Powered By Blogger

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ.Die Zauberflote.Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Die Zauberflote
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.Ο Μαγικός αυλός είναι η τελευταία από τις δεκαεπτά όπερες που έγραψε ο Μότσαρτ, ενώ λίγο πριν τον θάνατο του κατάφερε να τη διευθύνει  στην πρεμιέρα που δόθηκε στην Βιέννη στις 30 Σεπτεμβρίου 1791.
Η αδελφοσύνη, η ελευθερία, η αγάπη, η νίκη του καλού, η αναζήτηση της αρετής, το μεγαλείο της σιωπής και η επικράτηση της αλήθειας είναι οι αξίες που περιγράφει η μεγαλειώδης όσο και διασκεδαστική αυτή όπερα.Σε πολλά θέατρα του κόσμου ο Μαγικός αυλός παρουσιάζεται τις μέρες των Χριστουγέννων, λόγω της ευφρόσυνης μουσικής του Μότσαρτ, σε συνδυασμό με τις βασικές ιδέες και τα ηθικά διδάγματα του ποιητικού κειμένου.
Η παραγωγή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου γάλλου Αρνώ Μπερνάρ, πρωτοπαρουσιάστηκε στην  Εθνική Λυρική Σκηνή, την καλλιτεχνική περίοδο 2010-11 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια παράσταση υψηλής αισθητικής που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΠΕΡΑ ΕΔΩ
Die Zauberflote
Performers  Franz-Joseph Selig (Bass)  Dorothea Roschmann (Soprano)  Diana Damrau (Soprano)  Simon Keenlyside (Baritone)  Will Hartmann (Tenor Conductor  Colin Davis Ensembles  Royal Opera House Covent Garden Chorus  Royal Opera House Covent Garden Orchestra


Δείτε εδω κορυφαία αποσπάσματα τής αιώνιας αυτής όπερας, από διάφορα θέατρα καί πρωτεύουσες τού κόσμου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου