Powered By Blogger

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στην Ελληνικη Παιδεια,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΙ , ΚΑΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ ,ειναι στο ιδιο εργο θεατες...

Απαντες οι πολιτικοι μας,εδω και μερες καυχωνται,πως επιτελους ο νομος για τα πανεπιστημια στην Ελλαδα,περασε με ευρυτατη συναινεση των 250 Βουλευτων.Κορδωνονται με υπερηφανεια λοιπον που κατορθωσαν να συμφωνησουν επι ενος νομου,που υστερα απο σκληρη κομματικη διαπραγματευση,τελικα ψηφιστηκε αποψιλωμενος,απο βασικες διαταξεις,που αλλοιωσαν το βασικο περιεχομενο του.

Παρα-ταυτα δεν υπολογισαν οτι στην Ελλαδα,λειτουργει στα πανεπιστημια ενα <<ιδιοτυπο>> παρακρατος,με ιδεοληψιες του περασμενου αιωνα,(για οσους δε εχουν παρει χαμπαρι,βαδιζουμε στην δευτερη δεκαετια του 21ου αιωνα).

Ενα ιδιοτυπο παρα-κρατος, που το μυστικο της επιτυχιας του, εγκειται στο γεγονος,οτι αυτοι οι ιδιοι οι πολιτικοι,που σημερα διατεινονται πως περασαν τον νομο με 250 συμμετεχοντες Βουλευτες,αυτοι οι ιδιοι,δημιουργησαν αυτο το <<παρακρατικο-παρα-εκπαιδευτικο>> συστημα,μιας και πολλοι απο αυτους,ως φοιτητες και προεδροι της αειμνηστης ΕΦΕΕ εκαναν ακριβως τα ιδια,μα τα ιδια.

Μετα την ψηφιση του συγκεκριμενου νομου,η υπουργος Παιδειας,κ.Διαμαντοπουλου <<εδωσε το παρασυνθημα>>.
Και τι ειπε:
<<Απο εδω και μπρος το στοιχημα ειναι στην εφαρμογη του νομου>>
Σε σοβαρο ευρωπαικο κρατος,αυτο ουτε σαν ανεκδοτο,δεν θα λεγοταν.
Αυτο ειπε,και οι κουτοπονηροι συγκλητικοι το επιασαν.
ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ;;
Εκμεταλλευομενοι το λεγομενο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ,που τους δινουν οι διαπλεκομενοι νομοι της μεταπολιτευτικης κοτσαμπασικης νομοθεσιας,μετεθεσαν,λεει,την εξεταστικη του Σεπτεμβριου...αλλα για μια μονο εβδομαδα.Μονο μια εβδομαδα.
Στην Ελλαδα ως γνωστον η εννοια <<αυτοδιοικητο>>,σημαινει <<αυτο-αυθαιρεσια>>,οπως λεμε <<η αθανατη τοπικη αυτοδιοικηση>>,με ολες τις σπαταλες και την διαφθορα,η,το <<αυτοδιοικητο>>,των παλαι ποτε <<συνεταιρισμων>>,της φαγανας!!!

Πονηρη-κουτοπονηρη σκεψη,ανθρωπων που θελουν να αυτοαποκαλουνται καθηγητες πανεπιστημιων.
Εστι ωστε να δωσουν την ευκαιρια στους γνωστους Λεγεωναριους-φοιτητες μιας μειοψηφιας,να καταλαβουν ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΚΑ,οπως παντα τις σχολες και να κλεισουν την γνωση,για δεκαδες χιλιαδες φοιτητες.
Με αυτον τον τροπο,ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΙ,δια μεσου των λεγεωναριων,παροτι τα πανεπιστημια ειναι κλειστα,αυτοι θα συνεχιζουν να πληρωνονται απο το Γενικο Λογιστηριο του κρατους,επειδη αν δεν το εχετε καταλαβει,ειναι και αυτοι δημοσιοι υπαλληλοι,και παρολο που αυτες τις μερες δεν εργαζονται ,παρα-ταυτα πληρωνονται.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ,θαυμαστε σε τι ατομα εχει εμπιστευτει η Ελλαδα την παιδεια της νεολαιας.

<<Στον αγωνα ενωμενοι και ο μισθος-μισθος>>

Θα χρησιμοποιησω μια φραση,οχι δικια μου,αλλα του Βασιλη Ραφαηλιδη απο το βιβλιο του <<Κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου κρατους>>,που αναφερεται στα χρονια του Καποδιστρια.

<<Θα ηθελα πολυ να εβλεπα τον Καποδιστρια, να παρακολουθει μαθημα ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Φτου σας,μασκαραδες,θα ελεγε και θα πηγαινε στην Αιγινα για να στοχαστει επι της ματαιοτητας των εγκοσμιων-κυριως των Ελληνικων εγκοσμιων,που για να ειναι ματαια, αρκει να ειναι Ελληνικα....>>

Bασιλης Ραφαηλιδης αποσπασματα απο το βιβλιο του <<Κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου κρατους>>..σελιδα 26

Αλλα για να συνεχισω.
Καπως ετσι τους ειπε, <<Φτου σας>> και ο Δημητρης Νανοπουλος,
αλλα αυτοι εχουν τοσο χοντρη πετσα,που δεν καταλαβαινουν τιποτα.


 Μεσα σε ολα αυτα,ειδα και ενα πανο καποιας μεριδας φοιτητων που εγραφε.
<<Δεν θα γινουμε υπαλληλοι των 501 ευρω>>
Σωστο,πολυ σωστο.
Καθοσον σε αυτην την χωρα η αναπτυξη της επιστημης και η ερευνα,αλλα και η συνδεση της με την παραγωγη,αλλα και η αναπτυξη ιδεων για την οικονομια,ειναι ειδος προς εξαφανιση.

Ομως με λυπει το γεγονος οτι ακομα και οι νεοι,εχουν μπει σε αυτην την καταραμενη ιδεολογια-ιδεοληψια,την οποια τους εμαθαν στα σχολεια,στα κομματα του κοτσαμπασισμου,Δεξια και αριστερα,και στα πανεπιστημια των Δοβλετιων,που οι κρατικοδιαιτοι διαπλεκομενοι καθηγητες,τωρα τους εβαλαν μπροστα για να μην χασουν τα προνομια τους,οι Κοτσαμπασηδες της εκπαιδευσης.
Διοτι οι νεοι δεν εχουν καταλαβει,ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η Κ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ,οπως γινοταν παλια στο ξακουστο πανεπιστημιο της Μοσχας Λεμονοσοφ,εαν σε αυτην την δυσμοιρη χωρα,δεν ερθουν τα πανω-κατω,εαν αυτη η χωρα δεν αποκτησει ενα νεο επαναστατικο παραγωγικο μοντελο,οχι 501 ευρω,αλλα πολυ λιγοτερα θα παρουμε ολοι μας.
Επειδη ακριβως,τα λεφτα δεν κυκλοφορουν αδεσποτα στο δασος,ουτε προκειται να συνεχισει το κολπο των ευρωπαικων δανειων για πολυ ακομα.
Και εαν κλεινουν και τα πανεπιστημια,το μονο που θα πετυχαινουν με αυτην μεταπολιτευτικη μοδα των καταληψεων,που παει απο <<παππου σε εγγονο>>,ειναι οτι,σε λιγο δεν θα υπαρχουν πια κρατικα πανεπιστημια.

Εν ολιγοις το λουκετο στην γνωση ειναι ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ.
Και οχι μονο αυτο.
Οταν σε μια χωρα,καθε χρονο βγαζουμε 800 πτυχιουχους αρχιτεκτονες,850 γιατρους,800 πολιτικους μηχανικους,καμμια 1000αδα δικηγορους,πανω απο 1500 οικονομολογους και λογιστες,1000 φιλολογους,κ.λ.π,κ.λ.π,σε πληθυσμο 10.000.000,μονο και μονο,επειδη οι βουλευτες,ειχαν αποφασισει για λογους πελατειακους να κανουν σε <<καθε πολη και σταδιο>>,Α.Ε.Ι.και σε <<καθε χωριο και γυμναστηριο>>,δηλαδη Τ.Ε.Ι,τα τελευταια 37 χρονια,τοτε σε πολυ λιγο χρονο,θα εχουμε πολυ μεγαλο προβλημα.

Και μην σας φανει παραξενο οτι ΤΕΛΙΚΑ χρειαζομαστε:
Επιστημονες αλιεις,και επιστημονες αγροτες.

Διοτι ολα τα κομματα λενε ψεμματα στους νεους.
Διοτι αυτο το μοντελο τελειωσε.
Δεν μπορουμε πλεον να συνεχιζουμε να βγαζουμε επ απειρον,λογιστες,πολιτικους μηχανικους,φιλολογους,δασκαλους και δικηγορους.

Χρειαζομαστε μια ΙΔΕΑ για μια νεα οικονομια.
Θα πω μονο ενα παραδειγμα.
Χρειαζομαστε ενα επιστημονα αγροτη.

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΒΙΟΛΟΓΟΣ-ΧΗΜΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Διοτι σημερα εχουμε αλλον που ειναι αγροτης,αλλος που κανει τον γεωπονο,αλλος που διοικει τις λαμογιες του συνεταιρισμου,και αλλος που κλεβει τον αγροτη παιρνωντας τα προιοντα του στην ξεφτιλα και κερδοσκοποντας σε βαρος του καταναλωτη.

Εχουμε πλουσια γη και δεν εχουμε επιστημονες αγροτες.
Ενω θα επρεπε να ειχαμε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
Να ξαναδημιουργησουμε τους σπορους των ελληνικων προιοντων,τους οποιους τωρα αγοραζουμε απο τους ξενους,για να τους φυτεψουμε και να παραγουμε εστω και αυτα τα λιγα προιοντα,που ομως ειναι με υβριδια απο το εξωτερικο.
Να μην πουμε για το ελληνικο παγκοσμιο ΦΑΡΜΑΚΟ που λεγεται ελαιολαδο,και το στελνουμε στους Ιταλους να το συσκευαζουν και να το μεταπωλουν ως Ιταλικο.

Να μια απο τις πολλες παραγωγικες επαναστασεις,σε αυτην την χωρα,και σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες,πολλες αλλες.

Αλλα αυτα ειναι ΚΙΝΕΖΙΚΑ,σε αυτην την χωρα.
Οπου Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,διαπλεκεται με το καθηγητικο κοτσαμπασιλικι,και την σταση μιας δυναμικης μειοψηφιας φοιτητων,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.
Επειδη απο μικρα παιδια,ηδη απο το δημοτικο,μπηκαν στην νοοτροπια,αυτης της αχαρης και ανουσιας διαδικασιας,που στην Ελλαδα λεγεται <<εκπαιδευση>>.
Και καλυπτεται απο μια διαπλοκη που παλι στην Ελλαδα,λεγεται <<Παιδεια>>.
Με την σφραγιδα του Δεσποτη,μαλιστα,που λεγεται <<και θρησκευματων>>...
...Δηλαδη κατα το κοινως λεγομενον ,ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ!!!

Προτεινω αν διαβασει την αναρτηση αυτη καποιος φοιτητης,να διαβασει και αυτο το αποσπασμα απο το βιβλιο του Γ.Κακλαμανη <<Η Ελλας ως κρατος δικαιου>>

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΙΔΕΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου