Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

22-12-2013 ΕΩΣ 30-12-2013.ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ.


ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΩΣ 30-12-2013 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Α ΜΕΡΟΣ ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΖΥΡΙΧΗ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗ ΒΡΑΔΥ 22ης Δεκεμβρίου

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΙΨΕΙ ΔΥΤΙΚΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΈΝΑ ΚΑΛΟ ZOOM Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΠΟΡΟΣ 

Σχεδον πάνω απο Δελφους και με ένα καλό ζοουμ η γέφυρα στο Ρίο,με τον Πατραικό κόλπο κατά το ήμισυ προς την πλευρά της Στερεάς με ήλιο και το άλλο προς την πλευρά της Πάτρας με σύννεφα.

Εχουμε αρχίσει και χάνουμε ύψος πάνω απο τίς Ελβετικές Αλπεις,τα σύννεφα.Τα βουνά σκιάζουν τα σύννεφα.

Και νάμαστε στην Ζυρίχη βράδυ 22ας Δεκεμβρίου
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 23ης Δεκεμβρίου πεταχτήκαμε απο Ζυρίχη Βέρνη με τα εκπληκτικα ακριβέστατα και πολύ τακτικά Ελβετικά τρένα.

Και την άλλη μέρα το πρωί ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Πάλι με το τρένο πάμε για το ορεινό και πανέμορφο 

Zermatt να δούμε και την γνωστή κορυφή Zermatt-Matterhorn


Mε το τρένο για Zermatt δίπλα στο ποτάμι


Το Τσερμάτ(τ) ή Ζερμάτ(τ) (Zermatt) είναι δήμος στην περιοχή του Φισπ, στο γερμανόφωνο κομμάτι του Βαλαί στηνΕλβετία. Έχει πληθυσμό 5.800 μέτρα. Το Τσερμάτ βρίσκεται στο άνω άκρο της κοιλάδας Μάττερταλ, σε υψόμετρο 1.620, στους πρόποδες των ψηλότερων βουνών της Ελβετίας. Απέχει 10 χιλιόμετρα από το πέρασμα Τεοντούλ, στα 3.300 μέτρα ύψος, προς την Ιταλία.
Το Τσερμάτ είναι διάσημο ορειβατικό και χειμερινό θέρετρο στις ελβετικές Άλπεις. Μέχρι το μέσο του 19ου αιώνα, ήταν κυρίως μια αγροτική κοινότητα. Η πρώτη και τραγική ανάβαση στο Μάττερχορν το 1865 ακολουθήθηκε από πυρετό για τα βουνά που περιβάλλουν το χωριό, με αποτέλεσμα την κατασκευή πολλών τουριστικών εγκαταστάσεων. Ο μόνιμος πληθυσμός (για το Δεκέμβριο του 2012) είναι 5.786 κάτοικοι, αν και υπάρχουν αρκετές φορές περισσότεροι τουρίστες στο Τσερμάτ κάθε στιγμή. Η τοπική οικονομία βασίζεται στο τουρισμό, με περίπου τις μισές θέσεις εργασίας να είναι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και μόλις λίγο κάτω από το μισό των διαμερισμάτων είναι για διακοπές. Μόλις το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης γεννήθηκε σε αυτό, ενώ ένα ακόμη τρίτο μετακομίσε στο Τσερμάτ από το εξωτερικό.

Και μετά με τον οδοντωτό για την κορυφή στα 3.300 μέτρα.


Τίς επόμενες μέρες συνεχίζεται με φωτογραφίες απο 25 Δεκεμβρίου πρωινή βόλτα στην Ζυρίχη,απόγευμα στο μαγευτικό rapperswil switzerland  30 Xιλιόμετρα απο Ζυρίχη

Στις 25 Δεκεμβρίου ανήμερα Χριστούγεννα στις 8 το πρωί το φαρμακείο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης είναι ανοικτό.Η ένδειξη γράφει:
''Ανοικτό 7 ημέρες 24 ώρες"Φωτογραφίες απο 25 Δεκεμβρίου πρωινή βόλτα στην Ζυρίχη
Απόγευμα στο μαγευτικό rapperswil switzerland  30 Xιλιόμετρα απο ΖυρίχηΚαι το βράδυ ανήμερα Χριστούγεννα μία βόλτα στην Λουκέρνη,55 μόλις λεπτά με το τρένο απο Ζυρίχη.
Στις 26 Δεκεμβρίου ταξίδι στο St.Moritz


27 Δεκεμβρίου Γενεύη και απο εκεί ταξίδι στο Gstaad 

28 Δεκεμβρίου Λουκέρνη και 
29 Δεκεμβρίου κάστρο στο Μοντρέ στην άκρη της Λίμνης Λεμάν film εδώ:ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
30 Αναχώρηση απο Γενεύη για Αθήνα.Kαθώς περνάμε πάνω από τις Αλπεις με ζουμ την κορυφή του Montblanc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου