Powered By Blogger

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

H Eλλειψη εθνικής-συλλογικής,κοινωνικής συνείδησης των Ντόπιων Ελλαδιτών!!Δυο απο πολλά ιστορικά παραδείγματα!

Ο κοινωνικός Κατακερματισμός αυτής της χώρας και η έλλειψη Εθνικής κοινωνικής,συλλογικής συνείδησης,αποτυπώθηκε σε πολλές φάσεις της Νεοελληνικής Ιστορίας και όχι μόνο τώρα,όπου πολιτικό σύστημα και κοινωνία δεν αισθάνονται ότι ανήκουν σε μία συλλογική κρατική οντότητα.Αυτό το αίσθημα πάντα υπήρχε απο συστάσεως του Νεοελληνικού κράτους.Οι κραυγές περί εθνικής αξιοπρέπειας είναι η ασυνείδητη άμυνα,απέναντι στην ωμή αυτή πραγματικότητα.Ενα από τα πολλά παραδείγματα που προσφέρει η Νεοελληνική Ιστορια για την έλλειψη Εθνικής συνείδησης και την λανθασμένη έννοια της Εθνικής συνείδησης των ντόπιων Ελλαδιτών,είναι η συμπεριφορά τους στους πρόσφυγες του 1922,γεγονοτα που μας απέκρυψε η Ιστορια του Υπουργείου <<εθνικής>> Παιδείας και <<θρησκευμάτων>>.Αντιγραφω απο εκείνα τα χρόνια:<<Παντού οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν εισβολείς,σαν εχθρούς,περίπου σαν Τούρκους!!Ξυλοδαρμοί,προπηλακισμοί,δολοφονίες εν ψυχρώ και εν θερμώ υποχρεώνουν την Βουλή να συζητήσει εκτάκτως την 10 Νοεμβρίου του 1924 το διάταγμα <<περί των συρράξεων μεταξυ προσφύγων και εντοπίων>>.Στην φωτογραφία πρόσφυγες μόλις αφιχθέντες στοιβαγμένοι στον Πειραιά.1922 Οκτωβριος.
Στο παρακατω link μπορειτε να δειτε εκατονταδες φωτογραφιες της Ελλαδας απο το 1910 εως το 1952
δειτε εκατονταδες φωτογραφιες της Ελλαδας απο το 1910 εως το 1952  
Και εδω αλλο link 
Αλλο ενα ιστορικο παράδειγμα κατακερματισμου,στην αρχη της σύστασης του Νεοελληνικου κρατους.
Ειμαστε στο 1831,πολυ λιγους μηνες πριν την δολοφονία του Καποδίστρια.Οι κοτζαμπασηδες της Υδρας,εχουν κάνει ανταρσία κατά του Κυβερνήτη.Το ιστορικό γεγονός της Ελληνο-ελληνικής ναυμαχιας στον Πόρο.Αυτό δεν θα το βρείτε στα σχολικά βιβλία για ευνόητους λογοκριτικούς λόγους!!Αντιγραφω:
<<Η ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ>>
Ελληνες εναντιον Ελληνων,και μπουρλοτιερηδες εναντιον μπουρλοτιερηδων.Το ηρωικο 1821 ξαναζει ΑΝΤΙ-ΗΡΩΙΚΑ απο τις 15 Ιουλιου 1831 και για δεκα-πεντε μερες στην Ελληνο-ελληνικη ναυμαχια του Πορου,ΟΠΟΥ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ,και ο Καναρης συλλαμβανεται αιχμαλωτος.
Η ανταρσια της Υδρας κατα του Καποδιστρια επισημοποιειται με μια ψευτοκυβερνηση που σχηματιζει εκει ο Κουντουριωτης.
Ο Καποδιστριας τραβαει τα μαλλια του,και δινει εντολη στον Καναρη να ετοιμαζει τον αγκυροβολημενο στον Πορο Ελληνικο στολο να παει να αποκλεισει την Υδρα.
Ομως ο Κουντουριωτης,μαθαινει τι του ετοιμαζει ο Καποδιστριας και στελνει τον Μιαουλη στον Πορο να καταλαβει τον Ελληνικο στολο και να τον φερει στο <<ανεξαρτητο>> κρατος της Υδρας.Πραγματι ο Μιαουλης με μια πειρατικη ενεργεια,απο αυτες που μονο αυτος ηξερε να οργανωνει,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ,ΠΡΟΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,καταλαμβανει τον στολο,καταλαμβανει και το φρουριο του Πορου.
Και συλλαμβανει αιχμαλωτο τον δυστυχο Καναρη,τον μεχρι πριν απο λιγο συμπολεμιστη του.
Ο Καποδιστριας αφριζει και αποφασιζει να ανακαταλαβει τον ναυσταθμο του Πορου.Προς τουτο,ζητα την βοηθεια την βοηθεια των Πρεσβευτων της Αγγλιας,της Ρωσιας,και της Γαλλιας.
Ο ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.!!
Θεωρουν ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,που ξερει πια οτι το τελος του φτανει.
Αγωνιζεται ωστοσο κατα των επιδρομαιων Υδραιων που πολιορκουν τα Ελληνικα πλοια μεσα στον ναυσταθμο,και μπλοκαρει ολα τα πολεμικα πλοια μαζι με τα εμπορικα.
Ζηταει απο τον Μιαουλη να φυγει ησυχα για την Πατριδα του,την Υδρα χωρις να παθει τιποτα,αλλα ο <<γενναιος>> Υδραιος γινεται θηριο ετσι που ειναι εγκλωβισμενος απο τον εμπορικο στολο,ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑ <<ΕΛΛΑΣ>>.
Σημαδιακο το ονομα του πλοιου,σημαδιακη και η πραξη του Ελληνα Μπουρλοτιερη που πυρπολησε αυτην την φορα Ελληνικο πλοιο.
Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ <<ΕΛΛΑΣ>> ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 1η Αυγουστου του 1831,ημερα ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ειναι αδυνατον να υπαρξει πλεον Ελληνικο κρατος!!
Το πυρ απο την φρεγατα <<ΕΛΛΑΣ>>,μεταδιδεται και στην κορβετα <<ΥΔΡΑ>>.
Δευτερος συμβολισμος.Ο Μιαουλης δεν εκαψε μονο την <<ΕΛΛΑΣ>>,αλλα και την πατριδα του την <<ΥΔΡΑ>>
Και ενω οι φλογες καταυγαζουν τον ασχετο προς ολη τη Ελληνικη βαρβαροτητα Ελληνικο ουρανο,(αν ειχε στομα και ματια αυτος ο ουρανος θα ειχε τρελαθει),ο Μιαουλης τρυπωνει μεσα πο τις φλογες και τελικα βρισκεται ασφαλης,στο πειρατικο του καταφυγιο,την Υδρα.
Προσοχη ομως.Φευγει μονο οταν διαπιστωνει,πως δεν μπορει να καψει ολα τα Ελληνικα πλοια,οπως ηταν η προθεση του,γιατι στο μεταξυ,ο Καναρης,που ηταν αιχμαλωτος του,οπως ειπαμε,ελευθερωνεται,ανακαταλαμβανει οσα πλοια δεν ειχε καψει ο Μιαουλης και τα σωζει απο τον επιδρομεα Υδραιο.Των εχθρων τα φουστα περασαν.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ>>.
Απο τοτε οι Ελληνες <<ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ>> ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!ΤΗΝ <ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ> ΔΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ.
Και δεν καταλαβαινουν Χριστο! ! ! ! ! !

<<Το πειραμα Καποδιστρια απετυχε γιατι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.Η σημερινη Ελλαδα ειναι ΓΕΜΑΤΗ,<<ΥΔΡΑΙΟΥΣ>> ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ 

Και έτσι προέκυψαν σήμερα τα ανεξάρτητα κρατίδια εντός Ελληνικής Δημοκρατίας.<<ανεξαρτητο κρατος Κερατεας>>,η
<<ανεξαρτητο κρατος Παναγιωτη Ψωμιαδη>>,
η <<ανεξαρτητο κρατος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και κανω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ και οτι μου ΚΑΥΛΩΣΕΙ>>,
<<ανεξαρτητο κρατος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ>>,
<<ανεξαρτητοι Ελληνικοι Δημοι>>
<<ανεξαρτητα Ελληνικα πανεπιστημια>>
<<ανεξαρτητο κρατος βουλευτων>>,
<<ανεξαρτητο κρατος Δικαστων>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ>>,
<<Ανεξαρτητα ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ>>,<<Ηνωμενες Συντεχνιες Ελλαδας>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ>>,η <<ανεξαρτητο κρατος νομου περι ασυλιας και απαλλαγης υπουργων και εν γενει πολιτικων...δια το καλον του τοπου.!!!!!>>
και γενικοτερα <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ>>!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου