Powered By Blogger

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Tο 1993 λοιπόν ένας γνωστός,με επάγγελμα εισαγωγέα τότε,(εκείνα τα γνωστά με τίτλο import-export),είχε κάνει μία εισαγωγή από Ν.Κορέα.Είχε φέρει 120.000 αναπτήρες τύπου zippo,(τύπου επαναλαμβάνω) και τούς πούλησε όλους τότε στην Βόρειο Ελλάδα.Μέσα σε 30 μέρες είχαν εξαφανιστεί.
Ο λόγος,έγραφαν και στις δύο όψεις "Η Μακεδονία είναι Ελληνική"με φόντο την Ελληνική σημαία.Του είχαν κάνει την εκτύπωση πάνω στους αναπτήρες οι ίδιοι οι Κορεάτες αφού τούς είχε στείλει ακριβές δείγμα.
Θυμάμαι η αγορά τότε ανά έκαστο αναπτήρα τού ερχόταν CIF Πειραιάς 0,30 Usd(ήταν περίπου 75 δραχμές άν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή),το δολάριο είχε κάπου 220-230 δραχμές.Τούς πούλησε στην χονδρική 250 δραχμές και στην λιανική επωλούντο 500 δραχμές. Οι γνήσιοι αναπτήρες ZIPPO εκείνη την εποχή κόστιζαν στην λιανική απο 3.500 έως 5.000 δραχμές.
Θα πρότεινα λοιπόν στο πλαίσιο της "ανασυγκρότησης'" της Χώρας,να φτιάξουμε μερικές βιοτεχνίες που να κάνει μινιατούρες αγαλματίδια του Μ.Αλεξάνδρου και να τα εξάγουμε στο εξωτερικό.Θα τους σκίσουμε τους Βόρειους γείτονες σε ιδέες και καινοτομία.Και ας αφήσουμε άλλους να πηγαίνουν εκεί και να κάνουν άλλα εργοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου