Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΤΑ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ

Η πολιτική μας τάξη απο τότε που γίναμε κράτος δεν ήταν μόνο Κοτζαμπάσικη αλλά και είχε και μία μόνιμη Ευρωλιγούρα.
Ηξεραν οι τότε παμπόνηροι Κοτζαμπάσηδες των πρώτων χρόνων πως από την Ευρώπη θα έχει μεγάλη μάσα.Μέρος της μάσας θα μοίραζαν και στους πελάτες τους να τους ψηφίζουν και να τους κάνουν υπουργούς και βουλευτές.Η πολιτική τάξη και κατά τον 20 αιώνα έβλεπε τόσο την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ ειδικά μετά το 1947 ως τις πηγές της μάσας μαζί με την Ελληνική επιχειρηματική τάξη που ουδέποτε είχε εθνική συνείδηση.Το σχέδιο Μάρσαλ λεηλατήθηκε κυριολεκτικά.
Το κακό μεγιστοποιήθηκε και απλώθηκε μετά την μεταπολίτευση.Ειδικά μετά την ένταξη της Χώρας στην ΕΟΚ η μεγάλη ευκαιρία να φάνε και όλοι οι αποκλεισμένοι που μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση στην μάσα έγινε πραγματικότητα.Εξ ου και η πολιτική σταθερότητα και ηρεμία. Ημασταν όλοι ήσυχοι πια,(Ακροδεξιοί,δεξιοί,κεντρώοι,αριστεροί κ.λ.π) γιατί είτε έτσι,είτε αλλοιώς ήμασταν μπουκωμένοι από το πάρτυ και την μάσα.
Και τώρα που η αυλαία έπεσε είμαστε πάλι από εκεί που ξεκινήσαμε με ένα μέλλον δύσκολο και αόρατο.Τώρα,η πρέπει να έχουμε τα δεκανίκια των δανειστών αλλά με σοβαρά ανταλλάγματα και σκληρά μέτρα,η πρέπει να σταθούμε μόνοι μας.Αλλά με τέτοια ιστορία και νοοτροπία είναι πολύ δύσκολο το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου