνθρωποι γεννημένοι από τό 1967 καί μετά.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:
<<Είναι τρελλός ο Παπαδόπουλος, όπως πιστεύεται από πολλούς; Η μόνη εξακριβωμένη πληροφορία είναι ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μόνιμος πελάτης του γνωστού ψυχίατρου Αθανάσιου Χατζηδήμου και είχε υποβληθεί στην κλινική του σε μακρόχρονη θεραπεία. Η αρχική διάγνωση ήταν ότι οΠαπαδόπουλος έπασχε από μανιοκαταδιωκτική ψύχωση. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η απουσία θεραπευτικού αποτελέσματος έκανε τον Χατζηδήμο να πιστεύει ότι ο ασθενής του έπασχε από κάποια μορφή σχιζοφρένειας. Στο διάστημα της χουντικής κατοχής ο ψυχίατρος Χατζηδήμος πέθανε (άγνωστο από τι), ο δε «φάκελλος Γεωργίου Παπαδοπούλου» με ολόκληρο το ιστορικό της ψυχασθένειας και της θεραπείας του εξαφανίσθηκε κατά μυστηριώδη τρόπο από το αρχείο του ιατρείου. Μια πηγή μου έδωσε τη μη εξακριβωμένη πληροφορία, ότι από τότε που εξαφανίσθηκε ο«φάκελος» χάθηκαν τα ίχνη και μιας νοσοκόμας που είχε την επίβλεψη του Παπαδόπουλου. Η γνώμη ενός Αμερικανού ψυχίατρου, που μελέτησε το ατελές βιογραφικό μητρώο και προ παντός τους λόγους του δικτάτορα, είναι ότι ο Παπαδόπουλος «κατ' αρχήν» δεν ανήκει στα ψυχικώς υγιά άτομα, κατά το βαθμό πού δεν ανήκε και ο Αδόλφος Χίτλερ. (Άλλωστε το πρόσωπο και η έκφραση του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες με του Φύρερ,όπως τον εμφανίζει στη γνωστή ταινία ο Τσάρλυ Τσάπλιν). Τα άγχη του Παπαδόπουλου είναι, η αρρώστεια, το χάος, ο θάνατος. Και τα άγχη αυτά δεν απουσιάζουν ποτέ από τους λόγους του, έστω και αν απευθύνονται σε ρεαλιστές εμπόρους ή ψυχρούς τραπεζίτες. Ιδού ένα μικρό απάνθισμα από λόγους του Παπαδόπουλου...

«...Θα παραμείνομεν δεμένοι εις το νεκρικόν κρεββάτι ως μελλοθάνατοι δια ν' αποθάνωμεν»...«Κύριοι, ο οργανισμός μας ως έθνους, ως λαού, ως κοινωνίας νοσεί βαθύτατα, νοσεί τόσον, ώστε ως ιατρός του έθνους έχω την συγκίνησιν την οποίαν θα είχεν ιατρός ευρισκόμενος προ της τραπέζης του ασθενούς»... «Πολλάς φοράς καταλαμβανόμεθα υπό της επιθυμίας ν' ανοίξωμεν το παράθυρονκαι να πηδήσωμεν εις το κενόν»... «Κύριοι, νοσούμεν ως κοινωνία. Νοσούμεν ως λαός και κινδυνεύωμεν ν' αποθάνωμεν ως έθνος. Δεν έχομεν το δικαίωμα, Έλληνες όντες, να θέσωμεν ως χαριστικήν βολήν την τελευταίαν στιγμήν εις την νοσούσαν πατρίδα μας το στιλέτον εις την καρδίαν»... «Η επανάστασις θα πραγματοποιήσει τους σκοπούς της τελειώνοντας την εγχείρησιν όπως ο χειρούργος εις την χειρουργικήν τράπεζαν, διότι εάν δεν επιτύχη η εγχείρησις ο ασθενής θ'αποθάνη»... «Έκανα ό,τι έκανα διά να γίνω πρωθυπουργός και επομένως να σας είπω: Βοηθήσατενα φτιάξωμεν την Ελλάδα και εγώ αυτοκτονώ διά να με κηδεύσετε εν τιμαίς»!


Aπόσπασμα από τό βιβλιο του Γιάννη Κάτρη,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


<<Αλλά ποιος είναι ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος που ξένοι εντολείς όρισαν να κυβερνάει τη μοίρα οκτώμισι εκατομμυρίων ψυχών; Γεννημένος σ' ένα χωριό της βορειοδυτικής Πελοποννήσου ξεχώριζε με την κωμική μεγαλομανία του από τα άλλα χωριατόπαιδα. Το 1930, που ο μιλιταρισμός ήταν το πιο ανυπόληπτο είδος στην Ελλάδα, ο Παπαδόπουλος, ηλικίας έντεκα χρόνων, έλεγε ότι ήθελε να γίνει αξιωματικός για να κυβερνήσει την πατρίδα του. Έγινε ανθυπολοχαγός το 1940 και δεν έκρυβε το θαυμασμό του για το μεγαλείο της Γερμανίας του Χίτλερ.Κανένα σκίρτημα για τη γερμανική κατοχή και το έπος της Εθνικής Αντιστάσεως που γραφότανε με αίμα. Τα ατένιζε σαν διατάραξη της δημοσίας τάξεως και έλεγε στους συναδέλφους του ότι είναι επιταγή της θείας πρόνοιας να γίνει μια μέρα πρωθυπουργός για να επιβάλει το νόμο και την τάξη.Στους εμφύλιους πολέμους μετά την απελευθέρωση απέκτησε φήμη κυνηγού κομμουνιστών (καιδημοκρατικών) κεφαλών. Πολιτικά υποστήριζε την ΕΡΕ.Επαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική επιχείρηση «Περικλής») του 1961. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε τη νύχτα τη 20ής προς την 21ηΑπριλίου να διατάξει τη σύλληψη του αρχηγού της ΕΡΕ πρωθυπουργού Κανελλόπουλου.Μετεκπαιδεύτηκε στη σχολή ψυχολογικού πολέμου του NATO στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τότε άλλαξε είδωλο: Από νοσταλγός της χιτλερικής Γερμανίας έγινε φανατικός θαυμαστής του αμερικανικού πνεύματος (και έμμισθος πράκτορας της CIA). Ωστόσο, όταν έγινε δικτάτοραςθυμήθηκε τους παλιούς συμπολεμιστές του στα γερμανικά τάγματα ασφαλείας. Με Χουντικό διάταγμα τα τάγματα ασφαλείας αναγνωρίστηκαν ως «εθνική αντίστασις» και οι άνδρες τουςσυνταξιοδοτήθηκαν.Για το δοσιλογικό παρελθόν των συνταγματαρχών της 21 Απριλίου υπάρχουν άφθονα στοιχεία: 1) ΟΑμερικανός δημοσιογράφος Τζακ Άντερσον έγραψε (1-11-71) τα εξής: «Ο Τζαίημς Ποττς, αρχηγόςτου κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, έχει πολλά αποδεικτικά στοιχεία για τη φιλοναζιστική δράση της ελληνικής Χούντας κατά την περίοδο της κατοχής. 2) Ο Αμερικανός γερουσιαστής της Μοντάνα Μέτκαλφ κατήγγειλε ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αποκατέστησε τους Έλληνες εκείνους που επρόδωσαν την πατρίδα τους πολεμώντας στο πλευρό των Ναζί. 3) Ο Αμερικανός πρεσβευτής Φίλιπς Τάλμποτ σε μια εμπιστευτική έκθεσή του αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21 Απριλίου γράφει: «Είμαστε εν γνώσει ότι μερικοί απ' αυτούς (τους συνταγματάρχες) ήσαν συνεργάτες (τωνγερμανικών αρχών κατοχής)».

Απόσπασμα από τό ίδιο βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου