Powered By Blogger

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,του Μεγαλου Αυτου Ελληνα.
Πριν 184 χρονια εγινε μια πρωτη προσπαθεια,να αλλαξει η ιστορια αυτου του τοπου.
Πριν 180 χρονια μια δολοφονια σταματησε αποτομα αυτην την προσπαθεια.
180 χρονια η Ελλαδα παλευοντας με την ηθικη χρεοκοπια,σημερα εφτασε για μια ακομα φορα στα προθυρα της οικονομικης χρεοκοπιας. 
Αντιγραφη απο το βιβλιο του Β.Ραφαηλιδη στο κεφαλαιο, στα χρονια του  Κυβερνητη.Τα ακριβη αποσπασματα ειναι με κοκκινα γραμματα

      Ενας <<Ιταλος>> στην Ελλαδα του 1828
Η ειδηση της εκλογης του Καποδιστρια σαν κυβερνητη της Ελλαδας απο την εθνοσυνελευση της Τροιζηνας τον Απριλιο του 1827,τον βρισκει καθ οδον προς την Πετρουπολη.Ο Τσαρος τον συγχαιρει και τον ξεπροβοδιζει σχεδον αμεσως.
Στους εφτα μηνες που μεσολαβουν μεχρι να φτασει στην Ελλαδα και γινει δεκτος ως σωτηρας και μεσσιας στο Ναυπλιο,την 6η Ιανουαριου του 1828,ο Κερκυραιος Ιωαννης Καποδιστριας επιτελει εναν μοναδικο αθλο.ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ,ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ,που οταν ηδη ερχεται εχει ηδη ετοιμο το πρωτο ελληνικο δημοσιο ταμειο!!

(Τα βλεπετε πατριωτες,απο τοτε το ειχαμε το προβλημα,και παρολο που ενας σωστος ανθρωπος μαζεψε χρηματα φτιαχνοντας το πρωτο δημοσιο ταμειο,σε αντιθεση με μελλοντικους που εξαφανιζαν τα δημοσια ταμεια,ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΜΕ...Αξιοι της τυχης μας εως και σημερα)

Αλλα ας συνεχισω απο το βιβλιο:

<<Eιναι εκπληκτικες οι οργανωτικες και διοικητικες ικανοτητες αυτου του ανθρωπου.Και βεβαια δεν ειναι καθολου τυχαιο πως τουτος ο σπουδαιος Ελληνας,εφτασε να γινει Υπουργος εξωτερικων της αυτοκρατορικης Ρωσιας.Δεν θα μπορουσαν να περιμενουν τιποτα καλυτερο οι Ελληνες της εποχης,απο το να εχουν κυβερνητη τον Καποδιστρια,που αφησε τα λεφτα του και τα καλα του στην Ρωσια και την Ελβετια,για να ερθει να οργανωσει εκ του μη οντος ενα κρατος.
Βεβαια ειναι αληθεια πως ο Καποδιστριας,δεν ειναι <<Ελλην εξ αιματος>>,αλλα Ιταλος.
Οι προγονοι του, VITTORI το επωνυμο,ηρθαν απο το Καπο ντ" Ιστρια της Δαλματιας το 1373,και ετσι εκαναν επιθετο τους,το ονομα του τοπου καταγωγης τους.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.>>

(Και μην μου πειτε τωρα πατριωτες Νεοελληνες περι της <<καθαροτητας>> και τετοιες αηδιες,διοτι αν παμε πισω 700 χρονια στο 1373,ουδεις γνωριζει που βασταει η σκουφια του,εκτος απο <<καποιους>>,που εχουν πιστοποιητικα,οτι ειναι σε απ ευθειας συγγενεια με τον Περικλη!!!)

Αλλα ας συνεχισουμε απο το βιβλιο

<<Ο Καποδιστριας σπουδαζει Ιατρικη στην Ιταλια,και αναδεικνυεται σε πολυ νεαρη ηλικια,ενας απο τους σπουδιαοτερους Ευρωπαιους διπλωματες το πρωτο μισο του 19ου αιωνα.Μετα την Γαλλικη κατακτηση της Επτανησου,φευγει το 1809 στην Ρωσια,οπου συντομα γινεται συμβουλος του κρατους.Στην συνεχεια γινεται γραμματεας των Ρωσικων Πρεσβειων σε Αυστρια και Ελβετια,οπου συλλαμβανει,εισηγειται και επιβλεπει την εφαρμογη του καντονιακου συστηματος διακυβερνησης,που ισχυει ακομα σε αυτην την χωρα.Κατι αναλογο ειχε στο νου του να κανει και στην Ελλαδα>>

Μονο που η Ελλαδα δεν ηταν Ελβετια,ουτε και σημερα ειναι...και ομως ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!

<<ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Ο Καποδιστριας εκληθη να κυβερνησει συμφωνα με το συνταγμα  που ψηφισε η εθνοσυνελευση της Τροιζηνας.Ομως δεν αργησε να καταλαβει πως αυτο το συνταγμα καθε αλλο παρα την δημοκρατια στοχευε,(καλη ωρα),σε μια εποχη που ουσιαστικη δημοκρατια δεν υπηρχε πουθενα στον κοσμο,ποσο μαλλον σε εναν τοπο ρημαγμενο απο τον πολεμο και σπαρασσομενο απο συνεχεις εμφυλιους πολεμους.

Οι Ελληνες δημοκρατια ελεγαν και αναρχια εννουσαν,οπως και σημερα αλλωστε.

Και δεν παραπεμπουμε εδω στην ιδεολογικη αναρχια του Μπακουνιν και του Κροποτκιν,αλλωστε ουτε εκεινη σαν ιδεολογια υπηρχε τοτε.

Δημοκρατια ελεγαν οι Ελληνες και θεωρουσαν την ευχερεια του καθενα να κανει οτι θελει,και λογαριασμο να μην δινει σε κανεναν.

Ειναι προφανες οτι δημοκρατια εκεινη την εποχη σε μια χωρα που μολις ειχε αναδυθει απο την ανυπαρξια κι οπου κανεις κανεις ακριβως δεν ηξερε τι ηθελε,δεν θα ηταν δυνατον να υπαρξει.
Το πολυ που θα μπορουσαν να ευχηθουν οι Ελληνες ηταν να τους τυχει ενας τιμιος και φωτισμενος δικτατορας που θα νοιαζοταν οντως για αυτους,και που θα εκτιζε τα θεμελια,πανω στα οποια θα ηταν δυνατον αργοτερα να στηριχτει η δημοκρατια ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΧΩΡΑ.

Οι ανεπισημες και επισημες γλωσσες τοτε ηταν δυο,η Ελληνικη και η Αρβανιτικη,και ολοι οι οπλαρχηγοι μιλουσαν και Ελληνικα και Αρβανιτικα,για να μπορουν να συννενοουνται με ολα τα παλικαρια τους.
Αυτα τα εθνολογικα δεδομενα τα γνωριζε ο Καποδιστριας,και αυτος ηταν ο λογος που πιστευε,χωρις να το δηλωνει,προς το παρον,πως το αρμοζον για την Ελλαδα διοικητικο συστημα ηταν το Καντονιακο,ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

Ενα ομοσπονδο κρατος με περιοχες με σαφως καθορισμενα τα εθνολογικα γνωρισματα,(στην Ελβετια οι εθνοτητες ειναι τρεις,Γαλλοι,Ιταλοι,Γερμανοι),ωστοσο η τριεθνικοτητα της χωρας,ποτε δεν εμποδισε τους ΕΛΒΕΤΟΥΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΒΕΤΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,εξω και περα απο εθνολογικα γνωρισματα.....

Στην εποχη του Καποδιστρια δεν γινεται ακομα κανενας λογος για την <<αιματολογικη καθαροτητα της Ελληνικης φυλης>>,και μονο οι λογιοι κανουν λογο της σημασιας να εισαι πνευματικος,(προσοχη πνευματικος λεμε),απογονος των αρχαιων Ελληνων.
Οι κατοικοι της τοτε Ελλλαδας αισθανοντουσαν περισσοτερο Χριστιανοι,και λιγοτερο Ελληνες,και ηταν η κοινη θρησκεια που ενωνε τους Ελληνες και τους Αρβανιτες,αλλα και τους αλλους που ζουσαν τοτε στον χωρο που λεγοταν Ελλαδα.

Το προβλημα δημιουργουταν με τους Μουσουλμανους Ελληνες,που ηταν πολλοι,τους Μουσουλμανους Αρβανιτες,που ηταν παρα-πολλοι.Το προβλημα επισης δημιουργουνταν επισης απο εναν εντονο τοπικιστικο σοβινισμο και απο το πνευμα φατριασμου που αναγκαστικα υπαρχει σε μια δυσμορφη κοινωνια.(Καλη ωρα).Ο Καποδιστριας καλουνταν να λυσει αυτα τα πολυ δυσκολα προβληματα.>>

 Ενας Φωτισμενος Ηγετης σε δυσκολα χρονια.

Ο Καποδιστριας πολιτευτηκε σαφως δικτατορικα.Μαλιστα το πρωτο πραγμα που εκανε ερχομενος στην Ελλαδα,ηταν να καταργησει το Συνταγμα της Τροιζηνας και την Βουλη,και να συγκεντρωσει στα χερια του ολες τις εξουσιες.Αντι Βουλης συγκροτησε συμβουλιο απο 27 μελη που ονομαστηκε Πανελληνιον.Προκειται για μια επιτροπη που επεξεργαζεται μεν τα θεματα που φερνει σε αυτην ο Κυβερνητης αλλα δεν αποφασιζει για τιποτα.Θα μπορουσαμε να πουμε πως το Πανελληνιον,ειναι μια <<συμβουλευτικη επιτροπη>>,αν ο ορος δεν ειχε ξευτιλιστει πληρως απο γνωστους κατοπινους δικτατορες-νανους που το επαιζαν Καποδιστριες σε εποχες οπου η Δημοκρατια θα μπορουσε να λειτουργησει πραγματι,αν αφηναν τοτε τον Καποδιστρια να δημιουργησει τις προυποθεσεις.
Εμεις οι Νεοελληνες το παιζουμε Δημοκρατες γεννημενοι,-γιαυτο δεν γιναμε ποτε.
Διοτι δεν αρκει βεβαιως να εισαι Ελληνας για να κληρονομησεις απο τους Αρχαιους το πνευμα και το νοημα της Δημοκρατιας.
Ο Καποδιστριας γνωρισε πως ο Δημοκρατης γινεται,δεν γεννιεται.
Επειδη ομως ο Χριστιανος ολως παραδοξως,γεννιεται Χριστιανος,πραγμα που μας κανει να τον βαφτιζουμε πριν τον ρωτησουμε αν θελει να γινει,εξ επιδρασεως και κατ αναλογιαν προεκυψε και η αποψη πως ο Ελληνας κουβαλαει στα κυτταρα του εκτος απο την Ελληνικοτητα και την Δημοκρατια.
Ακουγαν τοτε ολοι οι Ελληνες ,ολη την Ευρωπη να μιλαει για την αρχαια Ελληνικη δημοκρατια,αλλοτε απο πραγματικο θαυμασμο,και αλλοτε απο πολιτικη σκοπιμοτητα (για να μπουν στο ματι των Βασιλιαδων και των φεουδαρχων) και πιστεψαν πως για να εισαι δημοκρατης αρκει να εισαι Ελληνας.
Τις συνεπειες τις γνωριζουμε και τις πληρωνουμε ακομα.
Και θα τις πληρωνουμε μεχρι να εξαφανιστουμε πληρως απο τον χαρτη,λογω δημοκρατικοτητας,οπως λεμε εδω την ασυδοσια και την περιφρονηση των δικαιωματων των παντων.
Αν το Πανελληνιον του Καποδιστρια ειχε την θεση μιας ατυπης Βουλης που ετοιμαζε αλλα δεν ψηφιζε νομους,(ενω οι σημερινη Βουλη ψηφιζει νομους ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ),η Γραμματεια του Κρατους ηταν ενα ειδος κυβερνησης που δεν κυβερνουσε ακριβως,αλλα εφαρμοζε τις εντολες του Κυβερνητη,που δεν ηταν τυχαιο που ζητησε και πηρε αυτον τον τιτλο.
Αν και δικτατορας ο Καποδιστριας,(μεχρι το 1929 οποτε εγιναν γνησιες εκλογες,οποτε τα φιντανια του Κοτσαμπασισμου του λαικισμου και των φατριων σηκωσαν κεφαλι),ποτε και σε καμμια περιπτωση δεν αντιμετωπισε τα δυο σωματα,το Πανελληνιον και την Γραμματεια του Κρατους,σαν προσχημα για αυθαιρεσιες.
Συμβουλευοταν στα αληθεια τους ανθρωπους που διοριζε ο ιδιος.
Και τους διοριζε με κριτηρια τοσο αξιοκρατικα,που μονο οι κακοηθεις τα αμφισβητουσαν.
Ακομα και ο αδερφος του Αυγουστινος που τον ειχε κοντα του,ηταν ενας παρα πολυ σημαντικος και μορφωμενος ανθρωπος.
Και ακριβως αυτο ηταν που εφαγε τελικα τον Καποδιστρια.
Το οτι χρησιμοποιησε ικανους και μορφωμενους ανθρωπους,δημιουργωντας προσκομματα στους <<δημοκρατες>>,που δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.



Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

1.Οργανωσε τον διαλυμενο ελληνικο εμπορικο στολο,γιατι πιστευε πως η σωτηρια της Ελλαδας μονο απο την θαλασσα μπορει να ερθει.

2.Παταξε αγρια την πειρατεια στην,οποια μετα μανιας,αρχισαν να επιδιδονται οι μεχρι πριν λιγο ηρωικοι πυρπολητες,που τωρα ψωμολυσσουσαν.


3.Ιδρυσε Εθνικη Τραπεζα,αλλα μετα τον θανατο του ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ οι παρατραπεζιτες,για να την ιδρυσει αργοτερα ο Οθωνας και να βρει και αυτος τον μπελα του απο τους προγονους του Γουκου.

4.Εφκιαξε ενα νεο και πιο αποτελεσματικο νομισματικο συστημα,αλλα ο φοινικας,το πρωτο νομισμα των Ελευθερων Ελληνων,θα αντικατασταθει απο την Νεοελληνικη δραχμη,τοτε που αποφασισαμε να αυτο-χαρακτηριστουμε απογονοι ενδοξων προγονων.


5.Γεμισε την Ελλαδα γεωργικες σχολες γιατι πιστευε φανατικα στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καλλιεργεια της Γης.

6.Πρωτος στα Βαλκανια και στην Μεση Ανατολη,εισαγει στην Ελλαδα απο την Αμερικη την καλλιεργεια της πατατας,αλλα επειδη οι Ελληνες δεν ελεγαν να φανε πατατες,τις αφηνει στον δρομο για να τις κλεψουν,να τις συνηθισουν,να δουν ποσο νοστιμες ειναι και στην συνεχεια να τις σπειρουν.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΕΠΙΑΣΕ.

7.Ενθαρρυνε επιμονα την καλλιεργεια και την αναπτυξη της μουριας και εμαθε τους Ελληνες πως ο μεταξοσκωληκας δεν ειναι σκωληκας αλλα ενα χρυσοφορο εντομο,που δοξασε την Κινα.


8.Μετετρεψε σε οργανωμενο στρατο τις μικρες και σκορπιες ανταρτικες ομαδες.


9.Ιδρυσε την Στρατιωτικη Σχολη Ευελπιδων που υπαρχει και σημερα και που πρωτολειτουργησε στο Ναυπλιο επι των ημερων του.


10.Συγκροτησε ομαδες κομαντος,θα λεγαμε σημερα,υπο τον Δημητριο Υψηλαντη για την εκδιωξη των Τουρκων απο την Αττικη και την Στερεα.Αυτες οι ομαδες,εδωσαν τις τελευταιες μαχες της Ελληνικης επαναστασης στην Πετρα της Βοιωτιας,κοντα στην Λειβαδια,στις 12 Σεπτεμβριου του 1829.


11.Διορισε επιτροπη εξ αρχιερεων για να βαλουν μια ταξη στην εκκλησια,και να την κανουν να λειτουργησει σαν οργανωμενο σωμα.Εδω <πετυχε> απολυτως.
Οι παπαδες καταλαβαν ευκολα πως οι μητροπολεις και τα δεσποτιλικια θα λειτουργουσαν καλυτερα,αν υπηρχε κι ενας αρχιεπισκοπος.
Αλλα ο Καντιωτης ακομα δεν το ειχε καταλαβει.Ειναι προ-καποδιστριακος!


12.Οργανωσε ταμειο για την περιθαλψη των χηρων και των ορφανων του πολεμου.
ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ!!!
Εμφανιστηκαν εκατονταδες χηρες με συζυγο ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ,και ορφανα ΜΕ ΟΜΟΡΦΟΤΑΤΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ!!
Ειναι τοτε που ανακαλυψαν οι Ελληνες πως οι υπηρεσιες προς την πατριδα,πριν απο το καθε τι,ειναι μια συμφερουσα εργασια.
Τοτε ηταν εμφανιστηκαν και οι πρωτοι επαγγελματιες εθνικοφρονες,οπως θα λεγαμε σημερα.
Και επειδη ο Κυβερνητης ηταν εκ των προτερων αδυνατον να ικανοποιησει ολη αυτην την δυστυχια και την πονηρια,απογοητευσε ολους εκεινους που τον εβλεπαν μαλλον σαν τροφοδοτη παρα σαν Κυβερνητη. 



ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ.


Ο Καποδιστριας ηταν ενας ανθρωπος με απιστευτα αποθεματα δυναμης και αντοχης.
Η ανατολη του ηλιου τον εβρισκε στο γραφειο του.
Εφευγε απο εκει μαυρα μεσανυχτα.Η πρωτη του δουλεια ηταν να διαβαζει τις ξενες εφημεριδες,οχι μονο για να βλεπει πως αντιμετωπιζουν οι Ευρωπαιοι το Ελληνικο προβλημα,(απο τοτε ηταν προβλημα),αλλα και να να ειναι παντα ενημερος για την διεθνη συγκυρια.


Δεν πρεπει να μας διαφευγει πως ο Καποδιστριας ηταν ενας διεθνους επιπεδου διπλωματης και πολιτικος,γνωστος στην Ευρωπη,πολυ πριν γινει Κυβερνητης της Ελλαδας.
Μετα τις εφημεριδες,μελετουσε τα εγγραφα του Κρατους,και συσκεπτοταν με τους συνεργατες του.
Στα ενδιαμεσα των αδιακοπων συσκεψεων του,συνετασσε διαταγματα,υπαγορευε αποφασεις, και διεκπεραιωνε την τεραστια αλληλογραφια του,κυριως με προσωπικοτητες εκτος Ελλαδας,Ελληνες και ξενους.
Και παντα εβρισκε καιρο να δεχεται σε ακροαση τον οποιοδηποτε,και τον πιο ταπεινο και ασημαντο πολιτη.


Ετρωγε ελαχιστα,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.
ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΗΡΑ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΦΑΝΟ ΠΑΙΔΙ.
Ποτε και σε καμμια περιπτωση δεν δεχτηκε δωρα απο κανεναν,ουτε μικρο,ουτε μεγαλο,και συμβουλευε και συμβουλευε τους παντες να πραττουν ομοιως.Να μην δεχονται και να μην κανουν δωρα,ακομα και αθωα,γιατι καθε δωρο,ενεχει στο βαθος-βαθος,μια καποια υποψια δωροδοκιας,η δωροληψιας.


Ομως το μεγαλο ΠΑΘΟΣ του Καποδιστρια ΗΤΑΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ.
Ιδρυσε αμεσως 55 σχολεια στην Πελοποννησο,44 στα νησια,και 4 <<πειρατικα>>,σε μερη της Στερεας,που δεν ειχαν ακομα εγκαταλειψει οι Τουρκοι.
Επι Ελληνικου πληθυσμου 500.000 κατοικων της Ελευθερης επι των ημερων του Ελλαδας,14.000 Ελληνοπουλα,φοιτουσαν σε σχολεια.
Το ποσοστο ειναι εκπληκτικο για τα τοτε δεδομενα.
Ο Καποδιστριας φιλοδοξουσε να κανει την τοτε ομορφη Αιγινα,κατι σαν νησι της Παιδειας.
Εδωσε λοιπον την εντολη στον Κερκυραιο συμπατριωτη του,και λογιο Ανδρεα Μουστοξυδη,που ηταν τροπο τινα,ο ατυπος Υπουργος παιδειας,να οργανωσει στην Αιγινα,ενα σχολειο-ορφανοτροφειο,για τα ορφανα του πολεμου,που σε ελαχιστο χρονο,εγινε ενα απολυτως υποδειγματικο εκπαιδευτικο ιδρυμα.
Μαζεψε εκει τους επιφανεστερους δασκαλους του γενους,και απο την Ελλαδα και απο τον Ελληνισμο της τοτε διασπορας και τους αφησε να παραθεριζουν συζητωντας αδιακοπα γαι το μελλον της Ελληνικης παιδειας.
Θα ηθελα πολυ να εβλεπα τον Καποδιστρια, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

<ΦΤΟΥ ΣΑΣ>,ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ,ΘΑΚΑΜΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΟΣΜΙΩΝ-ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΟΣΜΙΩΝ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ Ετος 1829
Εκλογες εγιναν οπως και αλλοτε στην διαρκεια της Επαναστασης.Ομως οι πρωτες απο καθε αποψη ελευθερες εκλογες,στο νεο ελευθερο,αλλα οχι ακομα ανεγνωρισμενο κρατος,τον Μαη του 1829,τοτε που ο Καποδιστριας παιρνει το χρισμα του εκλεγμενου Λαικου ηγετη.Γιατι αυτο που κανει ο Λαος σε αυτες τις πρωτες Ελληνικες εκλογες,ειναι να εγκρινει το προγραμμα του Κυβερνητη,και παρεπιπτοντως να εκλεξει και Βουλευτες,που ετσι και αλλοιως δεν εχουν να παιξουν κανενα ρολο στα πλαισια της πεφωτισμενης δικτατοριας του Καποδιστρια.
(Αλλωστε και σημερα στα πλαισια της Δημοκρατιας παλι δεν παιζουν και μεγαλο ρολο,το αντιθετο,ειναι οι συγχρονοι τοπαρχες ενος καθεστωτος που εγκαθυδριθηκε απο το πολιτικο συστημα του ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΙΣΜΟΥ,μετα την δολοφονια του κυβερνητη)

Ομως η αντιπολιτευση εχει ηδη διαμορφωθει ,πριν τις εκλογες,τοτε που οι αγραμματοι,συζητουν τον αποκλεισμο των εγγραμματων απο αυτες.Προκειται για την πρωτη οργανωμενη αντιπολιτευση,αποτελουμενη εξ ολοκληρου απο αγραμματους προυχοντες,που ηδη προαλειφει τα γεγονοτα που θα προηγηθουν της δολοφονιας του Κυβερνητη και που θα κοντεψουν να διαλυσουν το Ελληνικο κρατος πριν καν συσταθει.
(Τι ωραια που θα ηταν να ειχε διαλυθει απο τοτε!Και που δεν διαλυθηκε,δηλαδη,τοτε,τι εγινε;Σαμπως υπηρξε ποτε ως κρατος σοβαρο,καταπως το φανταζοταν ο Καποδιστριας;)
Ο Καποδιστριας λοιπον κερδισε τις εκλογες,ανετοτατα για την αναδειξη βουλευτων.Ομως,ευθυς μολις αυτες εγιναν,η νεοκοπη αντιπολιτευση τον κατηγορει για βια και νοθεια,οπως θα λεγαμε μιλωντας για αλλες Καραμανλικες εποχες και οχι Καποδιστριακες.Ωστοσο νοθεια ΔΕΝ εγινε.Παντως ασκηθηκε καποια βια.
Αλλα οχι για να ψηφισει καποιος αυτον η εκεινον.
Απλως οι Ανθρωποι του Καποδιστρια υποχρεωθηκαν να φερθουν απρεπως στους ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ-ΤΟΠΑΡΧΕΣ,
που δεν ελεγαν να καταλαβουν,πως δεν ηταν δυνατον πλεον,του Καποδιστρια ζωντος,(γιαυτο αλλωστε επρεπε να πεθανει),να κανουν οτι θελουν οι προυχοντες και οι οπλαρχηγοι,ερημην των παντων και κυριως των απλων ανθρωπων,που ακολουθουσαν με πιστη στο μελλον τον Κυβερνητη.

Ειναι πολυ χαρακτηριστικο το γεγονος πως τον Καποδιστρια τον ακολουθουσαν ανεπιφυλακτα απο την Αρχη μεχρι το Τελος, 
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, 
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ,
ΚΑΙ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ.

Ενω δεν τον ακολουθουσαν ο γεννημενος τραμπουκος Μιαουλης,που θα παιξει ενα εντελως αισχρο ρολο,οι Κουντουριωτηδες της Υδρας,οι Μαυρομιχαλαιοι της Μανης,ο Κωλεττης ,ο Μαυροκορδατος,ο Μεταξας κι ενα σωρο ακομα προυχοντες και δημογεροντες,που φοβουνταν πως ο Καποδιστριας θα τους βαλει πιο αγριο χερι αργοτερα.

Ειμαι και εγω μικρασιατης δευτερης γενιας,κι ομως συνεχιζω να αισθανομαι ξενος σε αυτον τον τοπο,γιατι ποτε δεν με αντιμετωπισαν σαν <<γνησιο>> Ελληνα,οι αντικαποδιστριακοι λαικιστες,που συνεχιζουν να υπαρχουν σε τουτο τον βαρβαρο τροπο.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.

Οι πιο ισχυρες και απο οικονομικης και απο πολιτικης αποψεως οικογενειες,που υπηρχαν στην Ελλαδα και πριν και κατα την διαρκεια,αλλα και μετα την επανασταση,ηταν αυτες των Αρβανιτων Κουντουριωτων και Μιαουληδων της Υδρας.
Ο Λαζαρος Κουντουριωτης πανισχυρος εφοπλιστης.διεθετε τα 3/4 της περιουσιας του υπερ του αγωνα και εγινε αυτοματως ηρωας,χωρις να κανει τιποτα αλλο.Ομως το 1/4 που κρατησε για τον εαυτο του,ηταν τοσο μεγαλο σε απολυτους αριθμους,που εφτανε και περισσευε για να ελεγχει τα πραγματα στην Ελλαδα,μετα την Επανασταση.
Σημειωστε πως ο κυρ Λαζαρος ηταν κατηγορηματικα αντιθετος στην κηρυξη της επαναστασης.Δεν ηθελε να διακινδυνευσει την περιουσια του.Οταν ομως αυτην εξερραγη,θα ηταν αδυνατον να παει με την μερια των Τουρκων η να μεινει αμετοχος,γιατι και στις δυο περιπτωσεις θα του αρπαζαν την περιουσια οι λιμοκτονουντες κατοικοι.
Αν ο Λαζαρος ηταν ο οικονομικος εγκεφαλος της οικογενειας,ο μκροτερος αδερφος του ο Γιωργος ηταν ο πολιτικος εγκεφαλος.Πηρε μερος σε ολα τα πολιτικα συμβουλια της επαναστασης και μετα απο αυτην κατελαβε πολυ σημαντικα αξιωματα.Ετσι οι Αρβανιτες Κουντουριωτηδες ηλεγχαν την κατασταση και ονειρευονταν τους ευατους τους μετα την επανασταση αρχοντες,οχι μονο της μικρης Υδρας,αλλα ολοκληρης της Ελλαδας.
Ο επισης Υδραιος και ομοιος Αρβανιτης Ανδρεας Μιαουλης ηταν και αυτος εφοπλιστης πριν την επανασταση,κι αυτος μπηκε λιγο ζορισμενα στην επανασταση,αλλα οταν μπηκε κι ανελαβε αρχηγος του Ελληνικου στολου εκανε εκπληκτικα πραγματα,αυτος ο ριψοκινδυνος ναυτικος,ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΒΩΚΟΣ.Το ΜΙΑΟΥΛΗΣ ειναι ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ προερχομενο απο ενα εμπορικο πλοιο που αγορασε απο τους Τουρκους το <<ΜΙΑΟΥΛ>>
Οι δυο Υδραιικες οικογενειες,οπως ηταν φυσικο δεν ειδαν με καλο ματι τον ερχομο του <<ξενου>>
Καποδιστρια, στην Ελλαδα.Τους χαλουσε τα σχεδια για απολυτη κυριαρχια.Κι αυτοι ηταν που οργανωσαν την ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,και αντιπολιτευση κατα του Κυβερνητη.
Ετσι μετα τις εκλογες του 1829,και το χρισμα που πηρε ο Καποδιστριας ως λαικος ηγετης,κηρυσσουν ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ,στην κυβερνηση του Καποδιστρια και στην πραγματικοτητα ανακηρυσσουν την Υδρα αυτονομο και ανεξαρτητο κρατος.Πιο σωστα πρωτευουσα μιας αλλης Ελλαδας,οπου τον πρωτο ρολο θα παιζουν τα πλουσια νησια του Αιγαιου,που ολα δηλωνουν ΥΠΑΚΟΗ στους Κουντουριωτηδες της Υδρας.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 1831,πριν καν το Ελληνικο κρατος αναγνωριστει και επισημα το 1832 βασει του διεθνους δικαιου.Ο Καποδιστριας ειχε δικιο.
Μονο ενα Καντονιακο-ελβετικο συστημα θα μπορουσε να κρατησει ενωμενα τα κομματια της Ελλαδας.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ,ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

ΑΛΛΑ ΟΙ <<ΚΑΘΑΡΟΙ>> ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΩΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ! !

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.

Μεχρι τους πρωτους μηνες του 1831,που οι Αρβανιτες προυχοντες της Υδρας σηκωνουν κεφαλι στον Καποδιστρια,που αγωνιζεται να φκιαξει κρατος εκ του μηδενος,και στην βαση μιας πανσπερμιας λαων,κανεις δεν διεκδικει το προνομιο του <<ΚΑΘΑΡΟΥ>>  Ελληνα.
Ολοι αλλωστε πολεμησαν τους Τουρκους,και ολους τους θαυμασαν για τον ηρωισμο τους,οι απανταχου πολιτισμενοι ανθρωποι,που βλεπουν στην Οθωμανικη αυτοκρατορια τα τελευταια καταλοιπα ενος ξεπερασμενου τροπου οργανωσης της ανθρωπινης κοινωνιας.
Παντου στον κοσμο οι αυτοκρατοριες καταρρεουν αυτην την εποχη,ακομα οι Λαοι της Λατινικης Αμερικης τα κρατη εμφανιζονται το ενα μετα το αλλο.Οι λαοι της Βορειας και της Λατινικης Αμερικης,δεν λογαριαζουν πως ειναι ομοαιμοι των Ευρωπαιων,Ισπανων,Αγγλων,Πορτογαλων,και επιμονα ζητουν τον απογαλακτισμο απο την μητερα πατριδα που αρμεγει τα παιδια της.
Απογαλακτισμο λοιπον και απο την <προστατιδα> Οθωμανικη αυτοκρατορια,ζητουν και οι <<ραγιαδες>>
Που αισθανονται πρωτα Ραγιαδες,(σκλαβοι υποταγμενοι)
και υστερα Ελληνες,Αρβανιτες,Σλαβοι η οτιδηποτε αλλο.
Ο κοινος ζυγος ενωσε ολους τους εξεγερμενους,που πρωτο και κυριο που ειχαν στον νου τους,ηταν να απαλλαγουν απο τους Οθωμανους αφεντες και να δημιουργησουν δικο τους κρατος,αδιαφορωντας,οπως και οι κατοικοι της βορειας και νοτιας Αμερικης,για το εαν αυτο το κρατος θα ειναι εθνικο,αν δηλαδη θα προκυψει κρατος που θα στηριζεται σε μια μονο εθνοτητα,η ενα πολυεθνικο κρατος,στηριγμενο σε πολλες εθνοτητες,οπως τα νεοσυστατα κρατη τοτε της Λατινικης Αμερικης και κυριως στην Βορεια Αμερικη,οι Ηνωμενες Πολιτειες που ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Ομως,το γεγονος πως ηγετες της αντιδρασης κατα του Καποδιστρια,τυχαινει να ειναι οι Αρβανιτες Υδραιοι,(οχι ως Αρβανιτες,αλλα ως πλουσιοι προυχοντες),δημιουργει την υποψια στους αλλους κατοικους της χωρας που ονομαζεται Ελλαδα,πως οι μολις ελευθερωθεντες απο τους Τουρκους,υπαρχει περιπτωση να υποδουλωθουν σε μια αλλη φυλη,τους Αρβανιτες επι του προκειμενου.
Αλλα οι Αρβανιτες δεν ειχαν καμμια τετοια προθεση.
Απλως ετυχε εκεινη την εποχη,οι πιο πλουσιοι να ειναι οι εφοπλιστες Αρβανιτες της Υδρας,που σκοπευαν να ελεγξουν τα πραγματα ΣΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.Και αυτο ασχετο απο το γεγονος πως εκμεταλευθηκαν την ιδιοτητα του Αρβανιτη.

Ωστοσο στην ρεμπελη και εξεγερμενη Υδρα,δεν ειχαν συρρευσει μονο Αρβανιτες αλλα και ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ,(οπως και προσφατα σε μια αλλη εξεγερση εδω στην Αττικη-σημ,δικη μου),Ολοι οι αντικαποδιστριακοι της Ελλαδας,που κατηγορουσαν τον Καποδιστρια σαν ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.

Φυσικα τον κυριο ρολο τον ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΩΣΟΥΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ <<ΓΝΗΣΙΟΙ>> ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΕΤΑ.


ΤΟ ΜΑΤΑΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 


Οι ηρωες της Ελληνικης επαναστασεως ειναι πολλοι.
Ωστοσο τρεις απο αυτους ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ,οχι μονο για τον ηρωισμο τους,αλλα και για το ηθος τους.
Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ.
Δεν ειναι τυχαιο ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ με νυχια και με δοντια που λεμε,τον Ιωαννη Καποδιστρια.
Τον Ιταλο στην καταγωγη Κερκυραιο Ελληνα,που το πραγματικο ονομα των προγονων του ηταν VITTORI.
Tον <<Ρωσοφιλο>> Καποδιστρια που χρηματισε υπουργος εξωτερικων του Τσαρου.
Αλλα και τον βαθεια και ουσιαστικα Ελληνα Καποδιστρια,που καταλαβε οσο λιγοι,ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,Η,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,υστερα απο 2000 χρονια επιμειξιων και μπερδεματος των φυλων στην εκπληκτικη χοανη των Λαων,που ειναι η Ανατολικη Μεσογειος.



Ο Καποδιστριας ηταν Ελληνας γιατι γνωριζε οσο λιγοι, τον Ελληνικο πολιτισμο,αλλα και γιατι διαμορφωσε ενα ηθος συμφωνο με τον Ελληνικο πολιτισμο.

Αυτον τον καιρο οι βαρβαροι που διαμορφωνεται το Ελληνικο κρατος περισσευουν.
Πρωτος και καλυτερος ο <<μορφωμενος>> Μαυροκορδατος,ενας λυσσασμενος εχθρος του Υψηλαντη και του Κολοκοτρωνη αλλα και του Καποδιστρια.Μαλλον αυτος ριχνει την ιδεα περι <<γνησιοτητας>> των Ελληνων,για να πολεμησει τον Καποδιστρια,τον Κολοκοτρωνη,τον Υψηλαντη και τον Καναρη.Ολοι αυτοι ειναι <<αμφιβολου γνησιοτητας>>,οπως αρχιζουν να λενε δωθε κειθε.

Αν και γνησιος Φαναριωτης δηλαδη ,ετεροχθων,ο Μαυροκορδατος,αν και εχθρος και με τους Κοτσαμπασηδες,(και με ποιους δεν ηταν εχθρος αυτος ο ανθρωπος),σπανια συντασσεται με τους μορφωμενους,κι αυτο εχει σαν συνεπεια ο Καποδιστριας να τον παραγκωνισει τελειως.
Αλλωστε ειναι ο αρχηγος του Αγγλοφιλου κομματος.

Και φυσικα οι Αγγλοι του δογματος ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ,ειναι αυτοι που σοφιζονται την θεωρια περι <<γνησιοτητας>> των γνησιων Ελληνων.Οι Μαυροκορδακιζοντες κορακες,μισουσαν τον Υψηλαντη,γιατι πρερχοταν απο μια παναρχαιη 
Βυζαντινη οικογενεια,που υπηρετησε τον βυζαντινο Αυτοκρατορα,τον Σουλτανο,τον Τσαρο και που στην διαρκεια των αιωνων ηρθε σε επιμειξια με πολλους μη Ελληνες.
Μισουσαν τον Κολοκοτρωνη,διοτι το αρχικο ονομα αυτης της οικογενειας των πολεμιστων της Πελοποννησου ηταν ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ,που ειναι μαλλον σλαβικο.
Αργοτερα η οικογενεια των Κολοκοτρωναιων υιοθετησε το αρβανιτικο ονομα ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ,που σημαινει ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟΣ,και στην συνεχεια μετεφρασε επακριβως το αρβανιτικο ονομα,σε ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,που σημαινει ακριβως ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟΣ.

Ηταν γνησιος Ελληνας ο Κολοκοτρωνης;;
ΓΝΗΣΙΟΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!
Αμ,ο Ψαριανος Καναρης,που δεν γνωριζουμε το πραγματικο του ονομα και που το επιθετο του ηταν ψευδωνυμο.
Και τι ειναι οι Ψαριανοι.
Αναμειξη,Θεσσαλων-Ηπειρωτων-Ευβοεων και αλλων που κατοικησαν το ερημο και αγονο νησι,μετα την αλωση της Πολης.
Τρεχα γυρευε απο που κραταει η σκουφια ολων αυτων,των κυνηγημενων για χιλιους δυο λογους απο τους Τουρκους,που βρηκαν καταφυγιο σε αυτο το ηρωικο ξερονησι>>


 Οι τελευταιοι μηνες του Κυβερνητη,και οι ανταρσιες των <<κρατιδιων>> Των Κοτσαμπασηδων
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,(καλοκαιρι 1831),ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ αυτο δεν υπαρχει στα σχολικα  βιβλια ιστοριας για ευνοητους λογοκριτικους λογους.
ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΜΩΣ.ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1831.
Και ηταν το πρωτο ξεκινημα συνεχων Εθνικων διχασμων,ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ.
1831-Περιπου δυο μηνες πριν την δολοφονια του Κυβερνητη.


<<Η ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ>>
Ελληνες εναντιον Ελληνων,και μπουρλοτιερηδες εναντιον μπουρλοτιερηδων.Το ηρωικο 1821 ξαναζει ΑΝΤΙ-ΗΡΩΙΚΑ απο τις 15 Ιουλιου 1931 και για δεκα-πεντε μερες στην Ελληνο-ελληνικη ναυμαχια του Πορου,ΟΠΟΥ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ,και ο Καναρης συλλαμβανεται αιχμαλωτος.
Η ανταρσια της Υδρας κατα του Καποδιστρια επισημοποιειται με μια ψευτοκυβερνηση που σχηματιζει εκει ο Κουντουριωτης.
Ο Καποδιστριας τραβαει τα μαλλια του,και δινει εντολη στον Καναρη να ετοιμαζει τον αγκυροβολημενο στον Πορο Ελληνικο στολο να παει να αποκλεισει την Υδρα.
Ομως ο Κουντουριωτης,μαθαινει τι του ετοιμαζει ο Καποδιστριας και στελνει τον Μιαουλη στον Πορο να καταλαβει τον Ελληνικο στολο και να τον φερει στο <<ανεξαρτητο>> κρατος της Υδρας.


Ειναι σαν να λεμε σημερα 
<<ανεξαρτητο κρατος Κερατεας>>,η 
<<ανεξαρτητο κρατος Παναγιωτη Ψωμιαδη>>,
η <<ανεξαρτητο κρατος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και κανω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ και οτι μου ΚΑΥΛΩΣΕΙ>>,
<<ανεξαρτητο κρατος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ>>,
<<ανεξαρτητοι Ελληνικοι Δημοι>>
<<ανεξαρτητα Ελληνικα πανεπιστημια>>
<<ανεξαρτητο κρατος βουλευτων>>,
<<ανεξαρτητο κρατος Δικαστων>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ>>,
<<Ανεξαρτητα ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ>>,
<<Ηνωμενες Συντεχνιες Ελλαδας>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ>>,η <<ανεξαρτητο κρατος νομου περι ασυλιας και απαλλαγης υπουργων και εν γενει πολιτικων...δια το καλον του τοπου.!!!!!>>
και γενικοτερα <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ>>!!!!!
Αλλα ας συνεχισω με το βιβλιο.


<<Πραγματι ο Μιαουλης με μια πειρατικη ενεργεια,απο αυτες που μονο αυτος ηξερε να οργανωνει,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ,ΠΡΟΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,καταλαμβανει τον στολο,καταλαμβανει και το φρουριο του Πορου.
Και συλλαμβανει αιχμαλωτο τον δυστυχο Καναρη,τον μεχρι πριν απο λιγο συμπολεμιστη του.
Ο Καποδιστριας αφριζει και αποφασιζει να ανακαταλαβει τον ναυσταθμο του Πορου.Προς τουτο,ζητα την βοηθεια την βοηθεια των Πρεσβευτων της Αγγλιας,της Ρωσιας,και της Γαλλιας.
Ο ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.!!

Σοφη και μακροπροθεσμη η κινηση των Αγγλο-Γαλλων ιδιαιτερα των Αγγλων....αλλα και των <<μελλοντικων>> Γαλλων!!!!



<<Θεωρουν ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,που ξερει πια οτι το τελος του φτανει.
Αγωνιζεται ωστοσο κατα των επιδρομαιων Υδραιων που πολιορκουν τα Ελληνικα πλοια μεσα στον ναυσταθμο,και μπλοκαρει ολα τα πολεμικα πλοια μαζι με τα εμπορικα.
Ζηταει απο τον Μιαουλη να φυγει ησυχα για την Πατριδα του,την Υδρα χωρις να παθει τιποτα,αλλα ο <<γενναιος>> Υδραιος γινεται θηριο ετσι που ειναι εγκλωβισμενος απο τον εμπορικο στολο,ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑ <<ΕΛΛΑΣ>>.
Σημαδιακο το ονομα του πλοιου,σημαδιακη και η πραξη του Ελληνα Μπουρλοτιερη που πυρπολησε αυτην την φορα Ελληνικο πλοιο.
Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ <<ΕΛΛΑΣ>> ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 1η Αυγουστου του 1831,ημερα ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ειναι αδυνατον να υπαρξει πλεον Ελληνικο κρατος>>


Απο τοτε οι Ελληνες <<ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ>> ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!ΤΗΝ <ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ> ΔΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ.
Και δεν καταλαβαινουν Χριστο! ! ! ! ! !

<<Το πειραμα Καποδιστρια απετυχε γιατι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.Η σημερινη Ελλαδα ειναι ΓΕΜΑΤΗ,<<ΥΔΡΑΙΟΥΣ>> ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ

Σημειωση :το βιβλιο αυτο γραφτηκε περιπου στο 1990!!!

<<Το πυρ απο την φρεγατα <<ΕΛΛΑΣ>>,μεταδιδεται και στην κορβετα <<ΥΔΡΑ>>.
Δευτερος συμβολισμος.Ο Μιαουλης δεν εκαψε μονο την <<ΕΛΛΑΣ>>,αλλα και την πατριδα του την <<ΥΔΡΑ>>
Και ενω οι φλογες καταυγαζουν τον ασχετο προς ολη τη Ελληνικη βαρβαροτητα Ελληνικο ουρανο,(αν ειχε στομα και ματια αυτος ο ουρανος θα ειχε τρελαθει),ο Μιαουλης τρυπωνει μεσα πο τις φλογες και τελικα βρισκεται ασφαλης,στο πειρατικο του καταφυγιο,την Υδρα.
Προσοχη ομως.Φευγει μονο οταν διαπιστωνει,πως δεν μπορει να καψει ολα τα Ελληνικα πλοια,οπως ηταν η προθεση του,γιατι στο μεταξυ,ο Καναρης,που ηταν αιχμαλωτος του,οπως ειπαμε,ελευθερωνεται,ανακαταλαμβανει οσα πλοια δεν ειχε καψει ο Μιαουλης και τα σωζει απο τον επιδρομεα Υδραιο.Των εχθρων τα φουστα περασαν.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ>>.


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.
Τον Φεβρουαριο του 1831,πριν απο την ανταρσια της Υδρας και την Ελληνοελληνικη ναυμαχια του Πορου,στο Λιμανι της Μανης,οι αρχοντες της περιοχης Μαυρομιχαλαιοι,υψωνουν την επαναστατικη σημαια!!!
Μαλιστα καταρτιζουν και επαναστατικη επιτροπη και ξεκινουν να ελευθερωσουν την Καλαματα.....απο τους Ελληνες!!!!
Την κατασταση εσωσε παλι ο Κολοκοτρωνης,που εστειλε εκει τον Νικητα,ο οποιος απωθησε τους Μανιατες προς τον Ταυγετο.


Ο Καποδιστριας εθεσε υπο επιτηρηση οσους Μαυρομιχαλαιους ζουσαν στην πρωτευουσα,το Ναυπλιο,μεταξυ αυτων ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ,Πετρομπεης Μαυρομιχαλης,ο αρχηγος ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΦΑΡΑΣ!
Ο Πετρομπεης ζητησε να παει στην Μανη,ταχα για να κατευνασει τα πνευματα.
Και επειδη ο Καποδιστριας δεν του επετρεψε,τοσκασε.
Ομως συνεληφθη απο τον Καναρη,και αυτην την φορα δεν ζουσε απλα υπο επιτηρηση αλλα κλειστηκε στην Ακροναυπλια.

Ο Ρωσος ναυαρχος Ρικορντ σκεφτηκε τοτε να επεμβει,γιατι ολοι τι κουμασια ηταν οι Μαυρομιχαλαιοι.Πηρε λοιπον τον Πετρομπεη απο την Ακροναυπλια και τον οδηγησε στο κυβερνειο για να γινει μια συζητηση  <κυριων> αναμεσα στους τρεις,ωστε να βρεθει καποια λυση ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.


Εκεινη την ωρα ο Καποδιστριας διαβαζε μια αγγλικη εφημεριδα που τον ελουζε πατοκορφα, και οταν ειδε τον προστατευομενο των Εγγλεζων Πετρομπεη, του ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και διεταξε να τον ξαναπαν αμεσως στην φυλακη.
Το περασμα του Πετρομπεη απο τους δρομους του Ναυπλιου για την Ακροναυπλια ηταν σκετη διαπομπευση του κραταιου τοπαρχη της Μανης.
Ο αδερφος του Κωνσταντινος και ο γιος του Γεωργιος ορκιστηκαν εκδικηση.


Την Κυριακη 27 Σεπτεμβριου 1831,ωρα εξι το πρωι,ο κυβερνητης μπαινει στην εκκλησια του Αγιου Σπυριδωνα για τον τακτικο του εκκλησιασμο.Ηταν θρησκος και καλος χριστιανος.
Στην πορτα πανω τον πλησιαζουν ο Κωνσταντινος και ο Γεωργιος Μαυρομιχαλης,ταχα για να υποβαλουν τα σεβη τους, και απο πολυ κοντα αδειαζουν πανω του τα κουμπουρια τους. Ο Γεωργιος ομως αστοχει και αποτελειωνει το εργο του Κωνσταντινου με το στιλετο.
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ.
ΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΔΩΝ  ΜΑΥΡ-ΑΡΑΧΝΟΜΙΧΑΛΑΙΩΝ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SKY TV ΣΕΙΡΑ 1821
Τον Κωνσταντινο τον συνελαβε αμεσως το εξαγριωμενο πληθος.Τον λιντσαραν επι τοπου. Ο Γεωργιος,πηδωντας απο μαντρα σε μαντρα,εφτασε στην Γαλλικη Πρεσβεια και ζητησε ασυλο!
Ομως την αλλη μερα οπως ηταν φυσικο παραδοθηκε στους Ελληνες.
Σαν στρατιωτικος που ηταν,καταδικαστηκε απο στρατοδικειο σε θανατο.Εκτελεστηκε δια τυφεκισμου την 22α Οκτωβριου 1831 στην πλατεια του Ναυπλιου παρουσια πληθους κοσμου που προσπαθουσε να τον αποσπασει απο τα χερια των ανδρων του αποσπασματος για να τον λιντσαρει και αυτον.


Η σωρος του κυβερνητη μεταφερθηκε απο τον αδερφο του,τον Αυγουστινο,στην πατριδα του την Κερκυρα,οπου το μαυσωλειο του ανθρωπου,ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΜΑΤΑΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αιωνια η μνημη του.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.......!!!!!
Ζητω η Μανη..!!!!ζητω η Υδρα..!!!ζητωσαν τα ηνωμενα Ελληνικα Εμιρατα....!!!!!>>

ΥΓ
Ξερω οτι οι συνειρμοι που κανουμε με την σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα ειναι παρα-πολλοι,και ερχονται αυτοματα στο μυαλο.

Σε καθε περιπτωση Η ΙΣΤΟΡΙΑ,υπαρχει παντα για να μας διδασκει.
Ισως καποτε,μεσα απο μια ιστορικη αυτογνωσια,και οχι πλαστογραφια και αποκρυψη,να μαθουμε απο τα λαθη μας.
Ισως......!!!

Αφιερωμα στην συμπληρωση 180 ετων απο την δολοφονια του Ελληνα Κυβερνητη,που προσπαθησε να αλλαξει την ιστορια αυτου του τοπου επι ματαιω. 

1 σχόλιο:

  1. Συγκλονιστικό!Το ανέβασα στο προφίλ μου στο facebook.Είναι να κλαις και να γελάς με τις ιστορικές αναλογίες του μόλις ιδρυθέντος μετεπαναστατικού κράτους με το σημερινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή