Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

190 χρονια συνεχης δανεισμος- ΕΝΔΟΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>

 
Για να ορισει ΤΗΝ <ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ>,κατι καθεστωτικο στην Ελλαδα,ο Γερασιμος Κακλαμανης,στο βιβλιο του <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>,προτεινει τον ορο <<ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΙΣΜΟΣ>>.
Κατ αρχην ο ορος αυτος οριζει μια ενδοστρεφεια και μια ομφαλοσκοπηση.Οι Ελληνες,ως περιουσιος λαος,(ετσι λεγεται ο ταγμενος απο τον Θεο,λαος να σωσει τον κοσμο),οφειλουν να αντλουν δυναμεις για την εθνικη τους επιβιωση απο τον ιδιο τους τον εαυτο.
ΠΡΟΣ  ΤΟΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ  ΣΑΝ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  ΞΕΝΟ!!!

Kαι αυτο θα μπορουσε να ειναι σωστο,αν πισω απο αυτη την απαιτηση για Ελληνικοτητα δεν κρυβεται ο φοβος πως καποιος που δεν δικαιουται θα καθησει στο τραπεζι και θα μας φαει την <<πιττα>>.
Ομως, η κτητικη αντωνυμια <<μας>>,ειναι εξοχως ειρωνικη.Φκιαξαμε ποτε δικη μας <<πιττα>>,εμεις οι Ελληνες;;
Οσες <<πιττες>> φκιαξαμε οι Ελληνες απο υπαρξεως Νεοελληνικου κρατους δεν εγιναν ολες με δανεια;;
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Με δανεισμους απο την Ευρωπη εγινε η Ελληνικη επανασταση.
Με δανεισμους απο την Ευρωπη συγκροτηθηκε το νεοελληνικο κρατος το 1830.
Με δανεισμους απο την Ευρωπη συντηρειται το νεοελληνικο κρατος αδιαλειπτως,απο τοτε μεχρι τις μερες μας.
Υπαρχουμε σαν κρατος χαρις στην <<ελεημοσυνη>> των ξενων,και αυτο το θεωρουμε σαν μια αυτονοητη υποχρεωση της Ευρωπης προς την Ελλαδα εξαιτιας του ελληνικου πολιτισμου,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ.

Σε εμας τους Ελληνες ο ελληνικος πολιτισμος λειτουργει σαν ενα αφηρημενο ιδεολογημα και σαν μια επιταγη χωρις αντικρυσμα που επιμενουμε να την εξαργυρωνουμε αδιακοπως στις Τραπεζες της Ευρωπης.
ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ.
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 169 ΧΡΟΝΙΑ
.(Σημειωση το βιβλιο αυτο γραφτηκε περιπου το 1988-1990 δηλαδη πριν περιπου 21-23 χρονια και μαλλον βγηκε προφητικο )....συνεχεια απο το βιβλιο..

Και η Ευρωπη καταθετει τον οβολο της,χωρις να παραγεται δι αυτου Ελληνικος πολιτισμος.
Και βεβαια πολιτισμος δεν ειναι μονο τα γραμματα και οι τεχνες,ειναι κατ αρχην η επιστημη και η ερευνα,αγνωστες λεξεις εδω,και κυριως οτι υπαρχει σε εναν τοπο,σαν περριεουσα πολιτιστικη ατμοσφαιρα.
Πολιτισμος ειναι τα δημοσια αποχωρητηρια,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ,ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ,τα W.C στα καταστηματα που συχναζει κοσμος,ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ,Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ η συμπεριφορα του εισπρακτορα,η του επιβατη στην ουρα του λεωφορειου.

Δεν παρηχθη πολιτισμος με τα δανεια,διοτι απλουστατα, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ.........
...συνεχιζει ο Β.Ραφαηλιδης στο βιβλιο που επαναλαμβανω εγραψε πριν 22 χρονια,αν ζουσε σημερα τι θα εγραφε,αλλα τοτε που τα εγραφε,απαντες,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΚΟΜΜΑΤΑ,ζουσαμε την εναρξη της ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ των δανειων ΤΗΣ  ΠΙΟ <<ΧΡΥΣΗΣ>> εποχης ΔΑΝΕΙΩΝ απο το 1821...με δανεικα οπως παντα..απο τους κακους τοκογλυφους, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΛΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...βεβαια εμεις ουτε ΚΑΝ ΠΕΡΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΞΕΡΑΜΕ!!
Ποιος να μας πει ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;
TO YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν ;;;
To υπουργειο των γραφειοκρατων και ρασοφορων;;
Και ο Β.Ραφαηλιδης συνεχιζει.

Διαβαζοντας τα βιβλια των ξενων περιηγητων στην Ελλαδα τον19ο αιωνα,διαπιστωνεις πως ολοι,μα ολοι,ακομα και οι πιο φανατικοι Φιλλεληνες,καταληγουν στην ευλογη απορια:
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ APRIORI ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ,ΟΝΤΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ;;

Πως μπορουν να ισχυριζονται πως ειναι κληρονομοι του πιο μεγαλου πολιτισμου που εμφανιστηκε ποτε στην ανθρωπινη ιστορια,οντως αμαθεις και ημιμαθεις,περιφρονωντας τοσο ανοητα τους διανοουμενους,προσβαλλοντας τοσο βαναυσα τον καθενα,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΤΗΝ <<ΠΙΤΤΑ>>.

Και ειναι λαθος να πιστευουμε πως η δανεικη ελληνικη <<πιττα>> ειναι σημερινο φαινομενο.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ.
Οι Βαυαροι νομοθετες ηξεραν ΠΩΣ Ο ΥΠ ΑΡΙΘΜ ΕΝΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου