Powered By Blogger

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

1821.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ.ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 Στις 24 Δεκεμβρίου 1820 εκστρατεύει από την Τριπολιτσά εναντίον του Αλή πασά στα Ιωάννινα, ο Χουρσίτ Μεχμέτ Πασάς του Μοριά και μειώνονται σημαντικά οι αξιόμαχες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.ΒΛΕΠΕ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ξεκίνησε στις αρχές του 1821.Κάπου εκει στον Μοριά.Η απουσία του Χουρσίτ Πασά,στην Ηπειρο,όπου πήγε να καθυποτάξει το <<κράτος>> του Αλή Πάσα,που είχε πλήρως αυτονομηθεί έδωσε την ευκαιριά,σε Ελληνες Χριστιανούς,Ελληνες μουσουλμάνους,(που υπήρχαν πολλοί εκείνη την εποχή),Αρβανίτες χριστιανούς και μουσουλμανους,αλλά καί άλλες μειονότητες που κατοικούσαν στον Μοριά,να ξεσηκώθουν στην αρχή με άτακτες μεθόδους,όχι κανονικού στρατού,αλλά ατάκτων ενόπλων ομάδων με αντικρουόμενα συμφέροντα,και χωρίς συγκεκρίμενη εθνολογική συγκρότηση.Ο στρατηγικός νούς του Κολοκοτρώνη που επέβαλε την κατάληψη των κάστρων του Μοριά και της Τρίπολης,δημιούργησε ένα κατ,αρχην,ιδιότυπο αυτόνομο κρατίδιο στον Μορια,το όποιο άρχισαν να καλοβλέπουν οι Ευρωπαίοι μετά την καταστροφή του Δράμαλη.Τα πρώτα αγγλικά δάνεια,έφεραν τούς πρωτους διχασμούς και αιματηρούς εμφυλίους πολέμους.Κάπως έτσι και κούτσα-κούτσα καταλήξαμε στο 1827.Τότε που όλα σχεδόν είχαν χαθεί.Τότε που όλα είχαν καταλήξει στην σίγουρη αποτυχία:Και όχι πάντως όπως μας λένε οι μύθοι και τα ψευτοιδεολογήματα.
Αντιγράφω:

<<Το 1827 η Ελληνική επανάσταση βρίσκεται στον έκτο χρόνο της και πνέει τα λοίσθια.Εστίες αντιστάσεως υπάρχουν τώρα μόνο στο Ναύπλιο,την Μάνη και τα νησιά του Σαρωνικού,πουθενά αλλού.Ο Ιμπραήμ έχει ήδη εισβάλει για δεύτερη φορά στην Πελοπόννησο,και η εντολή που έχει είναι να μεταφέρει στην Αφρική όσους Ελληνες καταφέρουν και γλυτώσουν απο την σφαγή που βρίσκεται εν εξελίξει.
Μέσα σε αυτόν τον χαμό,η κυβέρνηση υποχρεώνεται να μεταφέρει την έδρα της από το Ναύπλιο στον Πόρο,όχι γιατί κινδυνεύει άμεσα από τους Τούρκους,αλλά διότι κινδυνεύει άμεσα από τούς Ελληνες!!!!
Στο Ναύπλιο ο εμφύλιος πόλεμος έχει εντοπιστεί στα δύο φρούρια της πόλης.Ο Γρίβας φρούραρχος του Παλαμηδίου βομβαρδίζει ανηλεώς με τα κανόνια του,αγορασμένα με Αγγλικά δάνεια,την Ακροναυπλιά,την οποία κατέχει ο Φωτομαράς,και τανάπαλιν!!
Και ο Ιμπραήμ,έχει ήδη αρχίσει την σφαγή.Και ετοιμάζεται να μας κάνει όλους Αφρικανούς.>>

Και να ήταν ο μόνος εμφύλιος;;Κυρίως μετα τα Δερβανακια,ξεκίνησε ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος μεταξυ Ρουμελιωτών και Μωραιτών!!Ελληνες,εναντίον Ελλήνων και Βάρβαροι εναντίον Βαρβάρων.Ποιός αρχαίος πολιτισμός και κουραφέξαλα.
Eυτυχώς που οι τότε μεγάλες δυνάμεις,για τούς δικούς τους λόγους,αλλά και για την σημαντική Γεωπολιτική θέση αυτής της Χώρας,αποφάσισαν να καθαρίσουν την παρτίδα,εκει στο Ναυαρίνο μέσα σε 4 ώρες.Γιατί αλλοιως δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε καμμία άκρη μόνοι μας.ΚΑΛΗ ΩΡΑ!!!
Και μας έκαναν στην αρχή,(προσοχή),αυτόνομο κράτος,έντος Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Μονο μετα το 1830-1831 με το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας,γίναμε και επίσημα ανεξάρτητο κράτος.
Ακόμα και μετά αφου δολοφόνησαν τον Καποδίστρια,ξεκίνησαν νεο αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.Και αφού ήρθε ο Οθωνας,ο μοναδικός Φιλλεληνας Βασιλιας,εμείς ανακαλύψαμε τον Μακρυγιάννη και τον <<Μακρυγιαννισμο>>.Που συνίσταται στα εξής.Φοροδιαφυγή,αρχαιοκαπηλεία,καταπάτηση εκτάσεων,και όλα αυτά,στο όνομα του <<Αγιού πνεύματος>> και του <<συντάγματος της δημοκρατίας>>.Και αφού το 1863,με επικεφαλής,(αν είναι ποτέ δυνατόν),τον Βούλγαρη(!!!!),διώξαμε με γιορτές τον Οθωνα,(που ίδρυσε και την Εθνική Τράπεζα,και την έσπασε στον Μακρυγιάννη),μετά φέραμε τους Γλύξμπουργκ!!! ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Παραθέτω μερικά link με ιστορικά γεγονότα κατά σειρά,τα όποια ουδέποτε θα βρούμε στα σχολικά βιβλία για ευνόητους λογοκριτικούς λόγους.Αφου το Νεοελληνικό κράτος με την ευλογία των ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ,συνεχίζει να παραμυθιάζει τους Νέους Ελληνες με μύθους και απάτες ιστορικές.Γιαυτό και καταλήξαμε για μία ακόμα φορά εδώ.Γιατί δεν έχουμε όπως και ο Στέλιος Ράμφος λέει,Εθνική και ιστορική ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Παραθέτω τα link με σειρά ανά έτη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ





Και καλά μυαλά Πατριώτες,αν ποτέ γίνει αυτό.Ελπίζω το 2021,στα 200 χρόνια να το γιορτάσουμε σαν Ευρωπαίοι Ελληνες....Οσο ζω ελπίζω..!!!  
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:Πραγματικό επώνυμο Τζεργίνης,οπως Ο ΙΔΙΟΣ αναφέρει στα απομνημονεύματα του,σελίδα 7.
<<Aνάστημα πάνω από το μέτριο.Διέθετε πηγαία φυσική εξυπνάδα αλλά ήταν αγράμματος.Ατημέλητος με φυσιογνωμία θηρίου,σκληρή και άγρια έκφραση,μαυριδερός με σιδερένια υγεία,μακρυά μαλλιά,μάτια αετού,πλατύ μέτωπο παχία φρύδια,γαμψή μύτη,πολύ δυνατή φωνή.Ενας κυνόδοντας της κάτω γνάθου,έφθανε στο πάνω χείλος και του έδινε άγριο παρουσιαστικό.Μαύρα μάτια πάνω σε εξογκωμένα μήλα προσώπου έδειχναν άνθρωπο με φοβερό πείσμα.Δεν φορούσε πανάκριβες φορεσιές,όπως άλλοι καπεταναίοι,αλλά ένα χοντρογέλεκο,ένα φαρδυμάνικο πουκάμισο,άσπρη κάπα,μάλλινες γκέτες και κόκκινα παπούτσια>>.
Raybaud M.Memoires sur la Grece,Paris 1824.
Η παρακάτω ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,σύμφωνα με σχέδιο που δημοσιεύθηκε το 1827 στο Παρίσι από τον A. Friedel και θεωρείται από τις πιο πιστές απεικονίσεις του ήρωα.Και φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με τις ανόητες απεικονίσεις που το Νεοελληνικό κράτος εφεύρε,(όπως εφεύρε όλα τα παραμυθένια ιδεολογήματα περι Αγίας Λαύρας κ.λ.π),και τον παρουσιάζει σαν περίπου ηθοποιό ταινιών του J.Paris η σήριαλ του Ν.Φώσκολου.
Αποσπάσματα απο τα απομνημονεύματα του εδώ:
http://filikietaireia.blogspot.com/2012/03/me-25-t.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου