Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ MEΡΟΣ Α...συνοικια Μακρυγιαννη...

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>

Ο Βασιλης Ραφαηλιδης αναφερει.
Σου σηκωνεται η τριχα οταν αναλογιζεσαι πως ο Στρατηγος Μακρυγιαννης δεν ανακηρυχτηκε μονο σε εθνικο ηρωα αλλα και σε προτυπο εθνικου ηθους και εθνικης συμπεριφορας.
ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ,δεν νοιαστηκε να ψαξει να βρει τι κρυβεται πισω απο την εθνικη ρητορεια των Απομνημονευματων του.Αφου μας βολευουν οσα ηχηρα και πομπωδη λεει εκει,γιατι να ψαξουμε;;
Για να μαθουμε πως εκανε την ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ  ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ  ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;;
ΕΛΑ ΝΤΕ;;

Για να πληροφορηθουμε πως αγορασε ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ,ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;;
Παραληρουμε απο ενθουσιασμο,οταν πριν απο λιγα χρονια ανακαλυψαμε το χαμενο βιβλιο του,<<ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ>>,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ,για να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.
Γιατι λοιπον ο εισηγητης και δημιουργος ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ,επεσκιασε σε φημη ηρωες σωστους ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,σαν τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ;
Μα,διοτι εκτος απο <<φανατικος>> Ελληνας, αυτοπροτεινεται και σαν φανατικος Χριστιανος,και αυτο βολευε πολυ για να προκυψει η καλπικη εννοια του <<ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ>>.
Γιναμε Ευρωπαιοι υποτιθεται,και ακομα δεν καταλαβαμε πως η θρησκεια ειναι προβλημα συνειδησης,οχι προβλημα εθνικο,και πολυ περισσοτερο κρατικο.
Θα επανελθουμε στον Μακρυγιαννη.
Η απομυθοποιηση του,ειναι προβλημα εθνικης προτεραιοτητας.Αποκλειεται να εχουμε την αξιωση να εχουμε μπει στην ΕΥΡΩΠΗ με τα Απομνημονευματα του υπο μαλης.
Πρεπει να καταλαβουμε οχι το τι λεει εκι μεσα,αυτο ειναι σαφες,αλλα γιατι το λεει.
Ο βιος και η πολιτεια αυτου του ανθρωπου,αλλα και η αρχαιογνωσια του,ταυτιζεται απολυτα με την αρχαιογνωσια του συγχρονου Ελληνα αρχαιοκαπηλου,που και αυτος αγαπαει την Ελλαδα,αφου του δινει την δυνατοτητα να πλουτιζει.
Ο Γερασιμος Κακλαμανης στο βιβλιο του <<Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>,τον υποπτευεται για αρχαιοκαπηλο,και εχει βασιμους λογους να πιστευει πως απο εκει,εκανε ΤΗΝ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, με την οποια κανεις ποτε δεν ασχοληθηκε,λες και ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Το <<ποθεν εσχες>> του Μακρυγιαννη απο εθνικης αποψης,ειναι προβλημα πιο επειγον απο το <<ποθεν εσχες>> του καθε Υπουργου και καθε σημερινου Ελληνα Πολιτικου.
Ειναι σαν ο Κοσκωτας καποτε να γινοταν εθνικος ηρωας .Και μην αμφιβαλλετε πως θα γινοταν τουλαχιστον εθνικος ευεργετης αν δεν ειχε την ατυχια να συλληφτει ολως τυχαιως.

Ομως ο Μακρυγιαννης ειναι και ο ηγετης της επαναστασης της 3ης Σεπτεμβρη του 1843,(που χαρισε στην Ελλαδα συνταγμα).
Ναι,αλλα πρεπει να δουμε τι σοι συνταγμα ηταν αυτο;
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΗΤΑΝ!
ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΚΟ ΗΤΑΝ! ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;;TO EXETE ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ;;

Ο Μακρυγιαννης δεν υπηρξε ποτε προοδευτικος ανθρωπος και ο αγωνας του κατα της Βαυαροκρατιας ηταν ταυτοχρονα και αγωνας ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αυτος ο τρομερα φιλοδοξος δημαγωγος,που ονειρευτηκε να γινει αρχων της Ελλαδας,για να πετυχει τον σκοπο του ,ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΚΑΙΡΗ.



1 σχόλιο:

  1. Ένα σχέδιο μαθήματος-ερευνητικής εργασίας για τον βίο και την πολιτεία του Μακρυγιάννη.

    http://bepip-pakeep.cti.gr/mahara/view/artefact.php?artefact=12310&view=2224

    (Ανοίξτε τον σύνδεσμο και κατεβάστε το αρχείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή