Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΟΥ 1878............

Παρ ολιγον <<Νεος Ιμπραημ>>!!!!
Από το Βιβλίο Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους.Β.Ραφαηλίδη.

Το 1877 ξεσπα νεος Ρωσοτουρκικος πολεμος.Οπως καθε φορα που ξεσπα ρωσοτουρκικος πολεμος,που ειναι πλεον υποθεση ρουτινας για τις δυο σχεδον εμπολεμες αυτοκρατοριες,οι Ελληνες ξεσηκωνονται υπερ των Ρωσων,με την ελπιδα πως μια νικη των Ρωσων θα ωφελουσε τα μεγιστα την μικρη Ελλαδα,και συγκεκριμενα θα της επετρεπε να μεγαλωσει και <<να παρει και την Πολη>>!!!!....

Οι Αγγλοι λενε στους Ελληνες να κατσουν ησυχοι,και οτι στην συνδιασκεψη για την ειρηνη,που ετσι κι αλλοιως θα γινει καποτε,θα φροντισουν αυτοι,ωσαν η Ελλαδα να ειχε παρει μερος στον πολεμο!!
Το προβλημα που προκυπτει για το αν πρεπει η δεν πρεπει η Ελλαδα να παρει μερος στον πολεμο στο πλευρο των Ρωσων φαινεται αλυτο,και αυτος ειναι ο λογος που παραιτειται η κυβερνηση Κουμουνδουρου και σχηματιζεται οικουμενικη ,Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1821,απο τους Κουμουνδουρο,Τρικουπη,Ζαιμη,Δεληγιωργη και Δεληγιαννη,με πρωθυπουργο τον πολυ γερο πια Κωνσταντινο Καναρη,που πεθαινει την ιδια χρονια,(1877),οντας πρωθυπουργος.

Τον Ιανουαριο του 1878,η οικουμενικη κυβερνηση διαλυεται,χωρις να καταφερει να λυσει το προβλημα,αν πρεπει η δεν πρεπει η Ελλαδα να πολεμησει στο πλευρο των Ρωσων,ενω ο Αλεξανδρος Κουμουνδουρος,με υπουργο εξωτερικων τον Θεοδωρο Δεληγιαννη,που σχηματιζει την διαδοχη της οικουμενικης κυβερνηση,αποφασιζει τελικα πως ,ναι,πρεπει.

Συγκεντρωνονται λοιπον ολες οι Ελληνικες στρατιωτικες δυναμεις στα τοτε ελληνοτουρκικα συνορα,δηλαδη ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ,και με το που γινεται γνωστο πως οι Ρωσοι κατελαβαν την ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ,οι Ελληνες ορμουν ακαθεκτοι την 21η Ιανουαριου του 1878,να ελευθερωσουν την Θεσσαλια και τον καμπο της.
Ομως δεν προλαβαινουν να πατησουν καν το ποδι τους στο τοτε τουρκικο Θεσσαλικο εδαφος,και φτανει η ειδηση πως οι Ρωσοι και Τουρκοι τα βρηκαν και συνηψαν ανακωχη.
Και τωρα;;
Τι θα απογινουν τωρα ολομοναχοι οι Ελληνες να αντιμετωπιζουν τους Τουρκους;;
Και σαν να μην εφτανε αυτο το τρομερο καζο,στην συνθηκη του Αγιου Στεφανου που ακολουθει οι Ρωσοι ξεπουλανε κυριολεκτικα τους Ελληνες,προκειμενου να βρουν τροπο συμβιβασμο με τους Τουρκους.
Και τωρα;;
Τι τωρα!!
Θα παιζουμε τωρα;;
Yποχωρηση λοιπον ,ενθεν των συνορων.

Ναι,αλλα οι Τουρκοι,που τωρα πια δεν πολεμουν με τους Ρωσους,ανα πασα στιγμη μπορουν να μπουν στη τοτε ελευθερη Ελλαδα,εχοντας ολο το διεθνες δικαιο με το μερος τους,οποτε κανονικα οι Ελληνες θα πρεπει να αρχισουν ενα δευτερο γυρο 1821!!!!!

Ομως ευκολο ειναι υστερα απο 57 χρονια ελευθερου βιου,ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΙΟΥ;;;;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΣΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ;;;

Και τοτε ειναι που περιερχομαστε ΣΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ!!
Τρεχουμε απο συμμαχο σε συμμαχο,και παρακαλαμε,μαλλον εκλιπαρουμε,να μεσολαβησουν οι ισχυροι και να πεισουν,ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ(!!!),την Τουρκια να μην εισβαλει στην Ελλαδα και την καταλαβει(!!!).

Και ο <<αγερωχος>> Σουλτανος συγκατανευει.Αυτη την φορα μας χαριζει την ελευθερια μας,παριστανοντας τον μεγαλοθυμο!!!

ΗΘΙΚΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Μην κανετε τους Νταηδες,και μην ουρλιαζετε υστερικα,γιατι μπορει να βυθισετε την χωρα!!Και αν δεν την βυθισετε θα την εξευτελισετε για μια ακομα φορα,ικετευοντας φιλους και συμμαχους..!!!

Υ.Γ 
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ τον Φεβρουαριο του 1881,στην συνδιασκεψη του Βερολινου οι ΑΓΓΛΟΙ <<κανοντας πραξη>> την υποσχεση τους στους Ελληνες,τους ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!!!!

Αυτο που προσπαθησαν να κανουν με ενα ασκοπο Νταηλικι οι Ελληνες το 1878,το πηραν σαν Δωρο απο τους Αγγλους το 1881!!!
Χωρις να πεσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ!!!!!!!!!!
Οπως και τοτε το 1827 στο Ναυαρινο......!!!!!
Η επανασταση ειχε πεθανει...και σε 4 ωρες τοτε εκει στον κολπο της Σφακτηριας...αλλοι καθαρισανε την παρτιδα!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!
Τα υπολοιπα ειναι ιδεολογηματα ενος Νεοελληνικου μορφωματος,που εδω και 190 χρονια ζει με δανεικα και διαφθορα!!
Ποσοι αραγε Νεοελληνες γνωριζουν ΠΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ;;
Και πως εαν ο Βενιζελος δεν ειχε συμμαχια με την Ανταντ,λιγες δεκαετιες μετα,ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μπορει να ηταν Βουλγαρικη,και η Μακεδονια,Σλαβικη Βουλγαρικη,παντως οχι Ελληνικη.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Εχεις Εθνικες επιτυχιες,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ...Εκτος εαν νομιζεις,οτι μονος σου,μπορεις να τα βαλεις με ολον τον πλανητη!!!

Αλλωστε ο Θεσσαλικος σιτοβολωνας,ειναι πια μεγαλη επενδυση,και οι Αγγλοι θελουν την εξαγωγη σιταριου στην χωρα τους απο το 1881 και μετα!!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΟΥ 1897

2 σχόλια:

  1. Οι Ελληνες πρεπει παντα να ειναι ενωμενοι στα εθνικα προβληματα κοιτωντας το εθνικο και οχι το κοματικο και ιδιοτικο συμφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες πρεπει να ειναι παντα εθνικα ενωμενοι χωρις κοματικο η ιδιοτικο συμφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή