Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!!

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>


Ο Γερασιμος Κακλαμανης που μονο για φιλοβασιλικος δεν θα μπορουσε να χαρακτηρισθει,το αντιθετο μαλιστα,ειναι κατηγορηματικος στην σελιδα 183 του βιβλιου του,
<<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>,ενα απο τα σπανιοτατα κειμενα σε γλωσσα ελληνικη,που τολμαει να πει ολοκληρη την αληθεια για τις ιστορικες καταβολες της ιστορικης μας μιζεριας,και την χρεοκοπια μας ως κρατους.

Ειναι μεγαλο ψεμμα οτι το πρωτο συνταγμα του 1843 το θελησε <<ενας λαος>>,εκ λογων <<Δημοκρατιας>>,δηθεν.

Καθε αλλο παρα την δημοκρατια ειχαν στον νου τους ο Μακρυγιαννης και η παρεα του,οταν ζητουσαν απο τον δημοφιλεστατο Οθωνα συνταγμα το 1843.

Οπως βεβαιωνει ο Ν.Ι.Σαριπολος,ο κοσμος δεν ηταν εντελως εξαθλιωμενος τοτε στην Ελλαδα,τουλαχιστον οσο και στα κρατη της υπολοιπης Ευρωπης,οπου γινεται χαμος την εποχη που εμφανιζεται ο Μαρξ,που θα αργησει πολυ να φτασει και κατα δω μερια.

Δεν ζουσαν καλα οι Ελληνες τοτε,αλλα τα κουτσοβολευαν με κανενα χωραφακι,και κανενα επιδοματακι,απο τα Ευρωπαικα δανεια,λογω συμμετοχης στον αγωνα της Ελληνικης επαναστασης,συμμετοχη που ολοι εσπευσαν να την εξαργυρωσουν δεοντως στα δημοσια ταμεια,οπως παντα σε τουτον τον τοπο, οπου η εθνικοφροσυνη εξαφανιζεται αυτοματως οταν δεν υπαρχει ανταλλαγμα.
Λιγο πριν την δηθεν επανασταση του 1843,ο Οθων ειχε ιδρυσει με δανεια την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,που ειχε πρωτοιδρυσει Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,και μετα την δολοφονια του ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.
 
Η νεα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ηταν το καμαρι του Οθωνα.
Προσεξτε τι γραφει η εφημεριδα της εποχης
<<Ζεφυρος>>,στις 12-11-1841 σχετικα με την υπο ιδρυση τραπεζα.με μια ειρωνεια που σπαει κοκκαλα και που λεει τα παντα για την ψευτο-επανασταση του Μακρυγιαννη.

<<Καθως ο ακανθοχοιρος ταραττεται εις καθε κτυπον,τοιουτοτροπως και οι εντιμοι και ευσυνειδητοι τοκογλυφοι μαινονται οσακις ακουουν οτι συσταινεται χρηματικη Τραπεζα.Την φοραν αυτην,ο Θεος να φυλαξει τους τοκογλυφους απο την αποπληξιαν και προ παντων απο την αυτοχειριαν.Λεγουν οτι ειδον εναν νεγρον,να βαστα σχοινι σαπουνισμενον.Η οσονουπω συστασις της Τραπεζης αποτελει την φημην αυτην αληθινην>>

Δεν υπηρχε αλλος τροπος να κανεις <<δουλειες>> τοτε στην Ελλαδα,αν δεν σε <<συνεδραμαν>> οι λησταρχοι
παρατραπεζιτες,σε μια εποχη που δεν υπηρχαν Τραπεζες.Κατι πλουσιοι σαν τον Μακρυγιαννη τον πλουσιοτερο γηγενη Ελληνα της εποχης,καταληστευαν τους παντες.
Καταλαβαινετε τωρα γιατι λυσσαξε τοτε ο <<δημοκρατης>> Μακρυγιαννης και ζητουσε σωνει και καλα συνταγμα,σε μια εποχη που αλλες χωρες της Ευρωπης ουτε ακουστα το ειχαν.
Με το συνταγμα θα βολευονταν οι απατεωνες και ο κινδυνος για τους παρατραπεζιτες απο την Εθνικη Τραπεζα θα περιοριζοταν.

Δεν ειναι καθολου,μα καθολου τυχαιο πως πριν την εμφανιση της Τραπεζας κανεις δεν ειχε διανοηθει να ζητησει συνταγμα.
Παρα ταυτα μεχρι τις μερες μας την ψευτοεπανασταση του 1843,συνεχιζουν να μας την παρουσιαζουν οι λωποδυτες σαν συνεπεια του δημοκρατικου φρονηματος των Ελληνων,που ουτε σημερα καταφεραν να γινουν δημοκρατες στα αληθεια,ενω τον αρχιλωποδυτη και αρχαιοκαπηλο Μακρυγιαννη μας τον πλασσαρουν μονιμως σαν εθνικο ηρωα.

Και υστερα απορουμε για τα χαλια μας,σε εναν τοπο που η απατη ειναι εγγεγραμμενη στην ιστορια μας.

Ειναι αυτη η εποχη που ο εντιμος πολιτικος Ν.Ι.Σαριπολος πατερας του μεγαλου συνταγματολογου,αναφωνει οργισμενος στην Βουλη:
<<ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΣΘΟΝ>>.....Απο τοτε φαινομασταν που θα καταληξουμε 190 χρονια μετα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου