Powered By Blogger

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Α.

αναδημοσιευουμε τις παρακατω αναρτησεις 


Aυτα που συμβαινουν αυτον τον καιρο σε αυτην την χωρα που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ,δεν ειναι αποτελεσμα μονο των τελευταιων δεκαετιων αλλα αποτελεσμα της στρεβλης συστασης ενος νεοελληνικου κρατους πριν απο 190 χρονια.Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας βασιστηκε στο ψεμμα και την απατη,και η οικονομια μας ,η μαλλον η παραοικονομια μας βασιστηκε παντα στα ευρωπαικα δανεια που τρωγοντουσαν παντα χωρις καμμια προοπτικη.
Αυτα που συμβαινουν αυτο τον καιρο,με ενα πολιτικο συστημα στο συνολο του,να παρακολουθαει αμηχανο τον χαμο της χωρας,χωρις να μπορει καν να συννενοηθει εστω στα στοιχειωδη,αυτα που συμβαινουν αυτες τις μερες στο κεντρο της Αθηνας,που θυμιζουν πολυ εποχη Βαιμαρης(για οσους γνωριζουν προσφατη ιστορια),προκαλουν θλιψη σε πολλους.
Το μονο που μενει ειναι να κοιταξουμε πισω στην ιστορια μας,και να στοχαστουμε βαθυτερα οσοι μπορουμε πλεον βεβαια.
Δημοσιευονται σε τρια μερη τα χρονια της εποχης Τρικουπη,που μετα τον θανατο του ηρθε ο ατυχης ελληνοτουρκικος πολεμος του 1897 με την επιβολη του Δ.Ο.Ε
Σε τρια μερη τα χρονια του Καποδιστρια,και σε τεταρτο μερος,η εθνικη καταντια και τα γεγονοτα που ακολουθησαν την δολοφονια του πρωτου κυβερνητη,
γεγονοτα που προκαλουν εκπληξη και θλιψη,ακριβως γιατι 180 χρονια μας τα κρυβουν απο τα επισημα σχολικα βιβλια.
Και απο την επομενη βδομαδα 20 κειμενα-αποσπασματα σε αναφορες του Β.Ραφαηλιδη,στο βιβλιο του Γερασιμου Κακλαμανη <<Η Ελλαδα ως κρατος δικαιου>>,μεσα απο τα οποια κατανοουμε,τις στρεβλωσεις,τις αδυναμιες και τις κυριες αιτιες που αυτο το νεοσυστατο κρατος,μεσα απο μια αντιφατικη πορεια 190 ετων ,οδηγηθηκε σημερα στην ηθικη και οικονομικη χρεοκοπια.
Ελπιδα ακομα υπαρχει,απλα πρεπει να δουμε μια φορα την ΙΣΤΟΡΙΚΗ μας εικονα στον καθρεπτη της πραγματικης ιστοριας,και οχι της μυθοπλασιας.
Για οσους σκεφτονται και αντεχουν
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Πριν 184 χρονια εγινε μια πρωτη προσπαθεια,να αλλαξει η ιστορια αυτου του τοπου.
Πριν 180 χρονια μια δολοφονια σταματησε αποτομα αυτην την προσπαθεια.
180 χρονια η Ελλαδα παλευοντας με την ΗΘΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,σημερα εφτασε για μια ακομα φορα στα προθυρα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.
180 χρονια μετα ,ΣΗΜΕΡΑ,οι κατοικοι αυτου του τοπου,οπως παντα απο το 1821,ΚΑΝΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Το ενστικτο της αυτοκαταστροφης εχει ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,(καλοκαιρι 1831),ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ αυτο δεν υπαρχει στα σχολικα  βιβλια ιστοριας για ευνοητους λογοκριτικους λογους.
ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΜΩΣ.ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1831.
Και ηταν το πρωτο ξεκινημα συνεχων Εθνικων διχασμων,ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ.

Αντιγραφη απο το βιβλιο του Β.Ραφαηλιδη στο κεφαλαιο, στα χρονια του  Κυβερνητη.
Θα ξεκινησω τα αποσπασματα ΑΝΤΙΘΕΤΑ,απο το τελος,εκει στο 1831,τους τελευταιους μηνες της ζωης του Κυβερνητη,που προσπαθησε να αλλαξει την μοιρα ενος νεου κρατους που προηλθε απο την ανυπαρξια,αλλα δεν τα καταφερε.

Οτι αφορα τα ακριβη αποσπασματα ειναι με κοκκινα γραμματα.

1831-Περιπου δυο μηνες πριν την δολοφονια του Κυβερνητη.

<<Η ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ>>
Ελληνες εναντιον Ελληνων,και μπουρλοτιερηδες εναντιον μπουρλοτιερηδων.Το ηρωικο 1821 ξαναζει ΑΝΤΙ-ΗΡΩΙΚΑ απο τις 15 Ιουλιου 1931 και για δεκα-πεντε μερες στην Ελληνο-ελληνικη ναυμαχια του Πορου,ΟΠΟΥ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ,και ο Καναρης συλλαμβανεται αιχμαλωτος.
Η ανταρσια της Υδρας κατα του Καποδιστρια επισημοποιειται με μια ψευτοκυβερνηση που σχηματιζει εκει ο Κουντουριωτης.
Ο Καποδιστριας τραβαει τα μαλλια του,και δινει εντολη στον Καναρη να ετοιμαζει τον αγκυροβολημενο στον Πορο Ελληνικο στολο να παει να αποκλεισει την Υδρα.
Ομως ο Κουντουριωτης,μαθαινει τι του ετοιμαζει ο Καποδιστριας και στελνει τον Μιαουλη στον Πορο να καταλαβει τον Ελληνικο στολο και να τον φερει στο <<ανεξαρτητο>> κρατος της Υδρας.


Ειναι σαν να λεμε σημερα 
<<ανεξαρτητο κρατος Κερατεας>>,η 
<<ανεξαρτητο κρατος Παναγιωτη Ψωμιαδη>>,
η <<ανεξαρτητο κρατος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και κανω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ και οτι μου ΚΑΥΛΩΣΕΙ>>,
<<ανεξαρτητο κρατος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ>>,
<<ανεξαρτητοι Ελληνικοι Δημοι>>
<<ανεξαρτητα Ελληνικα πανεπιστημια>>
<<ανεξαρτητο κρατος βουλευτων>>,
<<ανεξαρτητο κρατος Δικαστων>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ>>,
<<Ανεξαρτητα ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ>>,<<Ηνωμενες Συντεχνιες Ελλαδας>>,
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ>>,η <<ανεξαρτητο κρατος νομου περι ασυλιας και απαλλαγης υπουργων και εν γενει πολιτικων...δια το καλον του τοπου.!!!!!>>
και γενικοτερα <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ>>!!!!!
Αλλα ας συνεχισω με το βιβλιο.


<<Πραγματι ο Μιαουλης με μια πειρατικη ενεργεια,απο αυτες που μονο αυτος ηξερε να οργανωνει,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ,ΠΡΟΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,καταλαμβανει τον στολο,καταλαμβανει και το φρουριο του Πορου.
Και συλλαμβανει αιχμαλωτο τον δυστυχο Καναρη,τον μεχρι πριν απο λιγο συμπολεμιστη του.
Ο Καποδιστριας αφριζει και αποφασιζει να ανακαταλαβει τον ναυσταθμο του Πορου.Προς τουτο,ζητα την βοηθεια την βοηθεια των Πρεσβευτων της Αγγλιας,της Ρωσιας,και της Γαλλιας.
Ο ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.!!

Σοφη και μακροπροθεσμη η κινηση των Αγγλο-Γαλλων ιδιαιτερα των Αγγλων....αλλα και των <<μελλοντικων>> Γαλλων!!!!


<<Θεωρουν ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,που ξερει πια οτι το τελος του φτανει.
Αγωνιζεται ωστοσο κατα των επιδρομαιων Υδραιων που πολιορκουν τα Ελληνικα πλοια μεσα στον ναυσταθμο,και μπλοκαρει ολα τα πολεμικα πλοια μαζι με τα εμπορικα.
Ζηταει απο τον Μιαουλη να φυγει ησυχα για την Πατριδα του,την Υδρα χωρις να παθει τιποτα,αλλα ο <<γενναιος>> Υδραιος γινεται θηριο ετσι που ειναι εγκλωβισμενος απο τον εμπορικο στολο,ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑ <<ΕΛΛΑΣ>>.
Σημαδιακο το ονομα του πλοιου,σημαδιακη και η πραξη του Ελληνα Μπουρλοτιερη που πυρπολησε αυτην την φορα Ελληνικο πλοιο.
Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ <<ΕΛΛΑΣ>> ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 1η Αυγουστου του 1831,ημερα ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ειναι αδυνατον να υπαρξει πλεον Ελληνικο κρατος>>


Απο τοτε οι Ελληνες <<ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ>> ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!ΤΗΝ <ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ> ΔΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ.
Και δεν καταλαβαινουν Χριστο! ! ! ! ! !

<<Το πειραμα Καποδιστρια απετυχε γιατι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.Η σημερινη Ελλαδα ειναι ΓΕΜΑΤΗ,<<ΥΔΡΑΙΟΥΣ>> ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ

Σημειωση :το βιβλιο αυτο γραφτηκε περιπου στο 1990!!!

Το πυρ απο την φρεγατα <<ΕΛΛΑΣ>>,μεταδιδεται και στην κορβετα <<ΥΔΡΑ>>.
Δευτερος συμβολισμος.Ο Μιαουλης δεν εκαψε μονο την <<ΕΛΛΑΣ>>,αλλα και την πατριδα του την <<ΥΔΡΑ>>
Και ενω οι φλογες καταυγαζουν τον ασχετο προς ολη τη Ελληνικη βαρβαροτητα Ελληνικο ουρανο,(αν ειχε στομα και ματια αυτος ο ουρανος θα ειχε τρελαθει),ο Μιαουλης τρυπωνει μεσα πο τις φλογες και τελικα βρισκεται ασφαλης,στο πειρατικο του καταφυγιο,την Υδρα.
Προσοχη ομως.Φευγει μονο οταν διαπιστωνει,πως δεν μπορει να καψει ολα τα Ελληνικα πλοια,οπως ηταν η προθεση του,γιατι στο μεταξυ,ο Καναρης,που ηταν αιχμαλωτος του,οπως ειπαμε,ελευθερωνεται,ανακαταλαμβανει οσα πλοια δεν ειχε καψει ο Μιαουλης και τα σωζει απο τον επιδρομεα Υδραιο.Των εχθρων τα φουστα περασαν.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ>>.


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.
Τον Φεβρουαριο του 1831,πριν απο την ανταρσια της Υδρας και την Ελληνοελληνικη ναυμαχια του Πορου,στο Λιμανι της Μανης,οι αρχοντες της περιοχης Μαυρομιχαλαιοι,υψωνουν την επαναστατικη σημαια!!!
Μαλιστα καταρτιζουν και επαναστατικη επιτροπη και ξεκινουν να ελευθερωσουν την Καλαματα.....απο τους Ελληνες!!!!
Την κατασταση εσωσε παλι ο Κολοκοτρωνης,που εστειλε εκει τον Νικητα,ο οποιος απωθησε τους Μανιατες προς τον Ταυγετο.


Ο Καποδιστριας εθεσε υπο επιτηρηση οσους Μαυρομιχαλαιους ζουσαν στην πρωτευουσα,το Ναυπλιο,μεταξυ αυτων ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ,Πετρομπεης Μαυρομιχαλης,ο αρχηγος ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΦΑΡΑΣ!
Ο Πετρομπεης ζητησε να παει στην Μανη,ταχα για να κατευνασει τα πνευματα.
Και επειδη ο Καποδιστριας δεν του επετρεψε,τοσκασε.
Ομως συνεληφθη απο τον Καναρη,και αυτην την φορα δεν ζουσε απλα υπο επιτηρηση αλλα κλειστηκε στην Ακροναυπλια.

Ο Ρωσος ναυαρχος Ρικορντ σκεφτηκε τοτε να επεμβει,γιατι ολοι τι κουμασια ηταν οι Μαυρομιχαλαιοι.Πηρε λοιπον τον Πετρομπεη απο την Ακροναυπλια και τον οδηγησε στο κυβερνειο για να γινει μια συζητηση  <κυριων> αναμεσα στους τρεις,ωστε να βρεθει καποια λυση ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.


Εκεινη την ωρα ο Καποδιστριας διαβαζε μια αγγλικη εφημεριδα που τον ελουζε πατοκορφα, και οταν ειδε τον προστατευομενο των Εγγλεζων Πετρομπεη, του ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και διεταξε να τον ξαναπαν αμεσως στην φυλακη.
Το περασμα του Πετρομπεη απο τους δρομους του Ναυπλιου για την Ακροναυπλια ηταν σκετη διαπομπευση του κραταιου τοπαρχη της Μανης.
Ο αδερφος του Κωνσταντινος και ο γιος του Γεωργιος ορκιστηκαν εκδικηση.


Την Κυριακη 27 Σεπτεμβριου 1831,ωρα εξι το πρωι,ο κυβερνητης μπαινει στην εκκλησια του Αγιου Σπυριδωνα για τον τακτικο του εκκλησιασμο.Ηταν θρησκος και καλος χριστιανος.
Στην πορτα πανω τον πλησιαζουν ο Κωνσταντινος και ο Γεωργιος Μαυρομιχαλης,ταχα για να υποβαλουν τα σεβη τους, και απο πολυ κοντα αδειαζουν πανω του τα κουμπουρια τους. Ο Γεωργιος ομως αστοχει και αποτελειωνει το εργο του Κωνσταντινου με το στιλετο.
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ.
ΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΔΩΝ  ΜΑΥΡ-ΑΡΑΧΝΟΜΙΧΑΛΑΙΩΝ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SKY TV ΣΕΙΡΑ 1821
Τον Κωνσταντινο τον συνελαβε αμεσως το εξαγριωμενο πληθος.Τον λιντσαραν επι τοπου. Ο Γεωργιος,πηδωντας απο μαντρα σε μαντρα,εφτασε στην Γαλλικη Πρεσβεια και ζητησε ασυλο!
Ομως την αλλη μερα οπως ηταν φυσικο παραδοθηκε στους Ελληνες.
Σαν στρατιωτικος που ηταν,καταδικαστηκε απο στρατοδικειο σε θανατο.Εκτελεστηκε δια τυφεκισμου την 22α Οκτωβριου 1831 στην πλατεια του Ναυπλιου παρουσια πληθους κοσμου που προσπαθουσε να τον αποσπασει απο τα χερια των ανδρων του αποσπασματος για να τον λιντσαρει και αυτον.


Η σωρος του κυβερνητη μεταφερθηκε απο τον αδερφο του,τον Αυγουστινο,στην πατριδα του την Κερκυρα,οπου το μαυσωλειο του ανθρωπου,ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΜΑΤΑΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αιωνια η μνημη του.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.......!!!!!
Ζητω η Μανη..!!!!ζητω η Υδρα..!!!ζητωσαν τα ηνωμενα Ελληνικα Εμιρατα....!!!!!>>

Συνεχιζεται ΕΔΩ το Β μερος

 Απο την επομενη εβδομαδα 20 κειμενα αναφορες του Β.Ραφαηλιδη στο εργο του Γερασιμου Κακλαμανη <<Η Ελλαδα ως κρατος δικαιου>>.Τα βαθυτερα αιτια μιας εθνικης πορειας 190 ετων αντιφασεων και στρεβλωσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου