Powered By Blogger

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Στις 15 Μαίου 2011 ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη μαθαίνει ένα σοκαριστικό νέο και βλέπει στις τηλεοράσεις μία απίστευτη σκηνή.

Πισθάγκωνα δεμένος με χειροπέδες και με τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφους από όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη να αποθανατίζουν το "θέαμα" ο μέχρι εκείνη την μέρα (14 Μαϊου του 2011) ισχυρός άντρας του Δ.Ν.Τ και υποψήφιος πρόεδρος για το αξίωμα του προέδρου στην Γαλλία, Ντομινίκ Στρος Καν,οδηγείται στις φυλακές σαν ένας απλός επικίνδυνος κακοποιός που έκανε κάποιο σοβαρό κακούργημα.

Είχε συλληφθεί μέσα στο αεροπλάνο πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου είχε μία κορυφαία και βαρύνουσας σημασίας συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ για το Ελληνικό ζήτημα και κυρίως για τον ρόλο της Γαλλίας στην Ε.Ε.

Αυτό το περιστατικό συμβαίνει σε μία Χώρα στις ΗΠΑ,όπου ένας πρώην πρόεδρος της είχε ομολογήσει παλιότερα σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς ολόκληρο τον Αμερικάνικο λαό,πως του έλεγε ψέμματα και πως είχε συγκαλύψει τις ερωτικές συνευρέσεις του με την γραμματέα του στον Λευκό οίκο.(Μπιλ Κλίντον)

Μία μέχρι τότε ανώνυμη καθαρίστρια ενός ξενοδοχείου που διέμενε ο Στρος καν είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση απο τον ίδιο,αλλά η ίδια ισχυριζόταν και απόπειρα βιασμού από αυτόν. Το δεύτερο (απόπειρα βιασμού ποτέ δεν αποδείχτηκε).

Σε ότι αφορά το πρώτο είναι πάρα πολύ πιθανό να συνέβη,αφού έχει συμβεί σε πάρα πολλούς άντρες αλλά και επωνύμους (στην Γαλλία Σαρκοζί,Ολάντ,αλλά και σε όλον τον κόσμο).Και φυσικά και η CIA γνώριζε την ιδιαίτερη λατρεία και κλίση του Στρος Καν στο ωραίο φύλο.

Την 1η Ιουλίου 2011 45 μέρες μετά την σύλληψη και φυλάκισή του,αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καμία εγγύηση υπό τον όρο να μείναι στις ΗΠΑ,καθώς διαπιστώθηκαν ανακολουθίες στις καταθέσεις της καθαρίστριας και είχε πληγεί η αξιοπιστία της. Στις 22 Αυγούστου του 2011 δηλαδή 3 μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκισή του, η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε να αποσυρθούν όλες οι σε βάρος του κατηγορίες δεδομένου πως είχε πληγεί η αξιοπιστία της καμαριέρας,λόγω ψευδών της δηλώσεων κατά τις καταθέσεις της και το δικαστήριο συμφώνησε.

Εννοείται πως για να γίνουν όλα αυτά είχε συμφωνήσει και ο Στρος Καν να παραιτηθεί από κάθε ιδέα να αναλάβει πρόεδρος στην Γαλλία και να εφαρμόσει αυτά που είχε στο μυαλό του.
Για να τον έχουν στο χέρι για πολύ καιρό,στην Γαλλία του απάγγειλαν κατηγορία περί μαστροπείας.Πολύ αργότερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 ξεκίνησε η δίκη του και την 12 Ιουνίου του 2015 αθωώθηκε.

Ο Στρος Καν έκανε το αυτονόητο.Προτίμησε να ζήσει ελεύθερος και να χαρεί τα πλούτη και τα μεγαλεία του,παρά να περάσει καμιά 15αριά χρόνια σε φυλακή των ΗΠΑ καταδικασμένος για "βιασμό".

Σε αντάλλαγμα παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος στην Γαλλία,αλλά και από όλα όσα είχε στο μυαλό του να κάνει σαν Γάλλος. Επραξε σωστά για την ελευθερία του.Οπως έχουν πράξει το ίδιο σωστά αρκετοί ηγέτες στην παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία αιώνες τώρα,που παραιτούνται από κάτι που πάει κόντρα στους ισχυρούς του πλανήτη,αφού αυτοί τους εκβιάσαν με ένα τρωτό τους σημείο,

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Οταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2010 η χώρα αποκλείστηκε από τις διεθνείς αγορές και τον Μάϊο προσέφυγε σε δανεισμό από τους θεσμούς της Ευρωζώνης (Ευρωπαϊκή επιτροπή και ΕΚΤ) αλλά και το Δ.Ν.Τ.
Στο ΔΝΤ τότε γενικός διευθυντής ήταν ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος Καν. 

Ερχεται ο ίδιος στην Χώρα και παραχωρεί δεκάδες συνεντεύξεις μιλώντας περισσότερο ως πολιτικός και όχι ως τεχνοκράτης.Αλλωστε σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στην Γαλλία το 2012 και το 2011 λίγο πριν την σύλληψή του είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και πολύ δημοφιλής στην Χώρα του.Οι δημοσκοπήσεις ήδη από το 2011 τον φέρνουν να κερδίζει τον Σαρκοζί από τον πρώτο γύρο και με διαφορά.

Μεταξύ Στρος Καν και Γερμανών (Μέρκελ) διεξάγεται ένα σκληρό πόκερ στο παρασκήνιο.Για το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά κυρίως όχι μόνο για αυτό.

Για το Ελληνικό πρόγραμμα ο Στρος Καν εκφράζει την άποψη της ήπιας προσαρμογής,(να δώσουμε ικανό χρόνο στους Ελληνες).Λέγοντας αυτό ομιλεί περισσότερο ως εν δυνάμει πρόεδρος της Γαλλίας και όχι τόσο ως διευθυντής του ΔΝΤ.
Αλλά ο Στρος Καν θέτει ένα ακόμα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.Θέτει το θέμα της ισότιμης συμμετοχής της Γαλλίας στις αποφάσεις της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.Αλλά και την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκου νομισματικού ταμείου που θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ και θα κάνει το τεχνοκρατικό κουμάντο στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ σημαίνει συναγερμός καθώς οι Αμερικάνοι βλέπουν και πάλι το φάντασμα ενός Ντε-Γκώλ να εμφανίζεται από το πουθενά.

Στο Βερολίνο επίσης σημαίνει συναγερμός,καθώς βλέπουν πως ο Στρος Καν απειλεί την Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη που έχει ξεκινήσει μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1991.
Ξέρουν πως ο Γάλλος είναι σίγουρος πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Αλλά ξέρουν άπαντες και ειδικά οι Αμερικάνοι το τρωτό του σημείο.Και στις 14 Μαϊου,μία μέρα πριν την καθοριστική συνάντηση του με την Μέρκελ τον χτυπούν ακριβώς σε αυτό το σημείο και τον ισοπεδώνουν κυριολεκτικά.

Τελικά ο Στρος Καν πήγε να γίνει Ντε -Γκώλ αλλά έμεινε στο φάντασμά του;
Δεν πρόσεξε το τρωτό του σημείο;
Ας μην υπερβάλουμε.
Διότι ηγέτες σαν τον Ντε Γκώλ εμφανίζονται κάθε 200 χρόνια στην Ευρώπη.
Αλλά και μόνο οι προθέσεις του αποτελούσαν κίνδυνο για τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν καταστήσει την Ευρώπη δορυφόρο τους από το 1945 και μετά με την λήξη του Β.Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΤΕ ΓΚΩΛ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΙΤΕΡΑΝ.

Μετά την συμφωνία "'άνθρακα και χάλυβα" που ήταν τα αρχικά βαφτίσια της μετέπειτα ΕΟΚ και της σημερινής Ε.Ε και ειδικότερα της Ευρωζώνης,τα πρωτεία στην Ευρώπη έχει η Γαλλία,(αλλά το γενικό κουμάντο οι ΗΠΑ μέσω της τότε Δυτικής Γερμανίας).

Με τον ψυχρό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Δυτική Γερμανία ως ανάχωμα απέναντι στο "ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΈΤΑΣΜΑ" των ανατολικών κομμουνιστικών χωρών και της συμπεριφέρονται με την μεγαλύτερη επιείκεια που έχει δείξει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία,νικητής προς ηττημένο.
Με ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ προς όλους τους νικητές του Β.Παγκοσμίου πολέμου διαγράφεται σχεδόν πάνω από το 70% των χρεών της Γερμανίας ακόμα και από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο,ενώ στην Χώρα διοχετεύεται ΠΑΚΤΩΛΟΣ απο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια(τότε με το κόστος χρήματος πραγματικός πακτωλός) που αποτελούν ένα τρομακτικό επενδυτικό σοκ για την Γερμανία. 

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες,κυρίως απο τα Βαλκάνια διοχετεύονται στην Γερμανία να βοηθήσουν την ανάπτυξη τους. Μεταξύ αυτών και οι <<νικητές>> Ελληνες που δεν βρίσκουν δουλειά στην χώρα τους,καθώς το αντίστοιχο σχέδιο Μάρσαλ των Αμερικάνων εδώ,έχουν φροντίσει ήδη να το φάνε τα γνωστά Ελληνικά τρωκτικά.Αλλά και εκατομμύρια Τούρκοι μεταναστεύουν μαζικά στην Γερμανία.Σήμερα η Γερμανία έχει πάνω απο 4 εκατομμύρια Τούρκους με Γερμανική ιθαγένεια.
Περίπου το 5,5 με 6% του συνολικού της πληθυσμού,ενώ αρκετοί Τούρκοι Γερμανικής Ιθαγένειας κατέχουν θέσεις κλειδιά στα Γερμανικά κρατίδια.

Σε όλη αυτή την περίοδο στην Ευρώπη υπάρχει Γαλλική κυριαρχία.Με αποκορύφωμα την δεκαετία ΝΤΕ-ΓΚΩΛ (1958-1969).Είναι τότε που ο Ντε-Γκώλ έρχεται σε κόντρα με τους Αμερικάνους,(βγάζει προσωρινά την Γαλλία από το ΝΑΤΟ-θα τον αντιγράψει ο Κ.Καραμανλής το 1974),κάνει την πρώτη πυρηνική δοκιμή,κάνοντας την Γαλλία πυρηνική δύναμη.
Η Γαλλία είναι η μοναδική και μάλιστα πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή στην Ευρώπη(ακόμα και σήμερα είναι αλλά χωρίς Ντε-Γκώλ είναι σε δεύτερη μοίρα ούτως η άλλως).
Δημιουργεί ένα ΝΕΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ Ευρωπαϊκης εξωτερικής πολιτικής και εξαγγέλει την ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ,λέγοντας το αξέχαστο :<<Mια Ευρώπη απο τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τα Ουράλια>> προκαλώντας σοκ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος μετά 200 χρόνια όταν θα έχουν πεθάνει και τα παιδιά των παιδιών μας θα γράψουν πως αυτή η περίφημε "Εξέγερση του Γαλλικού Μάη του 1968" στην αρχή δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη όσο λέγεται. Αλλωστε στην λήξη της ουσιαστικά αυτή η εξέγερση δεν πρόσφερε τίποτα,παρά μόνο την πολιτική φθορά ενός Γάλλου ηγέτη που ήθελε η Ευρώπη να χειραφετηθεί έναντι των ΗΠΑ.

Οπως δεν ήταν και τόσο "αυθόρμητη" και "αθώα" και η δική μας εξέγερση στο Πολυτεχνείο στην αρχή.Οταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης μιλούν για Κυπίτες που είχαν εισχωρήσει μέσα στους φοιτητές και παρότρυναν στο κάψιμο και στο σπάσιμο των πάντων.Οταν ακόμα και στο γνωστό Ντοκυμανταίρ του Στέλιου Κούλογλου,ευρωβουλευτή του Συριζα,γνωστοί πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έλεγαν πως οδηγήθηκαν στην κατάληψη ενώ ήταν στην Νομική από μία πληροφορίας που έλεγε <<ΤΩΡΑ ΔΕΡΝΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ η Αστυνομία φοιτητές στο Πολυτεχνείο>>
<<Πήγαμε εκεί και δεν είδαμε τίποτα.Κανένα επεισόδιο.Αλλά κάποιοι μας παρότρυναν να μπούμε μέσα.Και έτσι ξεκινήσαμε.>>

Να θυμίσω πως στο τέλος της εξέγερσης ανέλαβε μία πολύ πιό σκληρή Χούντα που προχώρησε μέσα απο τεράστια ιστορικά λάθη να δώσει στους Τούρκους την ευκαιρία να εισβάλλουν και να διχοτομήσουν τον νησί με τις ευλογίες των Αμερικάνων.
Η Ελληνική Χούντα δεν έπεσε από το Πολυτεχνείο,αλλά επειδή χύθηκε πολύ αίμα στην Κύπρο.Η Ελληνική Χούντα τότε την κοπάνησε όπως τα ποντίκια που τα κυνηγούν οι γάτες.Κατέρρευσε υπό το βάρος μίας νέας Εθνικής καταστροφής και απώλειας ΕΘνικού ζωτικού χώρου.

Αλλά ας επανέλθουμε στην περίοδο Ντε Γκώλ.
Το 1962 με την βοήθεια και την απόλυτη συνδρομή ΝΤΕ -ΓΚΩΛ,ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει την πρώτη συμφωνία σύνδεσης ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΟΚ.
Ούτε αυτό οι Αμερικάνοι το βλέπουν με θετικό μάτι.
Τον Μαϊο του 1963 ο Ντε-Γκώλ επισκέπτεται την Αθήνα.

Τρείς μέρες μετά την αναχώρησή του δολοφονείται στην Θεσσαλονίκη ο Βουλευτής της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης και η δολοφονία φορτώνεται ολοκληρωτικά και προσωπικά αλλά άδικα ιστορικά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή,ο οποίος ύστερα απο ένα φοβερό επεισόδιο με την τότε Βασιλομήτωρα Φρειδερική,μητέρα του Κωνσταντίνου του Β πιστού Βασιλιά των Αμερικανών διαφεύγει παράνομα σχεδόν,στο Παρίσι με το πλαστό όνομα <<Τριανταφυλλίδης>>

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 150 ΧΡΟΝΙΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ.

Δεν είναι μόνο η εποχή του Μέτερνιχ που εκπροσωπούσε τότε τις Κεντρικές αυτοκρατορίες στην Ευρώπη με πυρήνα την Γερμανία και τους γερμανόφωνους λαούς και πού ήταν ο ίδιος φανατικός πολέμιος της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και φανατικός υποστηρικτής της διατήρησης των κεκτημένων της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.
Hδη στην εποχή του Καγκελάριου Κλόντβιχ Φον Χοένλοχε-Σίλινγκσφυρστ η Γερμανία αναπτύσσει στενές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την τότε Οθωμανική αυτοκρατορία που γίνονται ακόμα πολύ πιο στενές μετά το 1891
Βλέπε εδώ το Α Γερμανικό Ραϊχ 

ΚΑΙ εδώ οι πρώτοι αρχηγοί κράτους 

Στον ατυχή πόλεμο του 1897 στον οποίο παρασύρθηκε η Ελλάδα από την Εθνικιστική κλίκα του τότε πρωθυπουργού Δηλιγιάννη,τα Οθωμανικά στρατεύματα είχαν σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση απο Γερμανούς αξιωματικούς.

Το κίνημα των Νεότουρκων το 1908 (ένας εκ των συντελεστών υπήρξε και ο Κεμάλ Ατατούρκ ) που από το 1907 υπηρετούσε ως αξιωματικός στο Γ Τουρκικό σώμα στρατού στην Θεσσαλονίκη,είχε την πλήρη υποστήριξη της Γερμανίας του Γουλιέλμου του Β (του γνωστού Κάϊζερ).

Στους Α Βαλκανικούς πολέμους του 1912 η Οθωμανική αυτοκρατορία υποστηρίζεται φανατικά από την Γερμανία.

Στους Β Βαλκανικούς πολέμους του 1913 όταν οι Βούλγαροι(σύμμαχοι στον Α Βαλκανικό πόλεμο) πολεμούν κατά της Σερβίας και την Ελλάδας με στόχο την σε βάρος της Ελλάδας έξοδο της Βουλγαρίας στο Αιγαίο,η Γερμανία εξοπλίζει και υποστηρίζει στον πόλεμο την Βουλγαρία.

Κρατήστε αυτήν την υποστηρικτική θέση της Γερμανίας προς την Βουλγαρία για τα πάρακάτω.Διότι και στον Α Παγκόσμιο πόλεμο η Βουλγαρία πάει με το πλευρό της Γερμανίας που στο πλευρό της είναι και η Οθωμανική αυτοκρατορία.

Στον Α παγκόσμιο πόλεμο που ξεσπά το 1914 και που ο συγγενής του Γερμανού Γουλιέλμου του Β (Κάϊζερ) Γερμανόφιλος Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α (παππούς του Κωνσταντίνου του Β που εμείς γνωρίσαμε),τηρεί στάση ουδετερότητας αλλά ουσιαστικά στάση Φιλογερμανική.

Μόνο το 1916 ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποφασίζει να βάλει την Ελλάδα στον Α παγκόσμιο πόλεμο αφού έχει μυριστεί τους νικητές του πολέμου και συγκροτεί το κίνημα της Εθνικής άμυνας στην Βόρεια Ελλάδα και συγκροτεί κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη με την τριανδρία Βενιζέλος-Δαγκλής-Κουντουριώτης.
Ο Α παγκόσμιος πόλεμος τελειώνει το 1918 και η Ελλάδα είναι στο πλευρό των νικητών.Στους ηττημένους εκτός από την Γερμανία,είναι η Οθωμανική αυτοκρατορία, και η Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία χάνει το όνειρο της να ανοιχθεί στο Αιγαίο ενώ οι Μεγάλες δυνάμεις τότε που είναι οι νικητές του πολέμου,(Αγγλία-Γαλλία-Ιταλία και λιγότερο η Αμερική αφού ακόμα δεν είναι υπερ-δυναμη) φαίνονται αποφασισμένες να προχωρήσουν δυναμικά και οριστικά στην επίλυση του λεγόμενου Ανατολικού ζητήματος και την πλήρη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,με την δημιουργία ενός μικρού Τουρκικού κράτους στα ενδότερα της Μικρασιατικής χερσονήσου και ενός Κουρδικού ανατολικότερα.
Αυτό φαίνεται και απο την Συνθήκη των Σεβρών που ο Βενιζέλος φέρνει στην Ελλάδα και είναι πλέον μία Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Βόρεια και ανατολικά ένα ανεξάρτητο κράτος της Αρμενίας και Νότια και ανατολικά ένα ανεξάρτητο κράτος των Κούρδων.Τα σύνορα της Ελλάδας φτάνουν λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη 


Κάνοντας εδώ μία παρένθεση να πούμε πως κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου πολέμου στο εσωτερικό της Τουρκίας γίνονται από τους εκπρόσωπους του Νεοτουρκικού κινήματος διώξεις και μαζικές σφαγές Ποντίων,Αρμενίων και λοιπών μη Τούρκων κατοίκων με την συνδρομή Γερμανών αξιωματικών της Γερμανίας του Γουλιέλμου του Β. 

Το 1920 λοιπόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος φέρνει στην Ελλάδα ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ 
Αλλά η συνθήκη αυτή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.
Διότι στο μεταξύ στην Ελλάδα γίνονται την 1η Νοεμβρίου του 1920 εκλογές που τις χάνει ο Βενιζέλος κάτω απο τα ακραία δημαγωγικά συνθήματα της τότε ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που έχει το σύνθημα να "γυρίσουν τα παιδιά μας απο την Μικρά Ασία πίσω"


Ο Βενιζέλος φεύγει απογοητευμένος στο Παρίσι και η Νέα Κυβέρνηση φέρνει πίσω στην Ελλάδα τον εξόριστο Φιλο-γερμανό Βασιλιά Κωνσταντίνο τον Α που αποτελεί το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για τις τότε μεγάλες δυνάμεις νικήτριες του πολέμου.Η Αγγλία η Γαλλία και η Ιταλία δεν αναγνωρίζουν τον Κωνσταντίνο ως αρχηγό του κράτους της Ελλάδας και εγκαταλείπουν την Ελλάδα στην τύχη της,ενώ πρώτα οι Γάλλοι και μετά Ιταλοί και Άγγλοι στρέφονται προς το Κεμάλ,ο οποίος στο μεταξύ έχει φροντίσει να κατοχυρώσει τις θέσεις του στα ενδότερα της Τουρκίας έχει κηρύξει την νέα Τουρκική δημοκρατία, έχει γίνει πλέον μετά την ήττα του Βενιζέλου στην Ελλάδα ο αξιόπιστος συνομιλητής των νυν νικητών του πολέμου.Είναι μάθημα διπλωματικής ικανότητας πως ο πρώην φίλος των ηττημένων Γερμανών τώρα προσεταιρίζεται τους νικητές του πολέμου και δίνει γη και ύδωρ για επενδύσεις στην χώρα του που πρώτοι σπεύδουν οι Γάλλοι και οι Γαλλικές εταιρείες.

Εννοείται βέβαια πως αυτή η διπλωματική ικανότητα του Κεμάλ βρήκε απρόσμενο σύμμαχο την ψήφο του Ελληνικού λαού που καταψήφισε τον Βενιζέλο και έφερε στην εξουσία τους δημαγωγούς που του υπόσχονταν να φέρουν πίσω τα παιδιά του. Αντί αυτού και ενώ ο Κεμάλ είχε πλέον εδραιώσει τις συμμαχίες του με τους νικητές του πολέμου,η νέα Κυβέρνηση με αρχηγό τον Βασιλιά Κωνσταντίνο επιχείρησε μία μαζική προέλαση του Ελληνικού στρατού για την κατάληψη της Αγκυρας και έτσι φτάσαμε στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922. ΕΔΩ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 1922 

Στον μεσοπόλεμο η ηττημένη Γερμανία ήταν υπό την επιτήρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών αλλά και πάλι για άλλους λόγους τα άρθρα αυτής της συνθήκης άρχισαν να χαλαρώνουν μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.
Πολλές αμερικάνικες εφημερίδες της εποχής του 1934-1936 άρχισαν να εξυμνούν την πολιτική Χίτλερ παρά τους εσωτερικούς διωγμούς των πολιτικών του αντιπάλων και την εγκαθίδρυση μίας στυγνής εσωτερικής Ναζιστικής δικτατορίας.Το αποκορύφωμα έρχεται το 1936 όταν η τότε Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή ανταμοίβει την χιτλερική Γερμανία με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936.
Οι Αμερικάνοι αλλά και οι Ευρωπαίοι,κυρίως οι Αγγλοι και λιγότερο οι Γάλλοι βλέπουν στον Χιτλερ το τείχος προστασίας απέναντι στο Ρώσικο καθεστώς του Στάλιν και σκέπτονται πως ίσως ένας ενδεχόμενος πόλεμος μίας ισχυρής Γερμανίας με την τότε Σοβιετική Ενωση θα ήταν μία θετική έκβαση για αυτούς.<<Θα τον ελέγξουμε τον Χίτλερ είναι του χεριού μας>>

Το 1937 και ενώ η συνθήκη των Βερσαλλιών ήταν σε ισχύ η πανίσχυρη πλέον Γερμανική πολεμική αεροπορία ΛΟΥΦΤΒΑΦΕ βομβαρδίζει στην Ισπανία την πόλη Γκουέρνικα,προπύργιο των Δημοκρατικών για υποστήριξη στον Φράνκο και όλα αυτά κάτω από την μύτη και των Αγγλών και των Γάλλων.
Η συνεχής πολιτική κατευνασμού από τον Αγγλο Πρωθυπουργό

Νέβιλ Τσάμπερλεν

το μόνο που κατάφερε είναι να ανοίξει τις ορέξεις του Χίτλερ που ακόμα όμως Δυτικοί και Αμερικάνοι δεν είχαν καταλάβει πως ήταν πέρα από κάθε λογική πρόβλεψη.

Από αριστερά προς δεξιά: Τσάμπερλεν-Αγγλία, Νταλαντιέ-Γαλλία, Χίτλερ-Γερμανία, Μουσολίνι και Τσιάνο Ιταλία φωτογραφίζονται πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου, η οποία απέδωσε την Σουδητία στην Γερμανία


Ο κύβος ερρίφθη με δύο γεγονότα.Το Γερμανο-Σοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης  Ρίμπεντροπ Μολότωφ και την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία το 1939.

Ο Μόλοτοφ με το μουστάκι καθιστός(υπογράφοντας), ο Ρίμπεντροπ (με τα μαύρα πίσω από τον Μόλοτοφ) και ο Στάλιν (δεξιά) στις 23 Αυγούστου 1939



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου